Contribute
Register

Haswell-E + X99 Motherboard Temporary Guide - OS X 10.9.4 / 10.9.5

Joined
Sep 22, 2014
Messages
3
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Thanks so much for the cinebench score...really makes this build attractive, who knows where it can go with overclocking.
Reading through the thread, the build is presently seemingly way beyond my ability...but just may give it a try once things settle down a bit
Thank you all for a great chunk of work
 
Joined
Sep 23, 2014
Messages
8
Motherboard
MSI X99 Gaming 9 AC
CPU
Intel i7-5820k
Graphics
NVIDIA GTX770 2G
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi everyone:

I was build a X99 platform,

CPU : i7-5820k
MB : MSI X99S Gaming 9 AC (audio ALC1150, Lan killer E2205)
RAM : Crucial DDR4 4G-2133Hz *4
VGA : MSI GTX770

BIOS setting
Intel VT-d disable.
CFG Lock disable.

OS X version 10.9.4 (with path mach_kernel for X99)
Unibeast : 4.0.2
Multibeast : 6.5.0

Quick Start > DSDT free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Disk > IOAHCIBlockStorageInjector
Drivers > Disk > Intel generic AHCI SATA
Drivers > Misc > EvOreboot
Drivers > Misc > FakeSMC v6.9.1315
Drivers > Misc > FakeSMC v6.9.1315 HWMonitor Application
Drivers > Misc > NullCPUPowerManagement
Drivers > Misc > PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads
Drivers > Misc > USB 3.0 - Universal
Drivers > Misc > VoodooTSCSync > VoodooTSCSync 6 Core
Drivers > Network > Atheros > Killer ALXEthernet v1.0.2
Drivers > System > AppleRTC Patch for CMOS Reset
Bootloaders > Chimera v3.0.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Generate CPU States
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1
Customize > SSDT Options > Sandy Bridge Core i5 / i7 Overclocked
Customize > Themes > Tonymacx86 Black

#In Audio
I'm sure that the Intel HDA codec is 0x8086208D
and I was patch the AppleHDA.kext
but it is not worked for me.(No output device found)
even change the HDEFLayoutID with 01000000,02000000,03000000
the same message to me is "No output device found"
anything I was missing?

Screen Shot 2014-09-23 at 10.20.16 PM.png
I have been looking at :
http://www.tonymacx86.com/audio/131926-how-use-hdaenabler-module-chimera.html
http://www.tonymacx86.com/audio/112458-mavericks-audio-realtek-alc-applehda-guide.html

#In Lan Update
After test other browser,
this problem may a application bug with X99.

this board with the Killer E2205
After MultiBeast the network looks fine.
When start to video streaming like youtube....
it will loss connect with the server ,but the PPoE not disconnect...
and you still can visit other website like google,yahoo....etc
I really have no idea about this.


#In MultiBeast
Use the MultiBeast in Quick Start tab ,if you select the EasyBeast.
then you must have to install the ElliottForceLegacyRTC
but it will make a error when mach_kernel start up.
how could I fix that? or this kext was not a necessary option?

Regards
Allen
 
Joined
Aug 16, 2012
Messages
306
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
hi everyone:

I was build a X99 platform,

CPU : i7-5820k
MB : MSI X99S Gaming 9 AC (audio ALC1150, Lan killer E2205)
RAM : Crucial DDR4 4G-2133Hz *4
VGA : MSI GTX770

BIOS setting
Intel VT-d disable.
CFG Lock disable.

OS X version 10.9.4 (with path mach_kernel for X99)
Unibeast : 4.0.2
Multibeast : 6.5.0

