Contribute
Register

[Guide] Simple & fully functioning install of El Capitan to Gigabyte Z77-DS3H

Joined
Mar 1, 2013
Messages
88
Motherboard
GA-Z77-DS3H rev. 1.1
CPU
i5 3570K
Graphics
EVGA GTX 650 Ti
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Has someone installed FakeSMC Plugins and HWMonitor?

I just did a fresh install of El Capitan and Multibeast and I skipped FakeSMCPlugins and HWMonitor since there were people that had problems with this on this MoBo before. In my previous Mac OS X I did this as well but had no issue, but in El Capitan everything was working fine until I installed FakeSMCPlugins and HWMonitor, I tried to manually delete them but it didn't solve the problem, I'm not sure if besides deleting them there is some kind of clear cache to do or something.

I used the sudo rm -rf for each kext.

In the end I might do another fresh install.
 
Joined
Mar 10, 2012
Messages
16
Motherboard
GA-Z77-DS3H v1.0 11a - 16GB 1600
CPU
i5-3570K
Graphics
nVidia GT 740SC 2GB
Mac
MacBook Pro, Mac mini, Mac Pro
Classic Mac
iBook, iMac, PowerBook, SE
Mobile Phone
iOS
Wundorn said:
There were apparently two versions of this motherboard, one with the Atheros 8151 and one with the Atheros 8161
Correct! Rev 1.0 = 8151 and Rev 1.1 = 8161
Unless it has been changed recently, ALXEthernet.kext will not work correctly with the Rev 1.0 mobo.
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
34
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
i5-3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
ALXEthernet.kexts works perfectly fine for me. I'm using it in 10.11.2 no problems.
As it did for me for quite a while in 10.8.x. Then I started trying to move files to an NFS server. Instant freeze every time. Other activities (generally involving sending, not receiving) would also trip the bug.

If it's working for you, great, but that's only because your particular use pattern isn't tripping the bug. It's widely known to be unstable with certain uses, so why recommend it when there's a known good alternative?
 
Joined
Mar 10, 2013
Messages
34
Motherboard
GA-Z77-DS3H
CPU
i5-3570k
Graphics
HD4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Has someone installed FakeSMC Plugins and HWMonitor?
Yes, they worked fine for me. I got the "HWSensors.6.18.1394" package directly from the author's site, not from here. (If you can find that version or later here, I'm sure it'll be fine too.)

Does anyone have a link handy to a post that can provide either a recipe for working USB3 5gbps ports for this motherboard, or a working sleep config? Sleep is definitely NOT working out of the box for me. Without those two things, this guide seems incomplete.
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
20
Motherboard
Mac OS X Lion 10.8.4
CPU
Intel Core i7 GA-Z68MX-UD2H-B3 rev 1.0
Graphics
GeForce GT 430 1024 MB
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
I also have problem with ALXEthernet.kext. During uploading video to youtube my computer reboot. If iI use wi-fi card and unplug internet cable all work fine. In the problem report
"*** Panic Report ***
panic(cpu 6 caller 0xffffff80264f7dbe): "thread_invoke: preemption_level 1, possible cause: blocking while holding a spinlock, or within interrupt context"@/Library/Caches/com.apple.xbs/Sources/xnu/xnu-3248.20.55/osfmk/kern/sched_prim.c:2053
Backtrace (CPU 6), Frame : Return Address
0xffffff921516b120 : 0xffffff80264de792
0xffffff921516b1a0 : 0xffffff80264f7dbe
0xffffff921516b230 : 0xffffff80264f482f
0xffffff921516b270 : 0xffffff7fa7709b9d
0xffffff921516b290 : 0xffffff7fa8d1a8e8
0xffffff921516b2e0 : 0xffffff7fa770a2dc
0xffffff921516b320 : 0xffffff8026ab754f
0xffffff921516b380 : 0xffffff7fa770a3bc
0xffffff921516b3a0 : 0xffffff7fa7709795
0xffffff921516b400 : 0xffffff7fa77099c8
0xffffff921516b440 : 0xffffff80267608e5
0xffffff921516b570 : 0xffffff802683b250
0xffffff921516b910 : 0xffffff802684e7cb
0xffffff921516ba10 : 0xffffff802684dcc5
0xffffff921516bc60 : 0xffffff802685aadf
0xffffff921516bcc0 : 0xffffff80269f1b4c
0xffffff921516be30 : 0xffffff80269cf046
0xffffff921516be60 : 0xffffff80269c8b17
0xffffff921516bf00 : 0xffffff80269c894e
0xffffff921516bf60 : 0xffffff8026a29ac1
0xffffff921516bfb0 : 0xffffff80265efa36
Kernel Extensions in backtrace:
com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[4DFA207F-1D23-3DD2-A1FF-F4B90D5D3E3F]@0xffffff7fa76f8000->0xffffff7fa7724fff
com.insanelymac.ALXEthernet(1.0.2)[6348F8DB-1233-3D33-A7FD-66E3ED3E7EB6]@0xffffff7fa8d19000->0xffffff7fa8d26fff
dependency: com.apple.iokit.IONetworkingFamily(3.2)[4DFA207F-1D23-3DD2-A1FF-F4B90D5D3E3F]@0xffffff7fa76f8000
dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.9)[6ADFE830-2986-35D2-8C2F-6ABEDBC94F6A]@0xffffff7fa6d2c000
 
