Contribute
Register

HD4000 + another graphics card together

Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 4, 2011
Messages
88
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
i7 6700k
Graphics
Gigabyte GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
Hi,

My long lasting friend 8800gt died today, which I was using for the third monitor. I've been trying to make the HD4000 work well with my gtx460 for hours. Not very successful so far.

http://www.tonymacx86.com/graphics/...al-gpu-make-external-gpu-primary-display.html
After reading this thread, here's what I did so far:

-On the BIOS; the primary display is set to the HD4000
-Graphics enabler is set to yes.
-Graphics Mode is set to 1920x1080x32
-PCIRootUID=1

The first problem is, it takes a very very long time to boot the OS. With the sata3 and SSD it normally takes around 5-10 seconds after chimera to get to desktop. This goes up to 2 minutes with the above settings.

When I get to the desktop, I'm getting 1920x1080 resolution from the HD4000, with no other resolution options. Which is fine as long as it runs fine, but it doesn't. I don't think the QE acceleration is working. When i move windows around they're all laggy and teary(like I need to turn on a V-sync option). Also I can't adjust screen settings like brightness or contrast. None of the profiles work. When I click on a profile the screen flashes and nothing changes.

Any help will be greatly appreciated.

Specs:
-ML 10.8.2
-GA-Z77X-UD5H
-i5 3570k
-GTX460
-8 gigs of ram

Thanks!
 
Joined
Aug 4, 2011
Messages
88
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
i7 6700k
Graphics
Gigabyte GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Aug 4, 2011
Messages
88
Motherboard
Gigabyte Z170 Gaming 5
CPU
i7 6700k
Graphics
Gigabyte GTX 1080 Ti
Mobile Phone
  1. iOS
Now a new problem I'm having is Photoshop CS6 detecting the HD4000 as the graphics processor(image below), even though I use it on the monitor that's connected to the gtx460.



And this is my system report window. I don't know if Photoshop using the top graphics source as processor, but I've tried getting gtx460 to the top by trying PCIRootUID =0/1, both of them resulting on the bottom. Although I'm not even sure that's the way to move them on the list.

 
Status
Not open for further replies.
Top