[GUIDE] [Skylake] El Capitan MSI Z170A-Tomahawk + i5 6600K + GTX 970

Discussion in 'El Capitan Desktop Guides' started by Leeum, Feb 28, 2016.

  1. Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Feb 28, 2016 at 4:44 PM #1
    Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    El Capitan 10.11.3 On
    MSI Z170A-Tomahawk, i5 6600K, GTX970, 16 GB DDR4,
    U
    nibeast & Multibeast

    Prerequisites:
    8GB or More Unibeast USB - Follow Steps 1 & 2 from Here
    2GB or More USB for Downloaded Utilities & Prerequisite files!
    Blank HDD (To Install Hackintosh onto)
    Patience


    Utilities:
    Unibeast 6.1.1

    Multibeast 8.1.1
    EFIMounter v3
    Kext Wizard
    AGDPfix (Fixes Black Screen when using iMac 17,1 SMBIOS) CREDITS AND THANKS TO shilohh!!


    Files, Drivers and kexts
    OsxAptioFixDrv-64.efi
    OsxAptioFix2Drv-64.efi
    Preconfigured Skylake config.plist
    USBInjectAll.kext
    Nvidia Web Drivers
    After Install config.plist
    ALC892 Kexts

    Whats Working & Whats Not?
    Everything is working 100% except for Most USB 3.1 Ports except for 1. Audio works now works 100% with no Static noise.

    Note
    To make it easier if you have Windows also installed i recommend saving the settings you want for booting Windows as an overclock profile & same for mac. Name one Windows & the other Hackintosh etc. Every time when you load or change the profile you will need to change the boot device to whatever HDD with the OS your trying to boot.

    Pre Install Setup And Configuration
    0) Copy all downloaded files to a spare USB
    1) Follow Steps 1 & 2 from this Link (Thanks to tonymacx86)
    You should now have a working El Capitan USB Installer
    2) In finder you should now find a mounted drive called EFI. If not Run EfiMounter v3 and click mount and choose the corresponding drive.
    3) Navigate into /EFI/CLOVER/drivers64UEFI/
    4) Delete
    OsxAptioFix2Drv-64.efi & Copy OsxAptioFixDrv-64.efi to /EFI/Clover/drivers64UEFI
    5) Go Back a folder and delete config.plist and replace with the preconfigured config.plist
    6) Open Kexts folder and all numbered folders before 10.10 (10.9, 10.8, 10.7 etc)
    7) Copy over USBInjectAll.Kext into the 10.10 & 10.11 folder

    DO NOT DELETE THE FILES. COPY THEM TO A SPARE USB AS YOU WILL NEED THEM LATER!!

    BIOS Configuration
    LAN Option ROM - Disabled
    Network Stack - Disabled
    Serial(COM) Port 0 - Disabled
    Parallel(LPT) Port - Disabled
    Windows 8.1/10 WHQL- Disabled
    Windows 7 Installation - Disabled
    Intel Virtualization - Disabled
    Intel VT-D - Disabled
    CFG Lock - Disabled

    Installation
    1) Boot up the computer and enter the Boot selection menu by tapping F11 on the post screen
    2) Select the USB Drive you created earlier with Unibeast
    3) Navigate to Options using your keyboard & add nv_disable=1 to the boot args section and press enter
    4) Navigate back to the selection menu by pressing ESC on your keyboard and select the hackintosh USB
    5) Once in the El Capitan install screen make sure to format the HDD you will be using to install El Capitan on by going up the top of the screen and selecting Utilities then Disk Utility. Make sure to select the correct HDD. Give the hdd a name of your choosing
    6) Once install finishes and reboots boot the USB again & add the boot arguments again and boot from the formatted drive you renamed earlier in Clover
    7) Run through the initial configuration screen and create your User
    8) Once on the desktop plug the USB into any USB 2.0 port (Front or back) and copy all the downloaded files you copied earlier to the desktop.
    9) Run extract Multibeast and run it.
    10) Select
    Quickstart - UEFI Boot Mode
    Drivers > Audio > Realtek ALCxxx - ALC892
    Drivers > Misc - Leave Default
    Customise > System Definitions - Mac Pro 3.1
    Make sure the HDD is selected not the USB & click
    Build > Install
    11) Run EFIMounter v3 & select the HDD not the USB.
    12) Once mounted
    navigate into /EFI/CLOVER/ and delete config.plist and replace with the downloaded one
    13)
    Open Kexts folder and all numbered folders before 10.10 (10.9, 10.8, 10.7 etc)
    14)
    Copy over USBInjectAll.Kext into the 10.10 & 10.11 folder
    15)
    Remove the USB drive and Reboot, add the boot arguments from before and boot from the Hackintosh HDD you renamed earlier
    16) Once rebooted install the Nvidia Web Drivers (DO NOT PRESS THE RESTART BUTTON YET)
    17) Mount the HDD using EFIMounter v3 and navigate to
    /EFI/CLOVER/ and delete config.plist
    18) Copy the copyafter-config.plist to /EFI/CLOVER/ and rename to config.plist
    19) Unzip
    AGDPfix and run AGDPfix.app and press ok to everything.
    20) Unzip ALC892 Kexts & Open Kext Wizard
    21) Once in Kext Wizard tick the box for /System/Library/Extensions (Make sure Repair Permissions is not ticked)
    22) Press the Installation tab and browse then navigate to where you extracted the ALC892 Kexts folder and select both files in that folder.
    23) Once selected click install.
    24) Once installed reboot and audio should now be working :)

