Contribute
Register

[Guide] Lenovo Legion Y520/Y720 using Clover UEFI

Joined
Oct 4, 2018
Messages
79
Motherboard
Lenovo Legion Y520-15IKBN-80WK-Clover
CPU
i5-7300HQ
Graphics
HD 630 + GTX 1050 Ti 1920x1080
Mobile Phone
iOS
Thank you very much for this guide! I managed to install the latest Catalina. Everything works fine! I installed the latest official Clover, because RehabMan's package said that it's not supported during install. I managed to set up dualboot with Windows 10. Thanks again for your work! Only thing that is not working, is the numpad but I'll try to find a solution for that.
I haven't yet figured out how to get Num Lock functionality to work, however you can use a custom map with VoodooPS2Keyboard to map out the num-pad keys like so:
1578941521909.png

This isn't a very good solution but it does work.
Note: I haven't mapped the top row as I frequently use the media controls, this can be solved by using a modifier but I am too lazy to work it out.
 
Joined
Feb 23, 2014
Messages
25
Motherboard
Lenovo Y520-IKBM
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630, GTX 1060, 1920x1080
I haven't yet figured out how to get Num Lock functionality to work, however you can use a custom map with VoodooPS2Keyboard to map out the num-pad keys like so:
Thank you! I will try it! Another issue I found is the colors are pretty weird and especially shadows and blurs. I attach a screenshot of it. I took a look at my 2012 Mac Mini and it have the same stuff. I read that it may be EDID related, but I don't know. Do you have any ideas?
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,295
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Thank you! I will try it! Another issue I found is the colors are pretty weird and especially shadows and blurs. I attach a screenshot of it. I took a look at my 2012 Mac Mini and it have the same stuff. I read that it may be EDID related, but I don't know. Do you have any ideas?
you are better off taking a photo, your image looks fine here
 
Joined
Feb 23, 2014
Messages
25
Motherboard
Lenovo Y520-IKBM
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630, GTX 1060, 1920x1080
I experimented a bit and it seems like a KabyLake related issue. I tried a few solutions but none of them worked.

I tried this: https://www.tonymacx86.com/threads/fix-corrupt-color-depth-in-high-sierra-mojave.262495/ but it did't work.

Also tried this: https://www.tonymacx86.com/threads/...lur-and-images-in-mojave.262566/#post-1834064 - this had some effect. It solved the color issue, but my card went back to showing 7Mb in System Report and it was pretty laggy. So I beleive that there is a solution but I haven't figured out yet. Can you help me please?
 
Joined
Feb 23, 2014
Messages
25
Motherboard
Lenovo Y520-IKBM
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630, GTX 1060, 1920x1080
I solved the problem following this: https://www.tonymacx86.com/threads/...blur-and-images-in-mojave.262566/post-1942960 This alone did not solve the problem but it's like half the solution.

So I did all the stuff mentioned in the comment above: Added AAPL,ig-platform-id=00001619, device-id=16190000 to config.plist so now it looks like this:
1579113577137.png

Also I had to add a FakeID to the Intel graphics: 0x19168086:
1579113662035.png

In the Graphics section I Injected Intel with IGPlatformID=0x19160000:
1579113749043.png

But for this to work I needed to rebuild the SSDT without IGPU, so I commented that in the SSDT-Y520.dsl file.
1579114046292.png

Then I rebuilt with:
Bash:
make clean
make
make install_y520
Lastly I added lilucpu=8 boot arg.

After rebooting eveything works like charm!
 
Last edited:
Joined
Feb 23, 2014
Messages
25
Motherboard
Lenovo Y520-IKBM
CPU
i7-7700HQ
Graphics
HD 630, GTX 1060, 1920x1080
I haven't yet figured out how to get Num Lock functionality to work, however you can use a custom map with VoodooPS2Keyboard to map out the num-pad keys like so:
View attachment 444857
This isn't a very good solution but it does work.
Note: I haven't mapped the top row as I frequently use the media controls, this can be solved by using a modifier but I am too lazy to work it out.
I tried this and worked perfectly! Thank you!
 
Joined
Mar 23, 2019
Messages
4
Motherboard
Lenovo y520
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050 Ti
Is this guide also working for Catalina?
 
Joined
Mar 23, 2019
Messages
4
Motherboard
Lenovo y520
CPU
i7-7700HQ
Graphics
GTX 1050 Ti
Hi, could someone provide me a working EFI for mojave installer? Somehow it keeps randomly shutting down. Last thing shown is @kec.corecrypto 1.0 Attempting system restart

I will also attach the efi i used
 

Attachments

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
17,295
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
iOS
Hi, could someone provide me a working EFI for mojave installer? Somehow it keeps randomly shutting down. Last thing shown is @kec.corecrypto 1.0 Attempting system restart

I will also attach the efi i used
how did you create your current installer? what software and hardware did you use?
 
Top