Quick Start > DSDT free
Drivers > Audio > Realtek ALCxxx > ALC1150
Drivers > Disk > IOAHCIBlockStorageInjector
Drivers > Disk > Intel generic AHCI SATA
Drivers > Misc > EvOreboot
Drivers > Misc > FakeSMC v6.9.1315
Drivers > Misc > FakeSMC v6.9.1315 HWMonitor Application
Drivers > Misc > NullCPUPowerManagement
Drivers > Misc > PS/2 Keyboard/Mice and Trackpads
Drivers > Misc > USB 3.0 - Universal
Drivers > Misc > VoodooTSCSync > VoodooTSCSync 6 Core
Drivers > Network > Atheros > Killer ALXEthernet v1.0.2
Drivers > System > AppleRTC Patch for CMOS Reset
Bootloaders > Chimera v3.0.1
Customize > Boot Options > Basic Boot Options
Customize > Boot Options > Generate CPU States
Customize > Boot Options > Hibernate Mode - Desktop
Customize > Boot Options > Use KernelCache
Customize > System Definitions > Mac Pro > Mac Pro 3,1
Customize > SSDT Options > Sandy Bridge Core i5 / i7 Overclocked
Customize > Themes > Tonymacx86 Black

#In Audio
I'm sure that the Intel HDA codec is 0x8086208D
and I was patch the AppleHDA.kext
but it is not worked for me.(No output device found)
even change the HDEFLayoutID with 01000000,02000000,03000000
the same message to me is "No output device found"
anything I was missing?

View attachment 105152
I have been looking at :
http://www.tonymacx86.com/audio/131926-how-use-hdaenabler-module-chimera.html
http://www.tonymacx86.com/audio/112458-mavericks-audio-realtek-alc-applehda-guide.html

#In Lan Update
After test other browser,
this problem may a application bug with X99.

this board with the Killer E2205
After MultiBeast the network looks fine.
When start to video streaming like youtube....
it will loss connect with the server ,but the PPoE not disconnect...
and you still can visit other website like google,yahoo....etc
I really have no idea about this.


#In MultiBeast
Use the MultiBeast in Quick Start tab ,if you select the EasyBeast.
then you must have to install the ElliottForceLegacyRTC
but it will make a error when mach_kernel start up.
how could I fix that? or this kext was not a necessary option?

Regards
Allen
Why did you install Hwplugins? it doesn't work.. or yes?

Ev0rboot= not necessary in my X99
SSDT i7 oc from multibeast work perfetcly ?
 
Joined
Oct 15, 2013
Messages
145
Motherboard
Mac Pro
CPU
I7 5930K
Graphics
GTX 970 4GB
Mac
Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
Android
First Hack ever. No experience (but did study this site for 1.5 year ;-)
Friday I will get my build with i7 5930K, Asus X99- Deluxe, MSI GTX 970 Gaming, Crucial DDR4, Samsung Pro SSD, Noctua D14, etc. I'd like to get OSX running (as soon as possible,) but untill I do I will use Winblows :(

I am surprised that there seem to be people with a working X99 system already, though no one I think with the newest GTX 970.

- If I follow @Tonymacx86 'guide' from this post and your suggestions such as from:
I can confirm 10.9.5 patches work on my hardware. As easy as following TonyMac's instructions. Thanks.
this is what I have done
- is there a good chance it works or would you suggest a beginner to wait for 'better/ more easy' support?
- I'd like dual boot (as OSX will not work well in the beginning) and don't want to break 'Windows' in the process. If I install OSX on a 2nd SSD disk will all the patches/ bios changes/ kext not influence my Windows system from working correctly?
 
Joined
Sep 23, 2014
Messages
8
Motherboard
MSI X99 Gaming 9 AC
CPU
Intel i7-5820k
Graphics
NVIDIA GTX770 2G
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Sam:

I haven't overclocking or run benchmark on this platform.
so I don't know MultiBeast SSDT i7 oc work perfectly or not.

Do you have audio to work perfectly?

#In Audio
Use tools to look some audio codec.....
ALZA@1B
the address is currently.(intel HDA B:0,D27,F:0)
http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/x99-chipset-pch-datasheet.pdf
But name is not HDEF, is that effect the AppleHDA.kext?
In DPCIManager the audio Device 0x80868D20(Intel HDA) but the codec ID is empty.
Screen Shot 2000-01-08 at 6.28.32 PM.png
Screen Shot 2000-01-08 at 6.29.14 PM.pngScreen Shot 2000-01-08 at 6.29.02 PM.png
Regards
Allen
 
Joined
Aug 16, 2012
Messages
306
Motherboard
Gigabyte Z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
GTX 580
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Mobile Phone
iOS
Hi Sam:

I haven't overclocking or run benchmark on this platform.
so I don't know MultiBeast SSDT i7 oc work perfectly or not.

