Contribute
Register

Guide: Update OS X Mavericks to OS X Yosemite Using UniBeast and MultiBeast

Joined
Jul 1, 2011
Messages
74
Motherboard
Gigabyte Z68x-UD5-B3
CPU
Core i7 2600k 3.4GHZ
Graphics
ATI Radeon 6870
Mac
  1. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Disregard prior post. I never got it to boot properly by switching in the standard bootloader. Instead, I switched the BIOS to boot directly from the USB and that sorted it out. Everything else went off without a hitch.
 
Joined
Dec 14, 2014
Messages
2
Motherboard
Z87X-UD3H
CPU
i7-4770 3,4GHz
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
when the installation of Yosemite start the monitor turns off and there is no video signal :crazy:

what is the problem guys?


EDIT: resolved
 
Last edited:
Joined
Jun 26, 2012
Messages
32
Motherboard
PC/Mac
CPU
Intel i7 3770K
Graphics
nividia 570gtx
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I almost gave up. I have no idea, but the installer always holds after the Apple load screen shows up. I also tried it on another machine and there it loads 50% and then screen turns black.
Board: Gigabyte x79-ud5, BIOS 12, with gtx 560ti
Also tried different USB ports. Like USB 2.0 USB 3.0 etc..

also tried different loader settings like: -v -x -f and all I got was a hold after PCI configuration
 
Joined
May 3, 2012
Messages
153
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Have you tried the 10.9.5 rollback kext within MB. See attached. This was a solution for my other mobo. I actually didn't have any issues upgrading on my X79 UD3 mobo. Make sure you removed the kexts and files as per the instructions (if upgrading). The following is my plist. Everything is working fine although I seem to be having an issue where the computer is not releasing my "file cache" This is a problem that I have had in the past but was resolved by booting in safe mode and then restarting. Let me know if there is anything else you find out. This cache issue is very annoying.

<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>IGPEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000 kext-dev-mode=1</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>Timeout</key>
<string>2</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>HDEFLayoutID</key>
<string>01000000</string>
<key>HDAEnabler</key>
<string>Yes</string>
 

Attachments

  • Screenshot 2014-12-19 10.35.16.jpg
    Screenshot 2014-12-19 10.35.16.jpg
    89.4 KB · Views: 154
Joined
Jun 26, 2012
Messages
32
Motherboard
PC/Mac
CPU
Intel i7 3770K
Graphics
nividia 570gtx
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks.. followed your instruction. Did not work.
Also got me a brand new USB stick and still the same result.
Once the monitor get grey and the logo appears it stops.

I don't really think it has to do with the installed Os, I also tried an empty harddrive. Still it stops...

Checked the BIOS, all ok, all in the way it should and latest update.
 
Joined
May 3, 2012
Messages
153
Motherboard
Gigabyte X79-UD3
CPU
i7 X9730k
Graphics
Nvidia GeForce GTX670 OC
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
have you tried to boot with the graphics card? Also, I have had luck doing clean installs. Then taking the HDD out of the computer and ran MB using another computer (HDD enclosure) then reinserting in the computer and seeing if it starts. If you had the computer up and running with 10.8.5 you can always carbon copy that back on your HDD and then try the update method as per the tonymac instructions. You have to be careful not to install TRIM until you disable the necessary settings using Trim Enabler.
 
Joined
Jun 26, 2012
Messages
32
Motherboard
PC/Mac
CPU
Intel i7 3770K
Graphics
nividia 570gtx
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Yes I know that. When installing Lion it was one of the tricks I used. Mavericks however was so easy to install, never had problem to type in any extras. So Yosemite is so much more of fumble. I mean why is not even the installer running?
I tried nearly everything, like choosing different USB post, with or without hard drive, checked Bios settings, used different USB sticks, none did even get me closer. It can't be the hardware, mavericks runs fine on it..
Other people where successful with same hardware.
 
Joined
May 28, 2013
Messages
21
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
  2. Other
Forgot to delete this when updating:
107204d1413557695-guide-update-os-x-mavericks-os-x-yosemite-using-unibeast-multibeast-screen-shot-2014-10-17-10.54.34-am.png


And installed Yosemite from UniBeast but when to boot it again from UniBeast I get 1/4 of the way through the bar and I get panic. Thats when I boot with: /System/Library/Kernels/kernel.

If I dont boot with flags I just get missing mach.kernel or is it kernel.mach. Either one I'm missing it and it wont boot please HELP!!!
 
Last edited by a moderator:
Joined
Jan 31, 2011
Messages
972
Motherboard
asus sabertooth x58
CPU
i7-950
Graphics
nvidia gtx 750ti
Classic Mac
  1. Performa
  2. Power Mac
  3. SE
Mobile Phone
  1. Android
I managed to boot with -f
i think the

Code:
<key>Kernel Flags</key>
    <string>kext-dev-mode=1</string>

Is giving the panic. Anyways not nearly as stable as mavericks.


if u can boot with the -f flag it maybe a kernel cache issue(turn usekernelcahe to no)
 
Top