Contribute
Register

[Guide] Lenovo Yoga C930-13IKB (4K/i7-8550u) 99% working, updated 7 Feb

Joined
Oct 31, 2014
Messages
134
Motherboard
Lenovo LNVNB161216
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620 (3840x2160)
Mobile Phone
  1. Android
That would be brilliant. Looks like it's only C940 so far, but I now have (slightly terrified at the thought of non-official BIOS flashing) hopes.
 
Joined
Jun 21, 2012
Messages
30
Motherboard
LNVNB161216
CPU
i7-8550u
Graphics
UHD 620 (3840x2160)
Unfortunately there is already a new reply on the thread saying that they won't be (or can't) fix via BIOS. I'm already talking to someone in a BIOS mod forum but after looking through the BIOS myself it looks like the microphone should theoretically be enabled by default. Looking into a fix for S3 if possible.
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
32
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
Thank you for your help.
I got this error using the CFG unlocking tool.
20210103_080433.jpg
 
Joined
Jul 23, 2011
Messages
32
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
What does this mean?
Is it done. Obviously i am doing something wrong.
OH, that's a pity, means this tool isn't suited for this laptop, could be, I haven't tested it. Can you run the windows tool?
Windows tool didnt do much.
Install the drivers run the tool and when i click the hard drive icon doesn't do anything.
 

Attachments

  • 20210103_094806.jpg
    20210103_094806.jpg
    1.8 MB · Views: 26
Joined
Jul 23, 2011
Messages
32
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
I downloaded another version of H2ouve and this is as far as i got.
Not sure what to choose.
 

Attachments

  • 20210103_121111.jpg
    20210103_121111.jpg
    3.2 MB · Views: 17
Joined
Jul 23, 2011
Messages
32
Motherboard
Gigabyte z390 Designare
CPU
i9-9900K
Graphics
Vega 56
Mobile Phone
  1. Android
Got it!
 

Attachments

  • 20210103_172722.jpg
    20210103_172722.jpg
    6.3 MB · Views: 30
Joined
Jan 8, 2020
Messages
13
Motherboard
HP Elite X2
CPU
i5-7600U
Graphics
HD 620 2736 x 1834
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi @navaira and friends

Do you have Efi set for OpenCore? I heard that you had succesfully converted Clover to Opencore and had run Big Sur :D. Kindly shares the EFI to the community ...Thanks in advanced.
 
Joined
Apr 4, 2015
Messages
32
Motherboard
Lenovo ThinkPad T440
CPU
Intel Core i5-4300u
Graphics
Intel HD Graphics 4400
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. Power Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hey there,

So I've been working on one of these machines, and as a matter of fact I managed to successfully install macOS Big Sur on to one of them, most basic functions work being ports, camera, touch, graphics, sound and wireless (via OpenIntelWireless), but the one thing I've been struggling to do is get the display brightness to work.

I managed to make an OpenCore configuration that gets it to boot with the majority of things said above working, but the display however doesn't show up as a MacBook Pro display, more acting like its an external display and having all ways of changing the brightness disabled.

I don't know if its a problem with one of the SSDTs/DSDTs or something but I've also tried other things like brightness kexts to see if there's any change to no avail. (Let me know if you want the OC EFI folder to try)
 

Attachments

  • KqiZmi.png
    KqiZmi.png
    15.2 KB · Views: 12
Joined
Jun 23, 2020
Messages
2
Motherboard
Lenovo Yoga C930
CPU
i7-8550U
Graphics
Intel HD 620 @ 3840 X 2160
Hey there,

So I've been working on one of these machines, and as a matter of fact I managed to successfully install macOS Big Sur on to one of them, most basic functions work being ports, camera, touch, graphics, sound and wireless (via OpenIntelWireless), but the one thing I've been struggling to do is get the display brightness to work.

I managed to make an OpenCore configuration that gets it to boot with the majority of things said above working, but the display however doesn't show up as a MacBook Pro display, more acting like its an external display and having all ways of changing the brightness disabled.

I don't know if its a problem with one of the SSDTs/DSDTs or something but I've also tried other things like brightness kexts to see if there's any change to no avail. (Let me know if you want the OC EFI folder to try)
Could you send your OC configuration and your BIOS setup here? I still have issues trying to make my own patch.
 
Top