Contribute
Register

HD3000 (i5 2500K) how to?

Joined
Jul 13, 2012
Messages
98
Motherboard
Z68MA-D2H-B3 (UEFI BIOS)
CPU
Intel Core i5 (2500K) 3.30 Ghz
Graphics
Geforce GTX 560 Ti 1GB
Mac
MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Does anyone with this CPU/GPU give me a quick nudge in the right direction on how to get this card working (acceleration, AirPlay, etc)?

I have tried so many ways I found on this site and they all give me different results. (Like editing the plist file and adding the device id 0112, changing BIOS settings to always enable, booting with GE=Yes/No, etc). Nothing seems to work for me. I get a lot of errors on the console like "SN Framebuffer did not show up, unload".

What is the correct way to set it up?

Thank you :)

Update:

Finally... I got the GPU to work correctly (acceleration) by adding the id to AppleIntelHD3000Graphics.kext, AppleIntelSNBGraphicsFB.kext, GE=Yes and PciRoot=1.

Now... how to enable Airplay?

I can see the list of devices I can Airplay to but I get a blue screen and then back to the regular screen.

This is the log:

Code:
1/1/13 11:50:32.967 PM coreaudiod[319]: 2013-01-01 11:50:32.966676 PM [AirPlayScreenClient] Starting session
1/1/13 11:50:33.191 PM coreaudiod[319]: AVF encoder error: fail to create accelerator instance 
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: failed looking up LS service ( scCreateSystemService returned MACH_PORT_NULL, called from SetupCoreApplicationServicesCommunicationPort, so using client-side NULL calls.
1/1/13 11:50:33.495 PM ReportCrash[312]: LaunchServices/5123589: Unable to lookup coreservices session port for session 0x186a0 uid=0 euid=0
1/1/13 11:50:33.537 PM AirPlayUIAgent[252]: 2013-01-01 11:50:33.536571 PM [AVSystemController] ### Audio server died
1/1/13 11:50:33.539 PM System Preferences[247]: 2013-01-01 11:50:33.538517 PM [AVSystemController] ### Audio server died
1/1/13 11:50:33.539 PM SystemUIServer[175]: 2013-01-01 11:50:33.539222 PM [AVSystemController] ### Audio server died
1/1/13 11:50:33.540 PM com.apple.launchd[1]: (com.apple.audio.coreaudiod[319]) Job appears to have crashed: Trace/BPT trap: 5
1/1/13 11:50:33.629 PM ReportCrash[312]: Saved crash report for coreaudiod[319] version 253.17 to /Library/Logs/DiagnosticReports/coreaudiod_2013-01-01-235033_localhost.crash
1/1/13 11:50:33.636 PM coreaudiod[322]: 2013-01-01 11:50:33.635643 PM [AirPlay] Started browsing for _airplay._tcp.
1/1/13 11:50:33.636 PM coreaudiod[322]: 2013-01-01 11:50:33.636059 PM [AirPlay] Started browsing for _raop._tcp.

This is part of the crash log:

Code:
Crashed Thread:  10  Dispatch queue: com.apple.videotoolbox.compressionQueue

Exception Type:  EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000

...


Thread 10 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.videotoolbox.compressionQueue
0   com.apple.CoreFoundation      	0x00007fff8df7109d CFRetain + 29
1   com.apple.CoreFoundation      	0x00007fff8df7d327 __CFDictionaryStandardRetainValue + 71
2   com.apple.CoreFoundation      	0x00007fff8df7d15a __CFBasicHashAddValue + 1226
3   com.apple.CoreFoundation      	0x00007fff8df7bfbd CFDictionarySetValue + 189
4   com.apple.MediaControlSender  	0x00007fff8da54eee AirPlayScreenClient_EnqueueVideoFrame + 960
5   com.apple.MediaToolbox        	0x00007fff87a1590f 0x7fff87880000 + 1661199
6   com.apple.MediaToolbox        	0x00007fff8788bc16 0x7fff87880000 + 48150
7   com.apple.VideoToolbox        	0x00007fff8f0f15de VTEncoderSessionEmitEncodedFrame + 248
8   com.apple.VideoToolbox        	0x00007fff8f0ee80f 0x7fff8f0ed000 + 6159
9   libdispatch.dylib             	0x00007fff897f10b6 _dispatch_client_callout + 8
10  libdispatch.dylib             	0x00007fff897f247f _dispatch_queue_drain + 235
11  libdispatch.dylib             	0x00007fff897f22f1 _dispatch_queue_invoke + 52
12  libdispatch.dylib             	0x00007fff897f21c3 _dispatch_worker_thread2 + 249
13  libsystem_c.dylib             	0x00007fff8a15ccab _pthread_wqthread + 404
14  libsystem_c.dylib             	0x00007fff8a147171 start_wqthread + 13

Any ideas?

Thanks!
 
Top