Contribute
Register

Having Trouble with the Mojave 10.14.4 Update

Joined
Feb 4, 2014
Messages
111
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 780 Ti
I want to update from 10.14.3 to 10.14.4 via the direct software update feature. The updater tells me that it needs to restart and then I see a loading bar which fills about to about 10% to 15% and then the screen goes all black and nothing visible happens afterwards.

I'm using a Z390 Designare with a 9900K CPU (I'm not using the onboard GPU) and an Nvidia 780Ti GPU and I updated the bootloader as well as the crucial kexts lilu, applealc and whatevergreen.

Do I simply have to wait longer (maybe the black screen lasts for an hour?) or is the updater not able to utilize my GPU?
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
121
Motherboard
ASUS PRIME B360M-A
CPU
i3-8100
Graphics
RX 570
The most obvious fix would be to try enabling your intel GPU in BIOS and enable the "change eGPU to iGPU" patch in Clover configurator. Then try the installer.
Honestly if your build is stable on 10.4.2 there's no reason to risk stability on a minor update. Usually once I get my hack working I don't do the smaller updates.
 
Joined
Feb 4, 2014
Messages
111
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 780 Ti
The most obvious fix would be to try enabling your intel GPU in BIOS and enable the "change eGPU to iGPU" patch in Clover configurator. Then try the installer.
Honestly if your build is stable on 10.4.2 there's no reason to risk stability on a minor update. Usually once I get my hack working I don't do the smaller updates.
This is the first update that does this... all the minor updates before (I even updated to Mojave via the direct software update) went smoothly and this display turning black issue never happened. Is this minor update special in that regard?
 
Joined
Oct 14, 2014
Messages
54
Motherboard
GA-Z77X-D3H Rev 1.1
CPU
i7-2600 K
Graphics
RX 550
Mac
Mac Pro
I do have the same issue. Updated clover to 4910. Installed the update via App Store and since first restart the boot hangs at 10-15 % loading screen (that one with the Apple logo).
 
Joined
Oct 14, 2014
Messages
54
Motherboard
GA-Z77X-D3H Rev 1.1
CPU
i7-2600 K
Graphics
RX 550
Mac
Mac Pro
Ok, after a few restarts I'm back in the game. :D

All working fine now. Try to select macOS install drive instead of boot macOS from (your drive). Let it load, restart, then select your boot drive. Even with hard restarts, now it works.
 
Joined
Jun 16, 2010
Messages
121
Motherboard
ASUS PRIME B360M-A
CPU
i3-8100
Graphics
RX 570
Interesting. I had to do that during my initial Mojave install but I'm still too scared to update to 10.4.4! I'll stay at 10.4.2 for now...
 
Joined
May 18, 2011
Messages
18
Motherboard
GA-Z370-HD3P
CPU
i7-8700K
Graphics
HD 5870
Mac
Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Interesting. I had to do that during my initial Mojave install but I'm still too scared to update to 10.4.4! I'll stay at 10.4.2 for now...
Interesting. I had to do that during my initial Mojave install but I'm still too scared to update to 10.4.4! I'll stay at 10.4.2 for now...
recently i fresh install mojave 10.14.4 work like charm.no issue at all.i use latest clover bootloader and usb create with unibeast and install in 10 minutes.
 
Joined
Nov 27, 2018
Messages
3
Motherboard
MSI Z370-A PRO
CPU
i7-9700K
Graphics
HD 630
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
I've just had the same issue. Cannot get beyond the Boot. I am a developer and now need to update to 10.14.4 I'm going to try the 10.14.6 combo update - I can't find a full Mojave 10.14.4
 
Top