Contribute
Register

[Guide] Samsung NP880Z5E-X01XX using Clover UEFI

Joined
Sep 8, 2016
Messages
14
Motherboard
SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. Prod:NP550P5C-T01AE Ver:SEC_SW_REVISION_1234567890ABCD
CPU
Intel(R) Core(TM) i7-3630QM CPU@2.4GHz, 2401MhZ, 4Core, 8 Logical Processors
Graphics
Intel(R) HD Graphics 4000 / NVIDIA GeForce GT 630M
hi sir,
i repeated to make the bootable usb, but i am having the same result.
i downloaded my OSX from someone's mac, and it seems during the installation it was verifying the device id (or some sort of) before it can proceed. i think since the installer was not able to verify that the device it was trying to install to and the device from where it was downloaded from are the same, it did not proceed with the install??

i also read from the internet that that:
"could not find installation information for this machine"
Probably this message pops up when the validation server is unreachable and some users (trying to reinstall from their mac) tethered their connection from other device just to be able to connect to the internet.
from this, i think my device was not able to detect the NIC?

also from the installation menu, terminal can be accessed. is there any commands we can use to diagnose or get logs to look into the issue? (sorry maybe i am just over thinking)
thanks
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
hi sir,
i repeated to make the bootable usb, but i am having the same result.
i downloaded my OSX from someone's mac, and it seems during the installation it was verifying the device id (or some sort of) before it can proceed. i think since the installer was not able to verify that the device it was trying to install to and the device from where it was downloaded from are the same, it did not proceed with the install??

i also read from the internet that that:
"could not find installation information for this machine"
Probably this message pops up when the validation server is unreachable and some users (trying to reinstall from their mac) tethered their connection from other device just to be able to connect to the internet.
from this, i think my device was not able to detect the NIC?

also from the installation menu, terminal can be accessed. is there any commands we can use to diagnose or get logs to look into the issue? (sorry maybe i am just over thinking)
thanks
Follow the Clover guide linked from the FAQ.

http://www.tonymacx86.com/el-capitan-laptop-support/164990-faq-read-first-laptop-frequent-questions.html
 
Joined
Jun 4, 2014
Messages
24
Motherboard
Samsung NP740U3E(Ativ Book 7)
CPU
i5-3337U
Graphics
HD 4000, 1920x1080
Just wondering if the creator of this thread is still around.
 
Joined
Jul 8, 2010
Messages
15
Motherboard
Gigabyte z68xp-d3 UEFI
CPU
Intel i5-2500k
Graphics
AMD 6850
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I am, but I don't have this laptop anymore.
But ask away.
 
Joined
Aug 17, 2018
Messages
5
Motherboard
Intel
CPU
2.5GHz
Graphics
Intel HD 4000
Samsung NP880Z5E-X01XX
Yosemite Install Guide.
version 0.2 by Vairn
I have a SAMSUNG ATIV Book2 NP27OE5U-KO1LK. It has Intel HD Graphics 4000. And I installed Mac OS Sierra in it. But still I don't know how to fix the Graphic Issue for it. It's showing that I have 4MB memory. Once I upgraded to Mac OS High Sierra It worked but Apple Logo appears in booting gets corrupted before going to the Login Screen. Now I'm running Mac OS Sierra 10.12.3 I want to know How to fix this issue. I already tried editing my config.plist in clover folder but it crashes the whole system and make the laptop restart in continuous loops. Please if any of you know approximate kexts or code, let me know. It would be really appreciated!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I have a SAMSUNG ATIV Book2 NP27OE5U-KO1LK. It has Intel HD Graphics 4000. And I installed Mac OS Sierra in it. But still I don't know how to fix the Graphic Issue for it. It's showing that I have 4MB memory. Once I upgraded to Mac OS High Sierra It worked but Apple Logo appears in booting gets corrupted before going to the Login Screen. Now I'm running Mac OS Sierra 10.12.3 I want to know How to fix this issue. I already tried editing my config.plist in clover folder but it crashes the whole system and make the laptop restart in continuous loops. Please if any of you know approximate kexts or code, let me know. It would be really appreciated!
See guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Aug 17, 2018
Messages
5
Motherboard
Intel
CPU
2.5GHz
Graphics
Intel HD 4000

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
11,228
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
I even tried this including replacing the relavant config.plist file to Intel HD Graphics 4000, installing and the kexts in the links provided. But the problem still remains the same!
please read the faq for proper hardware profile setup:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/

Upload your "problem reporting" files here
 
Joined
Aug 17, 2018
Messages
5
Motherboard
Intel
CPU
2.5GHz
Graphics
Intel HD 4000
I think my display is eDP. So that's why OS X drivers are not supported!
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,691
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I even tried this including replacing the relavant config.plist file to Intel HD Graphics 4000, installing and the kexts in the links provided. But the problem still remains the same!
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Top