Contribute
Register

HD630 Fix For High Sierra Beta

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 17, 2016
Messages
92
Motherboard
MSI GS73VR 7RF
CPU
i7 7700hq
Graphics
Nvidia GTX1060 6gb
Mobile Phone
  1. Android
Untitled.png
Hi All,
I have tried fixing HD630 in High Sierra as the same way I did in 10.12.5 . I can boot in if I use ig-platform-id: 19130000. But in my Sierra 10.12.5 I'm using ig-platform-id: 19160000 and if I use ig-platform-id: 19160000 in 10.13 its booting to black screen.
By using ig-platform-id: 19130000 in 10.13 its I'm getting 7mb vram.

Is there any fixes available?
 
Last edited:
Joined
Apr 21, 2016
Messages
1,008
Motherboard
ASUS X556UA-Clover
CPU
i5-6200U
Graphics
HD 520,1366x768
Mobile Phone
  1. iOS
First, update Clover (v4097), Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kext to latest (v1.1.5).
Then use your working ig-platform-id from Sierra, and add those bootflags: -lilubeta -igfxbeta
(Haven't tested it, just a suggestion)

BTW, you may test new Kaby Lake ig-platform-id's with new SMBIOS's.
 
Joined
Aug 17, 2016
Messages
92
Motherboard
MSI GS73VR 7RF
CPU
i7 7700hq
Graphics
Nvidia GTX1060 6gb
Mobile Phone
  1. Android
First, update Clover (v4097), Lilu.kext and IntelGraphicsFixup.kext to latest (v1.1.5).
Then use your working ig-platform-id from Sierra, and add those bootflags: -lilubeta -igfxbeta
(Haven't tested it, just a suggestion)

BTW, you may test new Kaby Lake ig-platform-id's with new SMBIOS's.

I have Tried with both kext and flags.. Still 7 mb
BTW some of the post says that IntelGraphicsFixup.kext won't work in High Sierra

I would try the ig-platform-id 0x59120000...

Tried Still 7MB
 
Joined
Feb 28, 2016
Messages
159
Motherboard
Gigabyte GA H270N WiFi
CPU
i5-7600
Graphics
HD 630
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
View attachment 263646 Hi All,
I have tried fixing HD630 in High Sierra as the same way I did in 10.12.5 . I can boot in if I use ig-platform-id: 19130000. But in my Sierra 10.12.5 I'm using ig-platform-id: 19160000 and if I use ig-platform-id: 19160000 in 10.13 its booting to black screen.
By using ig-platform-id: 19130000 in 10.13 its I'm getting 7mb vram.

Is there any fixes available?
I got it working without any modification. I think now apple officially supports HD 630. Use -disablegfxfirmware as boot flag then try again.
 
Joined
Aug 17, 2016
Messages
92
Motherboard
MSI GS73VR 7RF
CPU
i7 7700hq
Graphics
Nvidia GTX1060 6gb
Mobile Phone
  1. Android
Maybe you're mistakenly using config.plist/Devices/FakeID/IntelGFX?
@RehabMan im using 0x19168086 with ig-platform-id: 0x19160000
Thank you so much for Helping All the post I have done.

I got it working without any modification. I think now apple officially supports HD 630. Use -disablegfxfirmware as @jktaurus8 boot flag then try again.
Nice to hear its working. But Mine is still not working. Something is wrong with my config.plist. Using the boot flag its booting into black screen BTW I'm using HDMI output.
If u can attach ur EFI Folder that could be a help for me and I can have a look at things that I have to modify
 
Joined
Aug 17, 2016
Messages
92
Motherboard
MSI GS73VR 7RF
CPU
i7 7700hq
Graphics
Nvidia GTX1060 6gb
Mobile Phone
  1. Android
Guys many thanks. I was not using a proper config.plist before. I have recreated my config plist from scratch and its working now. Thank u for the boot flag suggestion which helped me.
 

Attachments

  • Untitled.jpeg
    Untitled.jpeg
    322.6 KB · Views: 3,541
Status
Not open for further replies.
Top