Contribute
Register

Hard Drive Not VIsible In OSX Installation

Joined
Jul 24, 2013
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi there!

I've been sitting here in front of the computer for a few days now trying to get Mountain Lion onto my desktop. I've come pretty far but it isn't quite working yet.

So, I managed to boot the OSX ML installation. However, when I look in the Disk Utility, the only drive I can see is the one I'm booting from (my USB drive). I have AHCI enabled. I'm unsure whether the computer actually boots with these settings, though, cause when I reboot the settings are reset.

Hardware related:
Gigabyte P55 motherboard
Western Digital 640GB (unsure of size, but something like that)
Intel Core i5-750
 

beelzebozo

Super Moderator
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3,733
Motherboard
ASUS z170-Deluxe
CPU
i7 - 6700K
Graphics
RX 5700 XT
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there!

I've been sitting here in front of the computer for a few days now trying to get Mountain Lion onto my desktop. I've come pretty far but it isn't quite working yet.

So, I managed to boot the OSX ML installation. However, when I look in the Disk Utility, the only drive I can see is the one I'm booting from (my USB drive). I have AHCI enabled. I'm unsure whether the computer actually boots with these settings, though, cause when I reboot the settings are reset.

Hardware related:
Gigabyte P55 motherboard
Western Digital 640GB (unsure of size, but something like that)
Intel Core i5-750

Is your hard drive a SATA drive or a PATA drive?
 
Joined
Jul 27, 2012
Messages
64
Motherboard
Mavericks 10.9.3
CPU
Intel i5 3570k @ 4.3Ghz
Graphics
Gigabyte HD Radeon 6850
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi there!

I've been sitting here in front of the computer for a few days now trying to get Mountain Lion onto my desktop. I've come pretty far but it isn't quite working yet.

So, I managed to boot the OSX ML installation. However, when I look in the Disk Utility, the only drive I can see is the one I'm booting from (my USB drive). I have AHCI enabled. I'm unsure whether the computer actually boots with these settings, though, cause when I reboot the settings are reset.

Hardware related:
Gigabyte P55 motherboard
Western Digital 640GB (unsure of size, but something like that)
Intel Core i5-750



There's an old Lion trick where you install Bridgehelper 4.0.1 to your USB drive. It may seem far fetched, but I don't really know how it works. Bridgehelper 5.0.0 hides your SATA drives, much like what you are describing. If you are running out of options, I'd give it a try.
Good luck
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
19
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
There's an old Lion trick where you install Bridgehelper 4.0.1 to your USB drive. It may seem far fetched, but I don't really know how it works. Bridgehelper 5.0.0 hides your SATA drives, much like what you are describing. If you are running out of options, I'd give it a try.
Good luck

I have the same problem. I installed Bridgehelper to my usb and when I get into the installer, I cannot see my HD in Disk Utility. It is set to AHCI and I can see it in my BIOS. The Drive has Lion on it and it still shows in the bootloader. I tried swapping SATA ports but that didn't help either. How can I get it to show in Disk Utility?

i5 3570K
ASUS p8h77
 
Top