Contribute
Register

[Guide] Lenovo ThinkPad X240

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
2,114
Motherboard
HP Elite 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
Intel HD3000
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi everyone, is there a fix for the vga port? Running it on Catalina
Mojave and Catalina guide should be up very soon, almost done.
VGA port works too
 
Joined
Oct 25, 2019
Messages
8
Motherboard
Lenovo 330s-15IKB
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620/Radeon 540
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android, iOS
I'm running it on Catalina too from a direct upgrade from Mojave using files from the x240 github and I also have problem with vga ports. Will the new guide be in OpenCore or Clover? Using r5097 clover right now.
 
Joined
Oct 2, 2019
Messages
32
Motherboard
Lenovo x240 Thinkpad
CPU
i5-4200U
Graphics
HD 4400
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi all! Has anyone tried Catalina 10.15.1 on x240 or any other laptop with iGPU? Some say the update can cause problems for laptops due to "heavy changes" in the Framebuffer.
 

Sniki

Moderator
Joined
Jan 5, 2016
Messages
2,114
Motherboard
HP Elite 8300 SFF
CPU
i7-3770
Graphics
Intel HD3000
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Hi all! Has anyone tried Catalina 10.15.1 on x240 or any other laptop with iGPU? Some say the update can cause problems for laptops due to "heavy changes" in the Framebuffer.
Working perfect on my X240, installed yesterday.
 
Joined
Oct 2, 2019
Messages
32
Motherboard
Lenovo x240 Thinkpad
CPU
i5-4200U
Graphics
HD 4400
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Okay, thanks! hoping for the updated guide soon!
 
Joined
Oct 25, 2019
Messages
8
Motherboard
Lenovo 330s-15IKB
CPU
i7-8550U
Graphics
UHD 620/Radeon 540
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android, iOS
Hi @Sniki is there any Lenovo-supported Broadcom/Killer/Atheros wifi card compatible for x240?
 
Joined
Oct 2, 2019
Messages
32
Motherboard
Lenovo x240 Thinkpad
CPU
i5-4200U
Graphics
HD 4400
Mac
iMac, MacBook Air, MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hello everyone! I have a problem with sleep in the recent build r5100 of clover. Sleep couldn't be activated on when closing the lid down. Does anyone have this issue?
 
Joined
Nov 28, 2018
Messages
1
Motherboard
HP 6300 Pro
CPU
I5-3470
Graphics
GT 1030
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
Android, iOS
Hi guys! I have a problem making the hackitosh to my X240

I make the tutorial, but when i finish de instalation, i cannot make the first boot into desktop, apple logo, and at the middle of the bar it reboots.

It boots with safe mode flag on Clover. I tried verbose mode, but the only thing that i reach to see is "Try to rebooting the sistem" i think this is after de KP.

I miss something? i use any kext, any colver custom version that i found in the tutorial.

PD: i didnt flash the bios for a custom one. Im aware of the wifi problem with this
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
46
Motherboard
q77
CPU
Core i5 3570 3.40Ghz
Graphics
Nvidia GTX 1050
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi, just updated my x240 to Catalina, everything seems to work great but audio is not working anymore. I use alc3232 kext and tried to reset hda and also some other layout ids like 28 or 2... Is there something else to try? Before it was working perfectly in Mojave.
 
Joined
Jan 3, 2018
Messages
46
Motherboard
q77
CPU
Core i5 3570 3.40Ghz
Graphics
Nvidia GTX 1050
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
Hi, just updated my x240 to Catalina, everything seems to work great but audio is not working anymore. I use alc3232 kext and tried to reset hda and also some other layout ids like 28 or 2... Is there something else to try? Before it was working perfectly in Mojave.
Found out the solution. It seems that the new version of clover was not injecting properly the layout Id for the audio codec. After trying different ids I thought that maybe it was a conflict with the acpi patched file x240.aml. I was right, replaced the old aml file with another one I found from a user that installed Catalina, this file has less information about the audio device, so it let's the injection of the layout Id to the config.plist that I edited with clover configurator. If someone needs more details let me know.
 
Top