Contribute
Register

[Guide] MSI GE62VR Apache Pro-026 (Semi-Success, Work in Progress)

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,949
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Apologies on not attaching SSDTs 1 and 6x before.
SSDT-1 error is a non-issue. It is in a _DSM method which you will be removing with "Remove _DSM methods" patch.
SSDT-6x is a non-issue. As per guide, you should not be including dynamic SSDTs in ACPI/patched anyway. So no reason to recompile this file...

2). Should I apply SKYLAKE LPC patch? So little information about that patch. What does it do?
Debatable. Your choice. Try both ways.

3). All USBs seem to work. Have tested them all (x1 USB3.1 type-C, x2 USB3, x1 USB2), and all work at their respective speeds. For USB3.1 I used Anker A8303 Hub+Ethernet (everything works great!).
Maybe the question is redundant, but: Should I do any DSDT USB patches?


See USB guide sticky in the El Cap laptop forum.

4). After all of the DSDT patches, does it mean that I can disable HD 530 fixes in clover? Didn't see explicit answer to that
No.
Clover is an effective way to inject AAPL,ig-platform-id.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,949
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Applied patch SKYLAKE LPC.
Tried booting with just DSDT file in ACPI/patched/, got the same NO-GO (blocked) sign as with BOTH: DSDT and SSDTs.

Curios note: every about 45 seconds, this sign blacks out for a millisecond, and then stays on until next micro-blackout in about 45 seconds.

1).I did not disable Nvidia with patch thou. Will try to do it now. Maybe that will help.
2).Applied to DSDT those patches: "Cleanup/Fix Errors (SSDT)" and "Disable/Enable on _WAK/_PTS (DSDT)"
SAME NO-GO SIGN!
nv_disable=1 doesn't fix anything in both cases.



Observation:
-without DSDT, HDD activity light starts to blink immediately after clover initiates macOS load.
-with DSDT, HDD lights are dark...

Maybe my clover config.plist has bad settings?

View attachment 243215 View attachment 243216 View attachment 243217
Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
65
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
For future hackintoshers, as was stated in the first post, I no longer have this laptop. So I am dropping my support for this laptop with a sad heart.

Use all my findings and perfect this build in your cases.
Keep on hackintoshin'!

Got ASUS G701VO with dedicated GTX 980 (notice it's not 980m), 64GB DDR4, 1TB RAID NVMe (x2 of 512GB), G-Sync 17" monitor...
Will be working on that one, expect a forum post soon.

UPDATE: https://www.tonymacx86.com/threads/...64gb-ddr4-w-980-dedicated-not-optimus.217739/
 
Last edited:
Joined
Jun 24, 2014
Messages
65
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
One thing still bothers me thou, @RehabMan

What are the most common causes for the sign " ⃠ "?

After choosing macOS boot drive in clover, it shows "" loading screen, then status bar appears (just bar no progress) and then this ⃠ ?
Please don't refer me to your general guide, I have read them.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,907
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
One thing still bothers me thou, @RehabMan

What are the most common causes for the sign " ⃠ "?

After choosing macOS boot drive in clover, it shows "" loading screen, then status bar appears (just bar no progress) and then this ⃠ ?
Please don't refer me to your general guide, I have read them.
boot verbose mode to see the panic, could be a number of things, mostly to do with usb
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,949
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
One thing still bothers me thou, @RehabMan

What are the most common causes for the sign " ⃠ "?

After choosing macOS boot drive in clover, it shows "" loading screen, then status bar appears (just bar no progress) and then this ⃠ ?
Please don't refer me to your general guide, I have read them.
It really depends on what exactly you're doing.

Read FAQ, "Problem Reporting"
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Nov 25, 2013
Messages
73
Motherboard
MSI GE60 2PE Apache Pro -Clover
CPU
i7-4720HQ/HM87
Graphics
HD4600, 1920x1080
Hello fellow Hackintoshers!
*TO DO:
-MAJOR:
CPU has 4 cores (total of 8 logical cores). Right now, can't boot to have all 8 logical core.
Booting with CPUS=8 (or without this Boot-Arg) will halt, unless I boot with CPUS=1-7 (tested all of them).
Apple logo with progress bar stuck at 20% will be hanging indefinitely. Verbose doesn't help either. Will need to see what happens with DSDT/SSDT. More details in POST #2.
-MAJOR:
Screen brightness control
-HDMI port doesn't show anything. As if it doesn't exist.
-MiniDP - YET TO TEST
-Wi-Fi (have to replace M.2 chip)
-Sleep/wake on closing/opening lid. UPDATE: Wakes up on open lid!
-Webcam
-Thunderbolt 3 over USB-C (will it work? yet to find out)
-Card Reader (added to this list because "Lo ultimo que muere es la esperanza")
-DSTD/SSDT (Do I need????) Never done it, believe it or not. :| UPDATE: working on it, check POSTS below.
!
Are you test HMDI/DP or Thunderbold? Is it work? I am planning to update my GE60.
 
Joined
Jun 24, 2014
Messages
65
Motherboard
I didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so ignore me
Mac
MacBook Pro
Classic Mac
Power Mac
Mobile Phone
iOS
Are you test HMDI/DP or Thunderbold? Is it work? I am planning to update my GE60.
As I recall, HDMI did not work. Thunderbolt, might have, not sure now. Can't test it, I don't have this laptop anymore.

If TB worked, it was only if the device was attached BEFORE turning on the computer.
 
Joined
Jan 26, 2018
Messages
153
Motherboard
MSI GV62 8RE (HM370)
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD630 & GTX1060(non MAXQ) 1920x1080
Mac
MacBook Pro
How did you get sleep to work?
I have an MSI GV62 8RE and I've tried everything but I cant get sleep to work.
 
Joined
Aug 24, 2015
Messages
191
Motherboard
MSI Z390i Gaming
CPU
i7-8700K
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
iOS
I have the same laptop but cannot boot from SSD after Clover with some other kexts being properly installed, it boots only from USB to the SSD.
BIOS shows no OSX option to boot only USB installer when plugged in, can you tell me the trick or anyone?
 
Top