Contribute
Register

[Guide] Lenovo Legion y530-y540 Laptop on Catalina 10.15

Joined
Jun 4, 2012
Messages
5
Motherboard
Lenovo Legion Y720 (Clover)
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630 (1920x1080) + GTX 1060
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hello @chilledHamza,

Is your EFI compatible with the Lenovo Legion 5i?

Thanks in advance.
 
Joined
Dec 15, 2020
Messages
56
Motherboard
Legion Y530-15ICH - Type 81FV
CPU
I7 8750H
Graphics
UHD630 gtx1050TI
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
hello bro How are you , i just received the broaadcom wifi card and i installed it its working on windows and linux but not in macos , im using your new oc 0.6.5 can you plz help me wifi wont work but bluetooth do work . thank you so much
 

Attachments

  • Screenshot_20210114-125446465.jpg
    Screenshot_20210114-125446465.jpg
    326.7 KB · Views: 9
Last edited:
Joined
May 10, 2012
Messages
146
Motherboard
Lenovo Legion Y530
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. Android
hello bro How are you , i just received the broaadcom wifi card and i installed it its working on windows and linux but not in macos , im using your new oc 0.6.5 can you plz help me wifi wont work but bluetooth do work . thank you so much
I don't think it's supported, and doesn't look like Broadcom either.
Google says it's a Qualcomm Atheros QCA6174

TL;DR: Not Supported, won't work on macOS
 
Joined
Dec 15, 2020
Messages
56
Motherboard
Legion Y530-15ICH - Type 81FV
CPU
I7 8750H
Graphics
UHD630 gtx1050TI
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I don't think it's supported, and doesn't look like Broadcom either.
Google says it's a Qualcomm Atheros QCA6174

TL;DR: Not Supported, won't work on macOS
oh!! so the seller is lying? should i open a dispute?
 
Joined
Dec 15, 2020
Messages
56
Motherboard
Legion Y530-15ICH - Type 81FV
CPU
I7 8750H
Graphics
UHD630 gtx1050TI
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
you're right shame on thoses sellers they waste my time and money
 

Attachments

  • Sans titre.jpg
    Sans titre.jpg
    196.7 KB · Views: 11
Joined
Mar 23, 2020
Messages
9
Motherboard
Laptop make & model # > See Rules!
CPU
i5-9300H
Graphics
HD630/GTX1650
I don't think it's supported, and doesn't look like Broadcom either.
Google says it's a Qualcomm Atheros QCA6174

TL;DR: Not Supported, won't work on macOS
Hi, i fixed my EFI, and was able to boot in to Big Sur, but i dont have audio, on mojave it was working, after update it wasnt, tried changing layoutid, but didnt seem to work, how did u make it work on Y530? Thanks.
 
Joined
May 10, 2012
Messages
146
Motherboard
Lenovo Legion Y530
CPU
i7-8750H
Graphics
UHD 630
Mobile Phone
  1. Android
Hi, i fixed my EFI, and was able to boot in to Big Sur, but i dont have audio, on mojave it was working, after update it wasnt, tried changing layoutid, but didnt seem to work, how did u make it work on Y530? Thanks.
Updated AppleALC to latest version (removed CodecCommander). I'm using xiaoM's layout-id 18 and with latest AppleALC and audio was working. Issue was the sound output in headphones was garbled, To fix that you can try the script from my GitHub repository (requires alc-verb property in config.plist)
 
Last edited:
Joined
Sep 25, 2013
Messages
8
Motherboard
HP DV5-1299ee
CPU
2.66 GHz Intel Core 2 Duo
Graphics
Nvidia GeForce 9600M GT 512 MB
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi, i fixed my EFI, and was able to boot in to Big Sur, but i dont have audio, on mojave it was working, after update it wasnt, tried changing layoutid, but didnt seem to work, how did u make it work on Y530? Thanks.
Can you share your efi here so I can test? I have Y540 as well.
 
Joined
Mar 23, 2020
Messages
9
Motherboard
Laptop make & model # > See Rules!
CPU
i5-9300H
Graphics
HD630/GTX1650
Updated AppleALC to latest version (removed CodecCommander). I'm using xiaoM's layout-id 18 and with latest AppleALC and audio was working. Issue was the sound output in headphones was garbled, To fix that you can try the script from my GitHub repository (requires alc-verb property in config.plist)
Layoutid 11 worked, but with codeccommander it is working not consistent, mostly doesn't at all, after deleting commander I dont have headphones working properly, alcplugfix only fixes things while I boot with the headphones plugged in, but they arent hot swapable and I wanna know, how did you fix your trackpad? With voodooi2c it isn't working and voodoormi makes the trackpad move a bit at first boot, but after that, dead. Thanks in advance!
 
Top