Contribute
Register

Hack my BT USB so Handoff is working?

Status
Not open for further replies.
Joined
Dec 25, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-H55M-USB3
CPU
i5-760
Graphics
ATI Radeon 5770
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi

I have just installed Yosemite on my Hackingtosh (from scratch). It is a Gigabyte GA-H55M-USB3 with a ATI Radeon 5000 graphics card. The BT dongle is a Belkin F8T065. I bought that model as it uses the same Broadcom chip as is in my MPB 2013 (late).

Systems seems so far to work great.
iMessage is not working though.
The BT is not supporting Handoff. I expected that to work as chip is the same. But isn't it possible to transfer some of the information from my MBP to my hackingtosh to get this to work?
I have no clue to what i shall do but i'm ready to give it a try :)

br Lars
 
Joined
Mar 9, 2011
Messages
693
Motherboard
Gigabyte Z390 UD
CPU
i9-9900K
Graphics
MS RX 6800 XT Trio
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hi

I have just installed Yosemite on my Hackingtosh (from scratch). It is a Gigabyte GA-H55M-USB3 with a ATI Radeon 5000 graphics card. The BT dongle is a Belkin F8T065. I bought that model as it uses the same Broadcom chip as is in my MPB 2013 (late).

Systems seems so far to work great.
iMessage is not working though.
The BT is not supporting Handoff. I expected that to work as chip is the same. But isn't it possible to transfer some of the information from my MBP to my hackingtosh to get this to work?
I have no clue to what i shall do but i'm ready to give it a try :)

br Lars

What is your wifi card?
 
Joined
Jan 4, 2011
Messages
136
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-SLI
CPU
Core i5 4690K
Graphics
GeForce GTX 970 (eVGA ACX 2.0)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Near as I can tell one of two things will have to happen for Handoff on Hackintoshes:

* Bootloader will have to find a way to spoof the manufacturer to be Apple on your USB bluetooth adapter.
* You'll have to build a PCI-express card with wifi/bluetooth combo cards made by Apple using an adapter board. Looks like it's about $60 in parts on eBay, shipped from China so it'll take a couple weeks.

What's up with your iMessage? I had a problem logging in, it gave me a crazy 12-digit code. I called Apple and gave them the serial number of an actual Mac that I have access to, they asked me my security questions and I answered them, and then they allowed me to log into Messages on the Hackintosh. It's working fine now. edit: I'm using Clover and now I see that if you're using Chimera that the nvram lib needs updated, so your problem is probably not what I had.
 
Joined
Dec 25, 2011
Messages
26
Motherboard
Gigabyte GA-H55M-USB3
CPU
i5-760
Graphics
ATI Radeon 5770
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hmm, guess it is not that likely that someone gets this working.
Will just live without this then.

Not able to login to iMessage initially. "An error occurred during activation". So maybe this is fixet in next Chimera.
 
Joined
Jan 4, 2011
Messages
136
Motherboard
Gigabyte GA-Z97X-SLI
CPU
Core i5 4690K
Graphics
GeForce GTX 970 (eVGA ACX 2.0)
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
The nvram library needs to be updated, and someone might be working on that and it'd be included in Chimera, or else once it's updated you could put it in the appropriate /extra subfolder.

In the meantime, it works fine on Clover. iMessages show up on my phone, iPad, and Hack, and I can send messages from it too.
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
4
Motherboard
H55M-USB3
CPU
i3-540
Graphics
MSI R6850 OC Edition
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I have installed Yosemite on H55M-USB3, easily with Unibeast, I have a Belkin mini BT and works prefect, but I can't get USB3.0 working right, I tried with Genericusb and usb3 kext from Multibeast
 
Joined
Jun 16, 2012
Messages
42
Motherboard
Asus Strix Z270H
CPU
i5-7600
Graphics
RX 580
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
You should try the below. Worked for me.

Try this :

Remove GenericUSBXHCI.kext if you have one in /System/Library/Extensions

Copy Rehabman's GenericUSBXHCI.kext to your desktop. Download

If you don't have it already, download KextBeast from Here.
Run KextBeast.

Restart
 
Status
Not open for further replies.
Top