Contribute
Register

H370 D3H logout reboot shutdown problem

Joined
Jun 16, 2013
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, I build my 2nd Hackinstosh (High Sierra). Install with UB/MB went fine. After I finished I logged out and the problems startet. I can now only shut down or reboot using terminal commands. If I use Apple logo the screen turns black and the mouse cursor is there (I can move it), nothing else, like a freeze.
Any help?

H370M D3H
i5 8600K
Geforce GTX 1060 3GB
2x8 GB DDR4 Crucial (2666)
 
Joined
Jun 16, 2013
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
solved (unfortunately only temporarily)
Open Clover Configurator
Mount EFI partition
Open EFI/EFI/Clover/Config.plist
Check the Acpi section and enable FixShutdown in Fixes
Save
Close Clover Configurator

works (until I installed the new clover configurator) - it worked quite a while, since inst. of clover config. 5.3.0 I can't reboot/shut down anymore - no other changes at all (even though "fix shutdown" in clover config is still checked)
 
Last edited:
Joined
Jun 2, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 580 4Gb
Hi geckochammy,

I have the same motherboard and the same issue.
Unfortunately your solution didn't work for me.
I also can't get the integrated graphics properly working.
Could you please attach your clover file and the kexts you installed?
 
Joined
Jun 16, 2013
Messages
6
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
hi, here are my EFI and Library/extensions folder - basically I only added the USBinjectall (efi/clover/kexts/other). Otherwise I used the most actual UB/MB tools and added Usbinjectall and VoodooHDA for audio support (via kextbeast). In addition I installed the NvidiaWEBdriver as outlined in the installation guide (hence the many kexts in extensions).
Good luck - geckochammy

the fix worked until I installed the new clover configurator. It worked quite a while, but since inst. of clover config. 5.3.0 I can't reboot/shut down anymore - no other changes at all (even though "fix shutdown" in clover config is still checked)
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jun 2, 2018
Messages
3
Motherboard
Gigabyte H370M D3H
CPU
i5-8400
Graphics
RX 580 4Gb
Thanks a lot!
I tried it with your configurations, but it's still not working.
When I want to boot with the right IntelGFX FakeId the Monitor goes to sleep.
In the verbose mode everything looks the same except the IGPU part.
And I also couldn't find a solution for your problem as well.

Looks like these h370 mobos are somewhat to tricky..
 
Joined
Dec 20, 2010
Messages
104
Motherboard
GIGABYTE H370M D3H
CPU
Intel i7 8700K
Graphics
EVGA GeForce GTX 1070SC
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Thanks for this tread. I got a new customac that I am working on getting 100%. So far its OK but I havent customized the clover config. Trying to get the USB ports all working. So just chiming in here as I look around for help. Im going to that link above too.
 
Top