Contribute
Register

[Guide] Lenovo Z50-70/Z40-70/G50-70/G40-70 using Clover UEFI

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,494
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello everybody,
I installed MacOs Monterei on my Lenovo Z50-70 using the daigosx file at post: 653

At the moment for what I have been able to verify works:
The audio from the speakers
The audio keys
The mouse
Movement with the touchpad
The battery level

It does not work:
The keys of brightness.
The two buttons on the touchpad (Synaptic)
Wifi (I guess because I have the original Realtek card)

When the PC goes into hibernation, it resumes only using the keyboard and not the mouse is this normal?

I still have to try bluetooh and hdmi

The mac sees the processor as a dual core even if mine is a quad core is this normal?

Restarting windows the pc is a mac and I had to restore default values from bios to fix, but can it be avoided?

After completing everything can i re-enable virtualization, fast and secure boot in the bios?

I haven't done any post installation steps yet either because I don't have everything working yet and then because I don't know if I have to run them anyway since I used opencore instead of clover.

If I need to change any driver or kexts just replace it in the efi folder and reboot?

I know I ask several things, but after reading the 74 pages of posts and with your help I hope to also be able to upgrade to opencore 0.8.4 by contributing to this community.
you need to leave the bios settings as they are

for your realtek wifi, then maybe this may help:
 
Joined
Jul 4, 2019
Messages
6
Motherboard
Lenovo Z50-70
CPU
i7-4510U
Graphics
HD 4400 + GF 840M
you need to leave the bios settings as they are

for your realtek wifi, then maybe this may help:
Thanks for the tip, I'll try and let you know.
So every time I have to use windows I have to reset the bios and set the appropriate values?

For other issues:

- The touchpad buttons
- Function keys for brightness
- The number of cores
- Is it possible to use the NVIDIA graphics card?
- Do the Post installation operations have to be performed, as described in post n.1?
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,494
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the tip, I'll try and let you know.
So every time I have to use windows I have to reset the bios and set the appropriate values?

For other issues:

- The touchpad buttons
- Function keys for brightness
- The number of cores
- Is it possible to use the NVIDIA graphics card?
- Do the Post installation operations have to be performed, as described in post n.1?
may not need to change bios settings for windows

other issue... you need to zip and upload your EFI
 
Joined
Jul 4, 2019
Messages
6
Motherboard
Lenovo Z50-70
CPU
i7-4510U
Graphics
HD 4400 + GF 840M
may not need to change bios settings for windows

other issue... you need to zip and upload your EFI
This is the EFI folder used.
I only removed the values in in PlatformInfo-> Generic-> MLB, ROM, SystemSerialNumber and SistemUUID

I tried to set in the bios:
Intel Virtual technology (enabled), which i need in windows for vmware.
But I left BootMode: Legacy Support and BootPriority: UEFI First

It seems to start normally, obviously the problems listed above remain

The odd thing is that after resetting the bios values, starting macOS and then Windows, the serial number, product number and bios version values have not been altered.
as you can see from the photo I posted previously.
 

Attachments

  • EFI_Z50-70_OC-0.7.4.zip
    6.8 MB · Views: 8

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
28,494
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
This is the EFI folder used.
I only removed the values in in PlatformInfo-> Generic-> MLB, ROM, SystemSerialNumber and SistemUUID

I tried to set in the bios:
Intel Virtual technology (enabled), which i need in windows for vmware.
But I left BootMode: Legacy Support and BootPriority: UEFI First

It seems to start normally, obviously the problems listed above remain

The odd thing is that after resetting the bios values, starting macOS and then Windows, the serial number, product number and bios version values have not been altered.
as you can see from the photo I posted previously.
SSDT-UIAC.aml should be removed as you already have USBPorts.kext

Rename _OSI to XOSI (OS) should be enabled

probably only need:
HFSPlus.efi
OpenRuntime.efi
not sure why you have enabled all the others

MacBookPro11,1 is a better choice
 
Joined
Jul 4, 2019
Messages
6
Motherboard
Lenovo Z50-70
CPU
i7-4510U
Graphics
HD 4400 + GF 840M
SSDT-UIAC.aml should be removed as you already have USBPorts.kext

Rename _OSI to XOSI (OS) should be enabled

probably only need:
HFSPlus.efi
OpenRuntime.efi
not sure why you have enabled all the others

MacBookPro11,1 is a better choice
I got it from post 653 without making any changes except PlatformInfo-> Generic MLB, ROM, SystemSerialNumber and SystemUUID

Since G50-70 and Z50-70 are similar.
Maybe Daigosx posted it as generic to be modified later to suit your needs.

Thanks, I'll try tomorrow and let you know

Good morning,
I made your changes, but the problems remain.
This is the EFI folder, please, could you check if I have done all the changes correctly?
After making the changes to the config.plist file I have to do something else, eg. clear nvram or other
Thanks in advance
 

Attachments

  • EFI.zip
    6.8 MB · Views: 15
Last edited:
Joined
Jul 4, 2019
Messages
6
Motherboard
Lenovo Z50-70
CPU
i7-4510U
Graphics
HD 4400 + GF 840M
Good evening @Feartech
I checked my EFI and noticed that I had not enabled Rename _OSI to XOSI (OS), as you indicated.
Now the brightness keys work.

Trackpad is now detected in the mac, but the two keys do not work.
I am attaching the new EFI
 

Attachments

  • EFI.zip
    6.8 MB · Views: 36
Top