Contribute
Register

Having issues with sleep on Mojave (reboot on wake up)

Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,951
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Updated my macOS High Sierra and had no any problems, but after updating to Mojave, found a problem with awaking from Sleep.

Have looked into this thread but it does not resolve my issue: https://www.tonymacx86.com/threads/solved-mojave-reboot-when-waking-from-sleep.261061/

Attaching my debug dump.
Updated my macOS High Sierra and had no any problems, but after updating to Mojave, found a problem with awaking from Sleep.
  • What was the hardware (Motherboard+CPU+Graphics) used for this Upgrade from macOSHighSierra to macOSMojave of Unspecified Version?
  • Your Profile is incomplete as shown with No Motherboard.
 
Joined
Sep 10, 2016
Messages
5
Motherboard
ASRock H270 Pro4
CPU
I5 7600K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
  • What was the hardware (Motherboard+CPU+Graphics) used for this Upgrade from macOSHighSierra to macOSMojave of Unspecified Version?
  • Your Profile is incomplete as shown with No Motherboard.
CPU: Intel Core i5 7700K
MB: ASRock H270 Pro4
Graphics: before update NVidia GTX 1070, after Intel Internal Graphics

macOS Mojave 10.14.5
 
Joined
Sep 10, 2016
Messages
5
Motherboard
ASRock H270 Pro4
CPU
I5 7600K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Can't edit my own messages somehow, have provided slightly wrong data. Correct data is:
CPU: Intel Core i5 7600K
MB:
ASRock H270 Pro4
Graphics: before update NVidia GTX 1070, after Intel HD Graphics 630
 
Joined
Jul 25, 2012
Messages
6,951
Motherboard
Gigabyte GA-Z77X-UP5 TH
CPU
i7-3770K
Graphics
HD 4000+GT 710
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Can't edit my own messages somehow, have provided slightly wrong data. Correct data is:
CPU: Intel Core i5 7600K
MB:
ASRock H270 Pro4
Graphics: before update NVidia GTX 1070, after Intel HD Graphics 630
  • Your uploaded files included Panic logs with 3 KPs.
    • Your installed macOSMojave is NOT 10.14.5 but 10.14.4.
    • You have changed your SMBIOS Product Model Name, between Panics, from MacMini 7,1 to MacPro 6,1 and back to MacMini 7,1
    • Your Kernel Cache had shown Nvidia Cuda from your Nvidia PCIE GTX 1070 in 1 log
    • Two KPs point toward a Problem from Intel GraphicsFamily.
  • CLOVER/ kexts/Other shows only FakeSMC.kext. No Lilu, WhateverGreen.kexts.
    • I assume they are installed properly in SL/E or S/L/E
    • You have still the empty Numbered Kexts Folders in CLOVER/kexts
    • config.plist is not edited properly for Intel HD Graphics
  • I suggest uploading your BIOS Screen shots including the ones dealing with Graphics.
  • Upload Screen Captures of System Report> Hardware> all Devices listed or at least Graphics and Displays
  • How is your Monitor connected to the Graphics?
  • Have you Physically removed the NVIDIA PCIE Graphics from its PCIE slot or used any BIOS Patch to block ?
  • Since you had used the Nvidia during the upgrade Installation, I think it will be very hard for you to remove all those NVIDIA kexts .
  • My suggestion is to try a Fresh installation on another disk or Reformat this one after saving Personal files.
 

Attachments

Joined
Sep 10, 2016
Messages
5
Motherboard
ASRock H270 Pro4
CPU
I5 7600K
Graphics
HD 630
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
Android, iOS
  • Your uploaded files included Panic logs with 3 KPs.
    • Your installed macOSMojave is NOT 10.14.5 but 10.14.4.
    • You have changed your SMBIOS Product Model Name, between Panics, from MacMini 7,1 to MacPro 6,1 and back to MacMini 7,1
    • Your Kernel Cache had shown Nvidia Cuda from your Nvidia PCIE GTX 1070 in 1 log
    • Two KPs point toward a Problem from Intel GraphicsFamily.
  • CLOVER/ kexts/Other shows only FakeSMC.kext. No Lilu, WhateverGreen.kexts.
    • I assume they are installed properly in SL/E or S/L/E
    • You have still the empty Numbered Kexts Folders in CLOVER/kexts
    • config.plist is not edited properly for Intel HD Graphics
  • I suggest uploading your BIOS Screen shots including the ones dealing with Graphics.
  • Upload Screen Captures of System Report> Hardware> all Devices listed or at least Graphics and Displays
  • How is your Monitor connected to the Graphics?
  • Have you Physically removed the NVIDIA PCIE Graphics from its PCIE slot or used any BIOS Patch to block ?
  • Since you had used the Nvidia during the upgrade Installation, I think it will be very hard for you to remove all those NVIDIA kexts .
  • My suggestion is to try a Fresh installation on another disk or Reformat this one after saving Personal files.
Thank you for your suggestions! I have made a fresh install, avoided to use FakeSMC.kext, but have enabled WhateverGreen fixup in Multibeast. The problem with sleep still persists.

Here is dump I just have received.
 

Attachments

Top