Contribute
Register

Guide: Unofficial ProBook Installer v5b2 + Video for how to use

Did you manage to install Mountain Lion using this tutorial?

  • Yes, thank you.

    Votes: 17 56.7%
  • No, I still have problems.

    Votes: 13 43.3%

  • Total voters
    30
  • Poll closed .
Status
Not open for further replies.
Joined
Aug 3, 2011
Messages
20
Motherboard
Custom Built GA-Z77-UD5H System With Yosemite 10.10.5
CPU
Ivy i7 4th Gen
Graphics
Nvidia Geforce GTX 460
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
I have the 4530s-A7K05UT with F0A Bios
and the i3 2350M (2.3GHz) processor. I see many DSDTs for the 4530s but my only problem is I replaced the stock Realtek Wifi card with the Atheros AR5B195 so whenever I use the provided DSDT for my laptop it crashes due to the Wifi card being different. My question is can you customize the DSDT for my laptop so that all the hardware matches and it recognizes the newly installed wifi card or can you please tell me how to do it?

P.S- I also have the ATH-AR5B95 wifi card but its not installed
(I can install it if it makes life easier)
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I have the 4530s-A7K05UT with F0A Bios
and the i3 2350M (2.3GHz) processor. I see many DSDTs for the 4530s but my only problem is I replaced the stock Realtek Wifi card with the Atheros AR5B195 so whenever I use the provided DSDT for my laptop it crashes due to the Wifi card being different. My question is can you customize the DSDT for my laptop so that all the hardware matches and it recognizes the newly installed wifi card or can you please tell me how to do it?

P.S- I also have the ATH-AR5B95 wifi card but its not installed
(I can install it if it makes life easier)

I don't think posting the same question to three different threads is going to help. Perhaps you should reply with more information, as at least one member (eschew) has already asked you for clarification (see post: http://www.tonymacx86.com/hp-probook/63348-hp-probook-installer-4-1b1-27.html#post408482).

Just a suggestion.
 
Joined
Jun 13, 2012
Messages
14
Motherboard
hp 4350s
CPU
i5
Graphics
radeon
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thank you for the installer, would have worked straight out of the box if i hadn't selected the wrong video card ktext!
 
Joined
Dec 5, 2011
Messages
55
Motherboard
GA-H67-B3-USB3
CPU
Core i5 2500K
Graphics
XFX 6850 1GB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi! I have Hackintosh desktop machine and im about to buy Probook 4530s with i3 cpu. Does this guide slash installer really work... cause this thread has been like dead for little time?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi! I have Hackintosh desktop machine and im about to buy Probook 4530s with i3 cpu. Does this guide slash installer really work... cause this thread has been like dead for little time?

A lot of us have used tegezee's ProBook installer and it works well. You might want to give it a try when you get your laptop.
 
Joined
Jan 7, 2012
Messages
21
Motherboard
OSX 10.10 on ProBook 4730
CPU
Intel Core i5-2410M
Graphics
Intel HD 3000 on 1920x1080 17" screen
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Followed the instructions given in the video and ML is working so far! Thanks for that!
I still have some glitches (AMD HD 7470 deactivated in BIOS) . Bluetooth is always on? The special characters only work with the Windows button and are not really the ones shown on my keyboard. But anyway.. one important thing is missing: I've prepared my HDD for Win7 dual boot before Mac installation but I've no bootloader option screen. It boots Mac immediately. Any advice?
 
Joined
Jan 1, 2012
Messages
12
Motherboard
10.8
CPU
i3
Graphics
Intel 3000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I am a complete nnubie and ordered my HP Probook 4530s. I believe mine has the wrong card. Is THIS the card I should go ahead and order?

http://www.ebay.com/itm/593127-001-...twork_Cards&hash=item4603393a7c#ht_2790wt_746

Many thanks in advance for everyones wonderful work!

I ordered that card and it worked successfully in my ProBook 4530s i3. I am only running 10.6.8 FYI. But the card should work either way.

Question I have: My OS X wifi utility does not seem to be able to auto locate networks. I have to know the name and type it in. Is that normal?
 
Joined
Jul 4, 2011
Messages
57
Motherboard
macBook Pro 10,1 Retina, MacBook Pro 9,1. Probook 4530s
CPU
i7, i7, i7, i3
Graphics
Nivida GeForce GT 650M, HD 4000, HD 3000
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
  3. Mac Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I ordered that card and it worked successfully in my ProBook 4530s i3. I am only running 10.6.8 FYI. But the card should work either way.

Question I have: My OS X wifi utility does not seem to be able to auto locate networks. I have to know the name and type it in. Is that normal?

Check your router to make sure you don't have your wifi network set as a hidden network, try and flush out your DNS caches and delete and reconfig your wifi to see if it help.
 
Joined
Jul 26, 2012
Messages
1
Motherboard
HP PB 4430s Hack / L'09 Mac Mini
CPU
SB i5 2410M / Core2 Duo
Graphics
HD3000 / GeForce 9400
Mac
  1. Mac mini
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
I am a relative noob to Hacks, and found that carefully following these resources (in order listed) allowed me to have first-pass success on a dual-boot ProBook 4430S (i5 2410M/Atheros/F.20/ML/Win7-32b) installation:

1. Unibeast/ML install guide
2. v5b2 installer and and instructional video from this thread
3. Bandysc's post in this thread detailing the terminal commands

Many thanks to all contributors for their time and dedication!

On my system, Mountain Lion is the default boot option. To boot Windows, the user needs to be alert and press/hold the '1' key immediately after the BIOS entry option screen is displayed; this will display the boot options in a text format (I do not have the graphic menu I have seen with Lion/other Hack dual-boot machines.) This is not an issue for me, but it might give some the impression that they cannot boot into Windows since the window of opportunity to boot Windows is subtle and very short.

Overall, my machine is solid with only a few minor annoyances to investigate/resolve, nothing that really interferes with functionality.

Thanks again to all!
 
Status
Not open for further replies.
Top