Do you have audio to work perfectly?

#In Audio
Use tools to look some audio codec.....
ALZA@1B
the address is currently.(intel HDA B:0,D27,F:0)
http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/x99-chipset-pch-datasheet.pdf
But name is not HDEF, is that effect the AppleHDA.kext?
In DPCIManager the audio Device 0x80868D20(Intel HDA) but the codec ID is empty.
View attachment 105162
View attachment 105164View attachment 105163
Regards
Allen
in my case, i already use a external soundcard so it is not important for me if the audio driver works.
however Tony has given a link to install audiodriver with a patch --> http://www.tonymacx86.com/audio/134002-quick-fix-onboard-audio-9-series-motherboards.html
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
366
Motherboard
Asus X99 Deluxe / U3.1
CPU
i7-5820K
Graphics
RX 580
Mac
iMac, MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
iMac, Power Mac, Xserve
Mobile Phone
Android, iOS
Hi Sam:

I haven't overclocking or run benchmark on this platform.
so I don't know MultiBeast SSDT i7 oc work perfectly or not.

Do you have audio to work perfectly?

#In Audio
Use tools to look some audio codec.....
ALZA@1B
the address is currently.(intel HDA B:0,D27,F:0)
http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/x99-chipset-pch-datasheet.pdf
But name is not HDEF, is that effect the AppleHDA.kext?
In DPCIManager the audio Device 0x80868D20(Intel HDA) but the codec ID is empty.

Regards
Allen
Hi Allen,
I am also having trouble getting my audio codec working. There are guides and as far as I can tell, I've patched everything, but the frustration isn't worth it. I'm waiting for a pre-patched version to be put into MultiBeast or uploaded by a lucky fellow. As far as I can tell, most if not all X99 boards use the new ALC1150 codec. I am currently using a USB audio device for my sound - makes things a lot easier in times of trouble.
-IC
 
Joined
Jun 28, 2012
Messages
383
Motherboard
EVGA X99 Classified
CPU
i7-5960X
Graphics
RX 590
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
@ Heartthorb003 the name DOES need to be HDEF. AZAL will not work. You can fix it with a dsdt edit (also would probably be possible with an hda enabler, but I haven't tried it that way).
 

toleda

Moderator
Joined
May 20, 2010
Messages
24,374
Motherboard
Asus Maximus VII Impact
CPU
Core i7-4770K
Graphics
RX 560 + HD4600
Mac
iMac, MacBook Pro, Mac mini
Classic Mac
512K, LC, Power Mac
Mobile Phone
iOS
But name is not HDEF, is that effect the AppleHDA.kext?
In DPCIManager the audio Device 0x80868D20(Intel HDA) but the codec ID is empty.
Attach IOReg and MaciASL/File/Export Tableset ..
 
Joined
Aug 9, 2012
Messages
12
Motherboard
Mac Pro 4,1
CPU
8 Core, 2.26 Ghz
Graphics
GTX 760
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
Android
First Hack ever. No experience (but did study this site for 1.5 year ;-)
Friday I will get my build with i7 5930K, Asus X99- Deluxe, MSI GTX 970 Gaming, Crucial DDR4, Samsung Pro SSD, Noctua D14, etc.
I am looking to get the same motherboard and CPU.. So I will watch and pray for your success :thumbup:



- I'd like dual boot (as OSX will not work well in the beginning) and don't want to break 'Windows' in the process. If I install OSX on a 2nd SSD disk will all the patches/ bios changes/ kext not influence my Windows system from working correctly?
The safest way afaik, is to install windows with only the one windows SSD conected. Then take that SSD out and then put the 2nd SSD, install OSX. Connect other drives after this.
Then select the boot disk at boot (DEL or F12 or whatever). My first hackintosh, I got something similar to this:
http://www.amazon.com/KingWin-2-5-Inch-Internal-Tray-Less-KF-251-BK/dp/B00475DQ6Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1411584557&sr=8-1&keywords=5.25+dual+ssd+hot+swap

I would just pop out the windows/OSX drive depending on which OS I wanted to boot to. No going into BIOS.. just brute force :p
 
Top