Joined
Sep 16, 2012
Messages
5
Motherboard
Gigabyte GA-Z77-DS3H v.1.0, bios 11f
CPU
Intel Core i5-3570K
Graphics
ZOTAC GeForce GTX 760
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android, iOS
ALXEthernet.kext still does not work as desired. If you think it's working ok, try running speeedtest.com in safari. I use another network card and it's OK. But sleep still does not work in the same configuration (except bios v11)
 
Joined
Aug 30, 2013
Messages
77
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
having trouble with using audio_cloverALC-110_v1.0g.command with "y" retrun several times.

I run the command below, but still only show my usb audio device after reboot.




File: audio_cloverALC-110.command_v1.0o10
Password:
EFI partition is mounted
System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration).


Configuration:
Apple Internal: disabled
Kext Signing: disabled
Filesystem Protections: disabled
Debugging Restrictions: enabled
DTrace Restrictions: enabled
NVRAM Protections: enabled


This is an unsupported configuration, likely to break in the future and leave your machine in an unknown state.


OK to patch
Confirm Realtek ALC887 (y/n): y
ALC887 v_0x100302 (Current)
Clover Audio ID Injection (y/n): y
Use Audio ID: 1 (y/n): y


Download ALC887 files ...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 24502 100 24502 0 0 36147 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 93163
Found non-key inside <dict> at line 105
Edit config.plist/Devices/Audio/Inject/1
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Edit config.plist/SystemParameters/InjectKexts/YES
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Download kext patches
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 1404 100 1404 0 0 7084 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 7126
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Found non-key inside <dict> at line 105
Error Reading File: /tmp/config.plist
Install /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.11/realtekALC.kext
Download config kext and install ...
% Total % Received % Xferd Average Speed Time Time Time Current
Dload Upload Total Spent Left Speed
100 3665 100 3665 0 0 17688 0 --:--:-- --:--:-- --:--:-- 17791
Install System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/ALC887 zml files
Fix permissions ...
Kernel cache...
rebuilding //System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext GenericUSBXHCI.kext
kext-dev-mode allowing invalid signature -67054 0xFFFFFFFFFFFEFA12 for kext AppleHDA.kext
kextcache updated critical boot files, requesting launchd reboot


Install finished, restart required.
To save a Copy of this Terminal session: Terminal/Shell/Export Text As ...
logout
Saving session...
...copying shared history...
...saving history...truncating history files...
...completed.
 
Joined
Mar 4, 2011
Messages
20
Motherboard
Mac OS X Lion 10.8.4
CPU
Intel Core i7 GA-Z68MX-UD2H-B3 rev 1.0
Graphics
GeForce GT 430 1024 MB
Mac
MacBook Air
Classic Mac
Mobile Phone
iOS
ALXEthernet.kext still does not work as desired. If you think it's working ok, try running speeedtest.com in safari. I use another network card and it's OK. But sleep still does not work in the same configuration (except bios v11)
I use another network card too. I can't find another solution to work with integrated card without problems.
 
Joined
Aug 30, 2013
Messages
77
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
thanks i had a screwed up config.plist that was the cause. after getting a new one all is well.

thanks,
 
Top