Guide to Installing Snow Leopard on HP Probook

Discussion in 'HP ProBook 4530s' started by RehabMan, Nov 7, 2012.

  1. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 7, 2016 at 12:57 AM #31
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Did you check your SMART status? May be something peculiar about the specific SSD you have...
     
  2. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 7, 2016 at 1:00 AM #32
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Ive ran a app called Smart utility in OS X and it says its passed is there anyway i can check in windows or do you know a program i can run?
     

    Attached Files:

    • Screen Shot 2016-04-07 at 00.59.38.png  (93.5 KB, 104 views)
  3. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 7, 2016 at 4:01 AM #33
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Crystal Disk Info can display SMART data. Maybe the BIOS has an option to disable the SMART check.
     
  4. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 7, 2016 at 4:08 AM #34
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    I have this. Is this correct? if it is then it says that the SSD is 100% and theres no option in the bios. It keeps coming up now when I first turn on the laptop I don't get it tho.
     

    Attached Files:

    • crystal.jpg  (431 KB, 117 views)
  5. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 7, 2016 at 2:13 PM #35
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Looks healthy.
     
  6. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 7, 2016 at 2:30 PM #36
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    That's what I thought but I wonder why it does it then. I erased snow leopard but still does it. But if I reboot out of Windows 10 it doesn't do it it only seems to do it when I reboot out of OS X. It's weird.
     
  7. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 7, 2016 at 2:50 PM #37
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Make sure you have the latest firmware on your SSD.

    I never used the Samsung EVO series on my 4530s. At the time I had the 4530s fitted with SSD, it was a Crucial M4.
     
  8. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 7, 2016 at 3:15 PM #38
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    I downloaded the tool to check the firmware and it's got the latest. I'll just ignore the message if it does die I can RMA with Samsung.
     
  9. VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Apr 7, 2016 at 11:42 PM #39
    VioletDragon

    VioletDragon

    Joined:
    Jun 9, 2013
    Messages:
    10,983
    Motherboard:
    GA-H77N-WIFI
    CPU:
    Core i7-3770
    Graphics:
    Intel HD 4000
    Mac:
    MacBook, Mac mini
    Mobile Phone:
    Android
    Hi RehabMan. Do you think i should send this Samsung EVO 850 SSD back i updated clover rebooted and that smart error came back what do you think i should do? actually what would you do?
     
  10. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Apr 8, 2016 at 2:09 AM #40
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    182,659
    Motherboard:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    It is more a question for Samsung or HP. I have no issue with my Crucial M4 in my 4540s, and no issue with the Samsung 840 EVO in my u430.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice