Contribute
Register

HD4600 Mobile HDMI output crash instantly.

Joined
May 19, 2019
Messages
9
Motherboard
Clevo
CPU
i7 4720 hq
Graphics
GTX 960M / Intel HD 4600
Mac
Mac Pro
Hello,
I have nearly evertyhing working computer instead of HDMI, i have HD 4600 Card with Intel i7 4720HQ when i tried to use hdmi its everytime crashing, even i started with hdmi cable plugged.

What i tried;
I tried to use old kexts,
SMBIOS edit like MacBookPro11,2 or iMac14,1
I have lilu and Whatever Green.
Hackintool, Hackintool with Azul Patcher 4600

None of them worked

There is my Clover file in EFI Partition, Contains 2 config "config.plist" is hackintool edited one "configSON(LastestStableConf).plist" is lastest stable config.
Edit:i also added this files standalone.

Also there is some hackintool screenshots.
Ekran Resmi 2019-06-16 03.04.08.png
Ekran Resmi 2019-06-16 03.04.24.png
Ekran Resmi 2019-06-16 03.05.11.png
Ekran Resmi 2019-06-16 03.05.43.png
Ekran Resmi 2019-06-16 03.05.54.png

And i dont know is audio is cause all of the things but i have vodoohda kext and it shows hdmi sound connections too.

My audio card is ALC269.
Ekran Resmi 2019-06-16 03.09.20.png

Thank you for any help.

Edit:Added standalone config files.
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,237
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Hello,
I have nearly evertyhing working computer instead of HDMI, i have HD 4600 Card with Intel i7 4720HQ when i tried to use hdmi its everytime crashing, even i started with hdmi cable plugged.

What i tried;
I tried to use old kexts,
SMBIOS edit like MacBookPro11,2 or iMac14,1
I have lilu and Whatever Green.
Hackintool, Hackintool with Azul Patcher 4600

None of them worked

There is my Clover file in EFI Partition, Contains 2 config "config.plist" is hackintool edited one "configSON(LastestStableConf).plist" is lastest stable config.
Edit:i also added this files standalone.

Also there is some hackintool screenshots.
View attachment 411463
View attachment 411464
View attachment 411465
View attachment 411466
View attachment 411467

And i dont know is audio is cause all of the things but i have vodoohda kext and it shows hdmi sound connections too.

My audio card is ALC269.
View attachment 411468

Thank you for any help.

Edit:Added standalone config files.
using a desktop smbios isn't helpful on a laptop
MacBookPro11,1 would be a better choice
 
Joined
May 19, 2019
Messages
9
Motherboard
Clevo
CPU
i7 4720 hq
Graphics
GTX 960M / Intel HD 4600
Mac
Mac Pro
using a desktop smbios isn't helpful on a laptop
MacBookPro11,1 would be a better choice
Actually i was using macbookpro 11,2 or macbookair6,2 before but in some topic someone refered for this problem.

i tried to MacBookPro11,1 but no luck
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,237
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Actually i was using macbookpro 11,2 or macbookair6,2 before but in some topic someone refered for this problem.

i tried to MacBookPro11,1 but no luck
Use this tool and upload your problem reporting files:
 
Joined
May 19, 2019
Messages
9
Motherboard
Clevo
CPU
i7 4720 hq
Graphics
GTX 960M / Intel HD 4600
Mac
Mac Pro
Use this tool and upload your problem reporting files:
Sorry for being late, here is my files
NOTE:Now im trying specific combinations in Clover, have some graphical errors with default "config.plist" stable ones are "ConfigPRO.plist" and "ConfigSON.plist".
 

Attachments

Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,237
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Sorry for being late, here is my files
NOTE:Now im trying specific combinations in Clover, have some graphical errors with default "config.plist" stable ones are "ConfigPRO.plist" and "ConfigSON.plist".
MacBookPro11,1 would be a better choice

InjectKexts should be set to Detect
 
Joined
May 19, 2019
Messages
9
Motherboard
Clevo
CPU
i7 4720 hq
Graphics
GTX 960M / Intel HD 4600
Mac
Mac Pro
@Feartech Hello i tried like you said, ConfigPROIN.plist is my current stable .plist but still crashing when hdmi plug in.


Also i find any other config on net,

ConfigCAP.plist is not crashing my computer when i plug hdmi in but gives no outputs. Also shows hd4600 7mb and shows my laptop monitor as a external hdmi monitor maybe this config can help us
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,237
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
@Feartech Hello i tried like you said, ConfigPROIN.plist is my current stable .plist but still crashing when hdmi plug in.


Also i find any other config on net,

ConfigCAP.plist is not crashing my computer when i plug hdmi in but gives no outputs. Also shows hd4600 7mb and shows my laptop monitor as a external hdmi monitor maybe this config can help us
see the #s
Code:
<key>Properties</key>
        <dict>
            <key>PciRoot(0)/Pci(0x02,0)</key>
            <dict>
                <key>## @1 HDMI</key>
                <string></string>
                <key>## @2 HDMI</key>
                <string></string>
                <key>## @3 HDMI</key>
                <string></string>
                <key>## patch0</key>
                <string>Enable internal display after sleep for 0x0a2e0008 on 10.10.2-10.12.x (c) syscl</string>
                <key>## patch1</key>
                <string>Enable internal display after sleep for 0x0a2e000a, 0x0a26000a</string>
                <key>#AAPL00,override-no-edid</key>
                <data>
                </data>
                <key>#HDMI Port</key>
                <string>0x3e9b0000, 0306 port</string>
                <key>#framebuffer-con1-enable</key>
                <integer>1</integer>
                <key>#framebuffer-con1-flags</key>
                <data>
                BgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con1-pipe</key>
                <data>
                EgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con1-type</key>
                <data>
                AAgAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con2-alldata</key>
                <data>
                AwYIAAAEAADHAwAA
                </data>
                <key>#framebuffer-con2-enable</key>
                <integer>1</integer>
                <key>#framebuffer-con2-flags</key>
                <data>
                BgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con2-pipe</key>
                <data>
                EgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con2-type</key>
                <data>
                AAgAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con3-enable</key>
                <integer>1</integer>
                <key>#framebuffer-con3-flags</key>
                <data>
                BgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con3-pipe</key>
                <data>
                EgAAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-con3-type</key>
                <data>
                AAgAAA==
                </data>
                <key>#framebuffer-patch0-enable</key>
                <integer>1</integer>
                <key>#framebuffer-patch0-find</key>
                <data>
                AQAAAEAAAAAeAAAABQUJAQ==
                </data>
                <key>#framebuffer-patch0-replace</key>
                <data>
                AQAAAEAAAAAPAAAABQUJAQ==
                </data>
                <key>#framebuffer-patch1-enable</key>
                <integer>1</integer>
                <key>#framebuffer-patch1-find</key>
                <data>
                AQAAAEAAAAAeAgAABQUJAQ==
                </data>
                <key>#framebuffer-patch1-replace</key>
                <data>
                AQAAAEAAAAAfAgAABQUJAQ==
                </data>
that means they are disabled, you will need to remove the # to enable them

this may help you:
Hackintool:
 
Top