Contribute
Register

[GUIDE] Sierra on the GA-Z170X-UD3

Joined
Mar 20, 2012
Messages
142
Motherboard
GA-Z170X-UD3 - F23g
CPU
I7-6700K
Graphics
HD530 + RX 570
Mobile Phone
Android
jwp2222, the systems with the Z170 (Z170X) chipset does not sleep normally at 10.13. This problem has no solution.
 
Joined
Nov 28, 2016
Messages
4
Motherboard
Gigabyte GA-170X-UD3 Ultra
CPU
i7-6700K
Graphics
GTX 980 Ti
I found this thread today while troubleshooting USB issues on my GA0-170X-UD3 Ultra running High Sierra 10.13.2. Ran the script and placed the generated files in the correct location. After a restart all of my USB ports are now working with USB 2.0 and USB 3.0. Thanks so much for making this as simple as it could possibly be!
 
Joined
Oct 8, 2011
Messages
219
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i7-6700K
Graphics
Intel HD 530
Mac
iMac, MacBook
Hey guys, I've been trying to upgrade my rig to High Sierra from 10.12.6, but every time I I run the installer and it restarts and I select the macOS install partition in clover it runs, gets halfway and restarts and essentially keeps doing that. I can boot back into my Sierra partition afterwards since nothing has been touched. Wondering if anyone has had the same problem upgrading and how they solved it.

My rig is:

i7-6700k, ga-z170x-ud3, rx480.
 
Joined
Mar 20, 2012
Messages
142
Motherboard
GA-Z170X-UD3 - F23g
CPU
I7-6700K
Graphics
HD530 + RX 570
Mobile Phone
Android
@akash227, update the clover and third-party kexts.
 
Joined
Oct 8, 2011
Messages
219
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i7-6700K
Graphics
Intel HD 530
Mac
iMac, MacBook
@akash227, update the clover and third-party kexts.
I updated clover to the latest, the only 3rd party kext I use is for the rx 480 which is Lilu.kext and whatevergreen.kext I think and those haven't had an update, and the injectallusb.kext

Edit: I apologize for being ignorant, I had an older version of Lilu and whatever green, everything works now, the only question I have is when I boot into clover I have an extra option that says boot into FileVault?? It leads me to my Mac as well as my regular option jw why it's there
 
Last edited:
Joined
Oct 21, 2010
Messages
10
Motherboard
evga x58 classified sli 3
CPU
intel i7 920
Graphics
nvidia gtx 295
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
For anyone interested in what's involved in upgrading from sierra to high sierra on this mobo, all that was required for me was to wipe my efi partition then do a fresh clover install with emulated nvram(dunno if this mobo supports native nvram? better safe than sorry since I needed nvidia webdrivers).
I had a spinlock kernel panick until I wiped the efi partition to kinda start a fresh and recopy over the old kexts that were working previously.
After installing clover fresh, copy over all the pre-existing kext's from the sierra install in kext/other from the old efi(also enable kextinject in your config.plist).
After that it's working great on 10.13.6 including sleep functionality.
I've attached my kext's incase anyone wants them.
 

Attachments

Last edited:
Joined
Apr 16, 2016
Messages
18
Motherboard
GA-Z170X-UD3
CPU
i7- 6700
Graphics
GTX 1060
Mac
MacBook, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi,
I finally updated from 12.6 to 13.6 following this thread.
Passed the Black screen of updating Clover, I manage to install system updates, no problems on this side.

My issue : My GTX 1060 is no more seen by the system (in About this Mac or the Nvidia Driver manager). I'm unable to use the web drivers, only system drivers (with flickering)

Any hints on directions to fix issue ? uninstall reinstall driver, EFI partition/kext, bios setup...

Edit : Copied back my backed up drivers64UEFI missing files. Every thing is back to normal :D
 
Last edited:
Top