    Now you should be ready to reboot into a working Hackintosh System With working Audio
     

    Attached Files:

  2. CosmoDreamer

    CosmoDreamer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    MSI Z170A Tomahawk
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Gaming X & NVIDIA GT 710
    Mobile Phone:
    Android
    Feb 29, 2016 at 5:28 PM #2
    CosmoDreamer

    CosmoDreamer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    MSI Z170A Tomahawk
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Gaming X & NVIDIA GT 710
    Mobile Phone:
    Android
    Thank you!

    Finally ALC892 works.
     
  3. Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Feb 29, 2016 at 7:44 PM #3
    Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Not a problem :)
     
  4. Legacy

    Legacy

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lenovo Y580 + Mountain Lion 10.8.4
    CPU:
    Intel Core i7-3610QM
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia GTX 660M
    Mar 9, 2016 at 3:40 PM #4
    Legacy

    Legacy

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lenovo Y580 + Mountain Lion 10.8.4
    CPU:
    Intel Core i7-3610QM
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia GTX 660M
    Hey there! Just wondering if this is 6600K-specific? I'm sporting the exact same spec but with 6500 instead. Thanks!:think::think:
     
  5. microvfx

    microvfx

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    23
    Mobo:
    msi
    CPU:
    i7
    Graphics:
    7770
    Mar 13, 2016 at 8:01 AM #5
    microvfx

    microvfx

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    23
    Mobo:
    msi
    CPU:
    i7
    Graphics:
    7770
    hello im try to but not boot my pc my spec, as it same but gtx 960 4gb not work
     

    Attached Files:

    • mac.jpg  (5.5 KB, 331 views)
  6. microvfx

    microvfx

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    23
    Mobo:
    msi
    CPU:
    i7
    Graphics:
    7770
    Mar 13, 2016 at 8:21 AM #6
    microvfx

    microvfx

    Joined:
    Sep 19, 2011
    Messages:
    23
    Mobo:
    msi
    CPU:
    i7
    Graphics:
    7770
    before installation my gtx 960 4gb
     

    Attached Files:

    • mac.jpg  (5.5 KB, 208 views)
  7. Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 15, 2016 at 11:25 PM #7
    Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    I don't think it would be as it is still Skylake. Give it a try but it should work :)
     
  8. Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 15, 2016 at 11:25 PM #8
    Leeum

    Leeum

    Joined:
    Jul 22, 2015
    Messages:
    21
    Mobo:
    Gigabyte Z270X-Gaming K5
    CPU:
    Intel Core i7-7700K (Kabylake)
    Graphics:
    Gigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GB
    Mobile Phone:
    Android
    Are you booting with nv_disable=1? If yes then try enter nv_disable=1 -x -v
     
  9. Legacy

    Legacy

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lenovo Y580 + Mountain Lion 10.8.4
    CPU:
    Intel Core i7-3610QM
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia GTX 660M
    Mar 18, 2016 at 1:28 AM #9
    Legacy

    Legacy

    Joined:
    Apr 17, 2013
    Messages:
    4
    Mobo:
    Lenovo Y580 + Mountain Lion 10.8.4
    CPU:
    Intel Core i7-3610QM
    Graphics:
    Intel HD Graphics 4000 + Nvidia GTX 660M
    Thanks! I'll give it a shot over the weekend then!
     
  10. CosmoDreamer

    CosmoDreamer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    MSI Z170A Tomahawk
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Gaming X & NVIDIA GT 710
    Mobile Phone:
    Android
    Mar 26, 2016 at 2:55 PM #10
    CosmoDreamer

    CosmoDreamer

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15
    Mobo:
    MSI Z170A Tomahawk
    CPU:
    i5 6600K
    Graphics:
    MSI GTX 1080 Gaming X & NVIDIA GT 710
    Mobile Phone:
    Android
    Did you update to 10.11.4?
     

Share This Page