Contribute
Register

Haxman's Kaby Lake Build: Core i7-7700k - ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX HERO - 32GB RAM - 980ti

Status
Not open for further replies.
Joined
Jul 3, 2012
Messages
71
Motherboard
ASUS Z270 IX HERO
CPU
i7-7700k
Graphics
Asus GTX 980ti STRIX
Haxman's Kaby Lake Build:
Core i7-7700k - ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX HERO - 32GB RAM - 980ti


128686-77840158651a00d22675ba1ebf8af628.jpg

Fractal Design - Define R4
Components

Mobo: ASUS Z270 ROG MAXIMUS IX HERO LGA1151
https://www.amazon.com/dp/B01NBHXSP6/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813132927

CPU: Intel Core i7-7700k Kaby Lake Processor
https://www.amazon.com/dp/B01MXSI216/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819117726


Already Owned

Video Card: ASUS GTX 980TI STRIX
https://www.amazon.com/dp/B013XFK0SK/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA0AJ60U4016

RAM: G.SKILL Ripjaw DDR4 32GB 2133MHz
https://www.amazon.com/dp/B00NJR74HI/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231788

SSD: Samsung EVO 850 500GB
https://www.amazon.com/dp/B00P73B1E4/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIAE7U6173097

Case: Fractal Design - Define R4
https://www.amazon.com/dp/B008HD3CTI/?tag=tonymacx86com-20

CPU Cooler: be quiet! Pure Rock CPU Cooler
https://www.amazon.com/dp/B01KVNCEIG/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA68V2326642

PSU: EVGA Supernova 750W 80 PLUS GOLD
https://www.amazon.com/dp/B00IKDETOW/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA25V5YJ5526

WIFI: TP-Link ARCHER DUAL BAND Wireless PCI Express (AC)
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833704237

Bluetooth: IOGear Bluetooth Dongle 4.0
https://www.amazon.com/dp/B007GFX0PY/?tag=tonymacx86com-20
https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833139027

OSX: Sierra - Apple App Store



Comments

After months of battling with my X99 build to try to get it running stable, I'm tapping out and attempting a Kaby Lake build.
Now that Kaby Lake is natively supported by Apple, I'm hoping the whole process will be easier.
I'm using, mostly, already owned hardware, with the exception of the CPU: 7700k and Mobo: ASUS Z270 IX Hero.

Although I've been noodling around with hacks for the last 5 years.. I still don't consider myself very knowledgable, so please bare with me, and any tips/corrections/advice is warmly welcomed.

I managed to get my X99 build running FAIRLY smoothly, but I could never get past USB issues. Most likely I wasn't doing something correctly.

The main purpose for my hack is audio production and occasional video/animation work.

The reason I chose the components I did was because they were in the most recent (Sep 2017) buyers guide. So I'm hoping I'll be able to emulate other builds with similar components.

I am still waiting for my motherboard to be delivered, but I'll be updating this thread as I put everything together.

Installation Notes

To be continued...
 
Joined
Jul 3, 2012
Messages
71
Motherboard
ASUS Z270 IX HERO
CPU
i7-7700k
Graphics
Asus GTX 980ti STRIX
I will update my Installation notes shortly, but in the mean time I am stuck!

I've installed Sierra, using Storks guide for reference: https://www.tonymacx86.com/threads/...imus-viii-hero-i7-6700k-gtx-980.197284/#Notes

I successfully installed Sierra, reached the OS, ran Multibeast and installed the standard kexts, installed the Nvidia webdriver, but on reboot I'm getting this error: IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

I installed the Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext into /Library/Extensions, but still no luck.

I have no idea what's wrong.
If anyone has any advice it would be greatly appreciated.

EDIT: Error is only happening over DisplayPort. I just tried booting with an HDMI monitor instead and it boot up fine. I need DisplayPort though. Anyone have any ideas?

SOLVED: I'm not sure why... but I tried adding nvda_drv=1 to my boot flags and now its working. I thought it wasn't required anymore?
 

Attachments

  • EFI.zip
    20.7 MB · Views: 97
  • config.plist
    5.9 KB · Views: 220
Last edited:
Joined
Oct 26, 2013
Messages
24
Motherboard
Dell Vostro 3559 047TR1-Clover
CPU
i5-6200U
Graphics
HD 520 / 1366x768
Mobile Phone
  1. iOS
Have you installed USB drivers?
If so, which one?
 
Joined
Oct 23, 2017
Messages
9
Motherboard
Asus ROG Maximus IX Hero Intel Z270
CPU
Intel Core i7 7700K 4x 4.20GHz
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
I will update my Installation notes shortly, but in the mean time I am stuck!

I've installed Sierra, using Storks guide for reference: https://www.tonymacx86.com/threads/...imus-viii-hero-i7-6700k-gtx-980.197284/#Notes

I successfully installed Sierra, reached the OS, ran Multibeast and installed the standard kexts, installed the Nvidia webdriver, but on reboot I'm getting this error: IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0

I installed the Lilu.kext and NvidiaGraphicsFixup.kext into /Library/Extensions, but still no luck.

I have no idea what's wrong.
If anyone has any advice it would be greatly appreciated.

EDIT: Error is only happening over DisplayPort. I just tried booting with an HDMI monitor instead and it boot up fine. I need DisplayPort though. Anyone have any ideas?

SOLVED: I'm not sure why... but I tried adding nvda_drv=1 to my boot flags and now its working. I thought it wasn't required anymore?

Hey @HaxMan is your system still running?
I have nearly the same hardware (without external graphic card) but I have no idea how to make it running.
Can you upload the latest EFI file?
 
Status
Not open for further replies.
Top