Contribute
Register

[Guide] Lenovo V510-15ikb

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,028
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
GoodMorning at all

Today I have one reboot .... after the system go..
You will need to describe your problem in detail. No idea what you're trying to report.
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
143
Motherboard
Dell Vostro 15
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920*1080
Mobile Phone
iOS
I poweron the laptop and have reboot before going to the screen of login. After that the system boot and I take the log
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
143
Motherboard
Dell Vostro 15
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920*1080
Mobile Phone
iOS
For now one time event.
 
Joined
Oct 17, 2013
Messages
143
Motherboard
Dell Vostro 15
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920*1080
Mobile Phone
iOS
I try to use hdmi ( adapter hdmi to dvi ) and the mac reboot. If i try to use hdmi the osx reboot.
I attach log
 

Attachments

Last edited:
Joined
Oct 17, 2013
Messages
143
Motherboard
Dell Vostro 15
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920*1080
Mobile Phone
iOS
I try to understand.
My problem is when i try to use the HDMI the system reboot. I read the guide , and i also try first to edit the AppleIntelFramebuffer@2 because I see on IORegistryExplorer my IGPU@2.
I see this not work, and after i edit all the 3 AppleInterFrameBuffer to enable and set framebuffer-con2-pipe=<12 00 00 00> because of the reboot for all 3 of the IntelFrameBuffer , but also when i try to use hdmi the system reboot.
I attach the log file.
What I wrong?
 

Attachments

Joined
Oct 17, 2013
Messages
143
Motherboard
Dell Vostro 15
CPU
i5-7200U
Graphics
HD620, 1920*1080
Mobile Phone
iOS
Specifications:
UPDATE 2018.12.01
I rebuilt my EFI folder and plist, also replaced acpibatterymanager for smcbatterymanager. Now the system is far more stable.

Also cpufriend is used because with native power management the idle clock speed is 1300mhz, with the cpufriend kexts i edited the frequency vector so the lowest achievable clock speed is below 700mhz which helps a lot with the battery.
I also try to do this but without success.
My steps are :

1) remove ACPIBatteryManager.kext from L.E.
2) Add necessary kext ( CPUFriend / VirtualSMC.kext / CPUFriendDataProvider.kext / SMCBatteryManager.kext / SMCLightSensor.kext / SMCProcessor.kext / SMCProcessor.kext / SMCSuperIO.kext )
3) Rebuild kext ( sudo kextcache -i / )
4) Copy VirtualSmc.efi on drivers64UEFI
5) Repatch the ACPI saved with F4 on cloverefi and apply all the patch but without battery patch for lenovo.
6) replace the config.plist with one on the topic.

After the first reboot work the hdmi but not the wifi, afterthis on the next reboot the system hang on the BRM kext and i have to start with "new installation" to restore the OLD efi partition and remove the kext from LE and replace with the original.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,028
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I try to understand.
My problem is when i try to use the HDMI the system reboot. I read the guide , and i also try first to edit the AppleIntelFramebuffer@2 because I see on IORegistryExplorer my IGPU@2.
I see this not work, and after i edit all the 3 AppleInterFrameBuffer to enable and set framebuffer-con2-pipe=<12 00 00 00> because of the reboot for all 3 of the IntelFrameBuffer , but also when i try to use hdmi the system reboot.
I attach the log file.
What I wrong?
Make sure you patch connector-type as appropriate for the physical connector(s).
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,028
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I also try to do this but without success.
My steps are :

1) remove ACPIBatteryManager.kext from L.E.
2) Add necessary kext ( CPUFriend / VirtualSMC.kext / CPUFriendDataProvider.kext / SMCBatteryManager.kext / SMCLightSensor.kext / SMCProcessor.kext / SMCProcessor.kext / SMCSuperIO.kext )
3) Rebuild kext ( sudo kextcache -i / )
4) Copy VirtualSmc.efi on drivers64UEFI
5) Repatch the ACPI saved with F4 on cloverefi and apply all the patch but without battery patch for lenovo.
6) replace the config.plist with one on the topic.

After the first reboot work the hdmi but not the wifi, afterthis on the next reboot the system hang on the BRM kext and i have to start with "new installation" to restore the OLD efi partition and remove the kext from LE and replace with the original.
Keep in mind that VirtualSMC.kext and FakeSMC.kext are mutually exclusive.
 
Top