Contribute
Register

Haswell early reboot, Mavericks, locked MSRs, and HP Envy 15-J063CL (i7-4700MQ)

Joined
Oct 25, 2013
Messages
100
Motherboard
Envy TS 15
CPU
i7 4700MQ
Graphics
Nvidis 740GT
Mac
iMac, MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
tried all IGPlatformIDs
still nothing.

this works on your Envy?

could you post the content of you org.chameleon.boot.plist of the usb and hd?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
tried all IGPlatformIDs
still nothing.

this works on your Envy?

could you post the content of you org.chameleon.boot.plist of the usb and hd?
Please put detailed specs into your profile. My configuration/process is completely described in post #1.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
there you go, thank you for helping, will try other platform ids
UPDDATED
Yes forgot -x -f!!!

HDMI is not starting up, seems like vesa boot on the hd 4600.
(works fine in win8x64)
In your second ioreg with "-f", I can see that AppleIntelFramebufferAzul is not present/complete in your /S/L/E. You can't expect to make Azul graphics work without the driver.
 
Joined
Oct 25, 2013
Messages
100
Motherboard
Envy TS 15
CPU
i7 4700MQ
Graphics
Nvidis 740GT
Mac
iMac, MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Please put detailed specs into your profile. My configuration/process is completely described in post #1.
Did that earlier today, something must have cocked it up.

Could have been that i cocked that up as well so did a fresh install of 10.9 today and here is a new ioreg:

Did the Mac Book pro 8,1 this time.

AppleIntelFramebufferAzul.kext is present in the folder, on my new installation.
Do i have to load it somehow?

thank you for your help, its realy appreciated.
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Did that earlier today, something must have cocked it up.

Could have been that i cocked that up as well so did a fresh install of 10.9 today and here is a new ioreg:

Did the Mac Book pro 8,1 this time.

AppleIntelFramebufferAzul.kext is present in the folder, on my new installation.
Do i have to load it somehow?

thank you for your help, its realy appreciated.
Kexts are directories. You have a AppleIntelFramebufferAzul.kext directory there, but the contents of it are incomplete.
 
Joined
Oct 25, 2013
Messages
100
Motherboard
Envy TS 15
CPU
i7 4700MQ
Graphics
Nvidis 740GT
Mac
iMac, MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
Kexts are directories. You have a AppleIntelFramebufferAzul.kext directory there, but the contents of it are incomplete.

Ok, mildly baffeld.., could you guide on something to read up on or change?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Ok, mildly baffeld.., could you guide on something to read up on or change?
That situation usually results if you delete various kexts from /S/L/E on the installer USB in order to get the installer working. If you've saved a copy of them before removing them, just restore from your backup.
 
Joined
Oct 25, 2013
Messages
100
Motherboard
Envy TS 15
CPU
i7 4700MQ
Graphics
Nvidis 740GT
Mac
iMac, MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
That situation usually results if you delete various kexts from /S/L/E on the installer USB in order to get the installer working. If you've saved a copy of them before removing them, just restore from your backup.
Ok, removed nothing??
So you mean i should start removing kexts from the usb installer?

Ran the Unibeast, patched your mach_kernel and it ran!

thx again for your help.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,259
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Ok, removed nothing??
So you mean i should start removing kexts from the usb installer?
No, I'm saying that is usually the cause of not having a valid install.

Ran the Unibeast, patched your mach_kernel and it ran!

thx again for your help.
With your Unibeast USB plugged in, what is the output of:
Code:
# in Terminal, assuming USB is called Installer
ls -lR /Volumes/Installer/System/Library/Extensions/AppleIntelFramebufferAzul.kext
 
Joined
Oct 25, 2013
Messages
100
Motherboard
Envy TS 15
CPU
i7 4700MQ
Graphics
Nvidis 740GT
Mac
iMac, MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
No, I'm saying that is usually the cause of not having a valid install.
With your Unibeast USB plugged in, what is the output of:
Code:
# in Terminal, assuming USB is called Installer
ls -lR /Volumes/Installer/System/Library/Extensions/AppleIntelFramebufferAzul.kext
it says:

total 0
drwxr-xr-x@ 6 dild staff etc.......(date of build)
 
Top