Contribute
Register

Having usb boot trouble Alienware Aurora R7

Joined
Apr 24, 2018
Messages
11
Motherboard
Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1070
Hello everyone!
I am new to hackintoshing and I am trying to install osx high sierra on my computer. I boot up off the usb fine and the launch begins but restarts mid way so I can never fully boot into the install usb.

My specs are Alienware Aurora R7
- Intel Core i7-8700
- 16GB Memory
- NVIDIA GeForce GTX 1070
- 1TB Hard Drive + Intel Optane Memory
- 500gb SSD to install osx on

It gets stuck and then a bunch of code rushes past the screen and then the system reboots. :(
If anyone can help that would be amazing! I know my bios is limited on settings so I changed what I could.
 

Attachments

Joined
May 22, 2011
Messages
292
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Hello everyone!
I am new to hackintoshing and I am trying to install osx high sierra on my computer. I boot up off the usb fine and the launch begins but restarts mid way so I can never fully boot into the install usb.

My specs are Alienware Aurora R7
- Intel Core i7-8700
- 16GB Memory
- NVIDIA GeForce GTX 1070
- 1TB Hard Drive + Intel Optane Memory
- 500gb SSD to install osx on

It gets stuck and then a bunch of code rushes past the screen and then the system reboots. :(
If anyone can help that would be amazing! I know my bios is limited on settings so I changed what I could.
Add this to your /EFI/Clover/Config.plist from your USB Installation Key (Find the KextsToPatch section and make sure it contains the following)

Code:
<key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>disable port limit in XHCI kext (credit PMHeart)</string>
                <key>MatchOS</key>
                <string>10.13.4</string>
                <key>Name</key>
                <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                <key>Find</key>
                <data>g32UDw+DlwQAAA==</data>
                <key>Replace</key>
                <data>g32UD5CQkJCQkA==</data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
and also add USBInjectAll.kext (link) and XHCI-300-series-injector.kext (attachment) to /EFI/Clover/Kexts/Other
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads/
 

Attachments

Joined
Apr 24, 2018
Messages
11
Motherboard
Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1070
Add this to your /EFI/Clover/Config.plist from your USB Installation Key (Find the KextsToPatch section and make sure it contains the following)

Code:
<key>KernelAndKextPatches</key>
    <dict>
        <key>KextsToPatch</key>
        <array>
            <dict>
                <key>Comment</key>
                <string>disable port limit in XHCI kext (cret PMHeart)</string>
                <key>MatchOS</key>
                <string>10.13.4</string>
                <key>Name</key>
                <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string>
                <key>Find</key>
                <data>g32UDw+DlwQAAA==</data>
                <key>Replace</key>
                <data>g32UD5CQkJCQkA==</data>
            </dict>
        </array>
    </dict>
and also add USBInjectAll.kext (link) and XHCI-300-series-injector.kext (attachment) to /EFI/Clover/Kexts/Other
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads/
Thank you! I will do this and let you know if it works.
 
Joined
Apr 24, 2018
Messages
11
Motherboard
Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1070
Well, it didn't work.... I think I need to build a custom clover. I have been looking online and I don't think anyone has made a Hackintosh out of my exact setup. :(
 
Joined
May 22, 2011
Messages
292
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Well, it didn't work.... I think I need to build a custom clover. I have been looking online and I don't think anyone has made a Hackintosh out of my exact setup. :(
What do you mean it didn't work. Do you mean when booting in verbose mode it gets stuck at exactly the same place ? Aka. Same line of text?
If not, please take a new picture. Everytime that there is change, you should be posting a new picture so we can see the progress and what didn't work.

I have seen on YouTube a video called "High Sierra on Aurora R7 To black screen"

That means he actually was able to boot the setup but he has gotten a black screen which is pretty easy to fix. If he was able to boot the Installer, you should be too
 
Joined
Apr 24, 2018
Messages
11
Motherboard
Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1070
What do you mean it didn't work. Do you mean when booting in verbose mode it gets stuck at exactly the same place ? Aka. Same line of text?
If not, please take a new picture. Everytime that there is change, you should be posting a new picture so we can see the progress and what didn't work.

I have seen on YouTube a video called "High Sierra on Aurora R7 To black screen"

That means he actually was able to boot the setup but he has gotten a black screen which is pretty easy to fix. If he was able to boot the Installer, you should be too
Yes, the same line of code shows as my photo above. Then it reboots. I saw that video on youtube too, however, he doesn't have the same graphics card as me. Maybe that makes a big difference. His set up is i7-8700k, 32GB (2 x 16GB) RAM, AMD RX Vega 64 8GB, with Toshiba M.2 256GB NVME SSD.
 
Joined
May 22, 2011
Messages
292
Motherboard
Gigabyte Z370 AORUS Gaming 5
CPU
i7-8700
Graphics
RX 580
Mac
MacBook Pro
Yes, the same line of code shows as my photo above. Then it reboots. I saw that video on youtube too, however, he doesn't have the same graphics card as me. Maybe that makes a big difference. His set up is i7-8700k, 32GB (2 x 16GB) RAM, AMD RX Vega 64 8GB, with Toshiba M.2 256GB NVME SSD.
Graphics Card doesn't matter in this case, because I am pretty sure AlienWare is not using a "Proprietary GTX 1070" and GTX 1070 are known to work pretty well with Nvidia web driver.

Could you please in Clover press space bar and enable "Don't reboot on Panic". This will prevent the system from rebooting when it will fail. Maybe you will be able to picture us more details about the crash in verbose mode :)
 
Joined
Apr 24, 2018
Messages
11
Motherboard
Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700
Graphics
GTX 1070
Graphics Card doesn't matter in this case, because I am pretty sure AlienWare is not using a "Proprietary GTX 1070" and GTX 1070 are known to work pretty well with Nvidia web driver.

Could you please in Clover press space bar and enable "Don't reboot on Panic". This will prevent the system from rebooting when it will fail. Maybe you will be able to picture us more details about the crash in verbose mode :)
The same is happening as before. Looks at the screen shot from earlier. Also I traied it again but had it not reboot on panic and this is what the screen showed.
 

Attachments

Joined
Jan 4, 2011
Messages
384
Motherboard
Dell Alienware Aurora R7
CPU
i7-8700k
Graphics
AMD Radeon RX Vega64
Mac
Mac mini
Mobile Phone
Android, iOS
Here's a link to some guys installing 10.13.3 on an R7 with nivida in a Sierra 10.12.6 thread. Maybe you can glean some info. I found it and was hoping it would be helpful for my AMD system. But I got lucky and it just installed everything on a recreate installer with unibeast 8.2 on 10.13.4

Anyway, on page 4 there are two guys getting it to work with 10.13.3

https://www.tonymacx86.com/threads/success-alienware-aurora-r6-with-10-12-6.229567/
 
Top