Contribute
Register

[Guide] Lenovo ThinkPad X240 [OpenCore 0.5.9]

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
20,721
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
When I try booting with your EFI, I get the following error:

OCB: System has no boot entries
OC: Failed to show boot menu!
Halting on critical error
this:
Code:
<key>ScanPolicy</key>
            <integer>17760515</integer>
            <key>SecureBootModel</key>
            <string>Default</string>

try changing to:
Code:
<key>ScanPolicy</key>
            <integer>0</integer>
            <key>SecureBootModel</key>
            <string>Disabled</string>
 
Joined
Jun 2, 2020
Messages
8
Motherboard
X240
CPU
i5 4310U
Graphics
intel 4400
Here is my updated 0.6.3 version. Works fine with yesterday released BIG SUR. I changed S/N, as I use real one duplicate.
 

Attachments

  • EFI.zip
    5.1 MB · Views: 166
Last edited:
Joined
Oct 17, 2018
Messages
28
Motherboard
thinkpad x240
CPU
i5-4300U
Graphics
HD 4400
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Here is my updated 0.6.3 version. Works fine with yesterday released BIG SUR. I changed S/N, as I use real one duplicate.

hi. I tried out your efi with my S/N but it didn’t work... On Catalina...
 
Joined
Jun 2, 2020
Messages
8
Motherboard
X240
CPU
i5 4310U
Graphics
intel 4400
Update it by yourself, or ask someone else. CellPhoneHelper was also deleted. It could makes more time on first run.
 
Last edited:
Joined
May 21, 2019
Messages
22
Motherboard
ThinkPad X240 Mainboard NM-A091
CPU
Intel Core i7-4600U SR1EA
Graphics
Intel HD 4400
Can't tell without Problem Reporting files but it should be because you used a different SMBIOS than MacBookPro11,1 which is the default, USBPorts.kext does get matched with that one only.
Hey! Also can't run the webcam, it used to work sometimes when running Clover but now it does not at all. I have MacbookPro11,1 in smbios.
Thanks for your help!
 
Joined
Nov 29, 2020
Messages
7
Motherboard
Laptop make & model # > See Rules!
CPU
i5-4300U
Graphics
HD 4400
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. Android
Can't tell without Problem Reporting files but it should be because you used a different SMBIOS than MacBookPro11,1 which is the default, USBPorts.kext does get matched with that one only.
 
Joined
Nov 29, 2020
Messages
7
Motherboard
Laptop make & model # > See Rules!
CPU
i5-4300U
Graphics
HD 4400
Mac
  1. MacBook
Classic Mac
  1. Apple
Mobile Phone
  1. Android
bro thanks for this awful guide . i did all you said in the guide and got everything set up from start except usb , and camera. they don't work. how can i fix them?
 
Joined
Dec 20, 2020
Messages
1
Motherboard
X240
CPU
i5-4300U
Graphics
Intel HD4400
Thank you so much Sniki for creating this guide, and thank you testubabe for putting the correct ALCPlugFix.zip.
This made hackinkoshing my X240 so much easier. Everything works now. However, I am having one issue. Even I am not using the docking station, I am still getting kernal panic that cause the computer to restart. Sniki said there is an update for the fix but I can not find it any where. Can someone please shed some light. Thanks.
 
Joined
Sep 9, 2014
Messages
2
Motherboard
MSI Z270-a
CPU
i3-6100
Graphics
Intel530
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Thank you so much Sniki for creating this guide, and thank you testubabe for putting the correct ALCPlugFix.zip.
This made hackinkoshing my X240 so much easier. Everything works now. However, I am having one issue. Even I am not using the docking station, I am still getting kernal panic that cause the computer to restart. Sniki said there is an update for the fix but I can not find it any where. Can someone please shed some light. Thanks.
 
Top