Contribute
Register

Hardware video decode

slim.jim

Moderator
Joined
Dec 17, 2014
Messages
4,109
Motherboard
MSI Z97 Gaming 9 AC
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX 970
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
PowerBook
Mobile Phone
iOS
I think with Chrome you can chrome://flags/ and enable overrides the built-in software rendering list and enables GPU-acceleration on unsupported system configurations.

I don't know how to generate an SSDT for my iGPU can I use the one you linked? Will I need to drop any tables for it to work or will it conflict with the SSDT file I made with the piker-alpha script for my CPU?
You should be able to use the SSDT I attached it is for Haswell. I’m not sure what script you are referring to.
 
Joined
Mar 28, 2014
Messages
106
Motherboard
Z370-E Strix
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
No luck, nothing I seem to do allows me to boot High Sierra with the iGPU enabled. I submitted the appopriate files on the iGPU thread. I think i need the connector-less frame id to use for hd4600.
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
525
Motherboard
GA-Z77N-WIFI - F3 - Clover UEFI
CPU
E3-1225 v2
Graphics
GT 640 | P4000
Mac
Mac mini
No luck, nothing I seem to do allows me to boot High Sierra with the iGPU enabled. I submitted the appopriate files on the iGPU thread. I think i need the connector-less frame id to use for hd4600.
you may try the RehabMan's OS-X-Fake-PCI-ID

It works on my E3-1225V2 (Intel HD Graphics P4000) machine

VDADecoderChecker
Code:
GVA info: Successfully connected to the Intel plugin, offline Gen7
Hardware acceleration is fully supported
 
Joined
Jul 23, 2012
Messages
525
Motherboard
GA-Z77N-WIFI - F3 - Clover UEFI
CPU
E3-1225 v2
Graphics
GT 640 | P4000
Mac
Mac mini
did you still set the ig-platform-id and inject intel in clover?
my settings:

Intel IGPU only configuration (SMBIOS=Macmini6,2), after set the graphics device-id =0x01668086, clover auto detect the ig-platform-id (0x0166005)
Code:
VDADecoderChecker
Hardware acceleration is fully supported
Nvidia GPU + Intel IGPU configuration (SMBIOS=iMac13,2), set the graphics device-id =0x01668086, I would set the ig-platform-id (0x0166007) connector-less
Code:
VDADecoderChecker
GVA info: Successfully connected to the Intel plugin, offline Gen7 
Hardware acceleration is fully supported
in your case :

GPU+IGPU configuration, select the iMac SMBIOS that matched your hardware or try iMac14,2
use OS-X-Fake-PCI-ID
acpi patching : change GFX0 to IGPU
set graphics fake device-id=0x04128086
inject the connector-less ig-platform-id = 0x04120004 for HD4600

references
https://www.tonymacx86.com/threads/amd-nvidia-primary-display-with-airplay-mirroring.118662/
 
Joined
Mar 28, 2014
Messages
106
Motherboard
Z370-E Strix
CPU
i7-8700K
Graphics
GTX 1080
Mac
iMac, MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
When it boots it works, but it doesn't always boot. When it won't boot, it doesn't boot several times in a row. My system definition is 14,1 but I edited my AppleGVA.framework so 14,1 matches 14,2.
 
Joined
Oct 20, 2011
Messages
112
Motherboard
Asus P8C WS
CPU
Xeon E3-1245v2
Graphics
Asus GeForce GT 640
Classic Mac
LC
Mobile Phone
iOS
Hello. I'm trying to run my Xeon E3-1245 v2 (Ivy Bridge) with P4000 graphics without my former Nvidia GT 640. I have a freshly installed Clover r4522 with default config.plist and some changes there. I have FakePCIID.kext and FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext in Clover's 10.11 kext folder (running El Capitan for now). This mobo is Asus P8C WS.

I am totally at loss with what should I change in config.plist to have P4000 working properly. I mean, if it was up to me, I'd build some kind of comprehensive knowledgebase about Clover's config.plist to explain what it can do. For example, where exactly should I put the device-id?

Update: Had to remove the hash, i.e. '#' from FakeID key to enable it. Now this works.
 
Last edited:
Top