Contribute
Register

[Guide] Lenovo Y50 (UHD or 1080p) using Clover UEFI

Status
Not open for further replies.
Joined
Oct 8, 2017
Messages
2
CPU
Intel i7 4710HQ
Graphics
GeForce GTX860M 4GB, Intel HD Graphics 4600
Hello Guys. Anyone managed to setup subwoofer on this laptop? The sound quality without it quiet bad. I am using voodooHDA instead AppleHDA. All latest updated and installed including OSX
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,727
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hello Guys. Anyone managed to setup subwoofer on this laptop? The sound quality without it quiet bad. I am using voodooHDA instead AppleHDA. All latest updated and installed including OSX

There are reports of using VoodooHDA and a composite audio device (SoundFlower), but then you lose native volume controls.
 
Joined
Oct 8, 2017
Messages
2
CPU
Intel i7 4710HQ
Graphics
GeForce GTX860M 4GB, Intel HD Graphics 4600
SoundFlower created 2 and 64 channel output entries in Audio midi and they are not working. As I understand subwoofer is on other output nod or how this is called and has to be configured for activation. I didn't found anything useful in google related regarding this issue. I hope maybe someone fixed this issue. Thanks a lot.
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2014
Messages
8
Motherboard
Lenovo Y50-70 UHD Touch
CPU
Intel Core i7-4700HQ @2.40Ghz
Graphics
Intel(R) HD Graphics 4600
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, my y50-70 uhd touchscreen digitizer is faulty, clicking everywhere and stuff (on windows10 and OS X El Capitan), is there a way to unload the touchscreen kext?

Any help would be greatly appreciated! It's really annoying since all the other features work really good thanks to this guide :(
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,727
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys, my y50-70 uhd touchscreen digitizer is faulty, clicking everywhere and stuff (on windows10 and OS X El Capitan), is there a way to unload the touchscreen kext?

Any help would be greatly appreciated! It's really annoying since all the other features work really good thanks to this guide :(

You can disable the touchscreen with kernel flag: uia_exclude=HS05

There might be a BIOS option to disable it as well (for Windows).
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
8
Motherboard
Lenovo Y50-70 UHD Touch
CPU
Intel Core i7-4700HQ @2.40Ghz
Graphics
Intel(R) HD Graphics 4600
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
You can disable the touchscreen with kernel flag: uia_exclude=HS05

There might be a BIOS option to disable it as well (for Windows).

i literally have no idea how to add the kernel flag (i assume it is not a boot flag), can you please help me with a little advice on how to?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,727
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
i literally have no idea how to add the kernel flag (i assume it is not a boot flag), can you please help me with a little advice on how to?

Kernel flags are specified in config.plist/Boot/Arguments.
 
Joined
Jun 21, 2014
Messages
8
Motherboard
Lenovo Y50-70 UHD Touch
CPU
Intel Core i7-4700HQ @2.40Ghz
Graphics
Intel(R) HD Graphics 4600
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS

Attachments

  • Screen Shot 2017-10-09 at 3.04.10 PM.png
    Screen Shot 2017-10-09 at 3.04.10 PM.png
    70.3 KB · Views: 154
Joined
May 27, 2013
Messages
2
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi!
I think that you need to set DVMT-prealloc to 128Mb in bios setup menu. If you need unlocked bios for your laptop, just write me.
hi i have the same problem, mi gpu dont work correctly and is imposible use the machine, i want the unlocked bios, can you help me please?
 
Status
Not open for further replies.
Top