Contribute
Register

[Guide] Lenovo IdeaPad U330/U430/U530 using Clover UEFI

Joined
Nov 21, 2015
Messages
5
Motherboard
Lenovo U530 Touch
CPU
i7-4710u
Graphics
GT-730
Mobile Phone
Android
Device: Lenovo U530 Touch
CPU: Core i7 - 4510u
GPU: HD4400
Hello dear Rahabman!
When I boot from HDD, keyboard and mouse does not work. It only works when I boot from USB.
I have used the standard Config.plist and used my own ID etc. for the Installer I used the normal install-config.plist (renamed, of course!).
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Device: Lenovo U530 Touch
CPU: Core i7 - 4510u
GPU: HD4400
Hello dear Rahabman!
When I boot from HDD, keyboard and mouse does not work. It only works when I boot from USB.
I have used the standard Config.plist and used my own ID etc. for the Installer I used the normal install-config.plist (renamed, of course!).
Read post #1, "Problem Reporting".
 
Joined
Nov 21, 2015
Messages
5
Motherboard
Lenovo U530 Touch
CPU
i7-4710u
Graphics
GT-730
Mobile Phone
Android
Hello, I figured out what the problem is. When I cleaned up /EFI/CLOVER (deleted it and reinstalled) it worked with only the config without SSDT and SSDT-HACKED.aml.. But when I do make and make install and the ./ssdtPRGen.sh it stops working (the keyboard and mouse) I'll try to provide everything you need.


Output from KextStat:
Code:
daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y acpiplat   13    2 0xffffff7f826cb000 0x65000    0x65000    com.apple.driver.AppleACPIPlatform (3.1) <12 11 7 6 5 4 3 1>
Code:
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y appleintelcpu[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y applelpc[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]  84    0 0xffffff7f82222000 0x3000     0x3000     com.apple.driver.AppleLPC (1.7.3) <83 12 5 4 3>[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y applehda[/FONT][/COLOR]


Output of Sudo Touch:
Code:
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Trackpad.kextkext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Mouse.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Keyboard.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Controller.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext USBXHC_u430.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext file:///System/Library/Extensions/RTL8192CU8.kext/ is in hash exception list, allowing to load[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext RealtekRTL8111.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext IntelBacklight.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext CodecCommander.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext ACPIBatteryManager.kext[/FONT][/COLOR]
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hello, I figured out what the problem is. When I cleaned up /EFI/CLOVER (deleted it and reinstalled) it worked with only the config without SSDT and SSDT-HACKED.aml.. But when I do make and make install and the ./ssdtPRGen.sh it stops working (the keyboard and mouse) I'll try to provide everything you need.


Output from KextStat:
Code:
daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y acpiplat   13    2 0xffffff7f826cb000 0x65000    0x65000    com.apple.driver.AppleACPIPlatform (3.1) <12 11 7 6 5 4 3 1>
Code:
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y appleintelcpu[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y applelpc[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]  84    0 0xffffff7f82222000 0x3000     0x3000     com.apple.driver.AppleLPC (1.7.3) <83 12 5 4 3>[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]daniels-mbp:~ fronbasal$ kextstat|grep -y applehda[/FONT][/COLOR]


Output of Sudo Touch:
Code:
kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Trackpad.kextkext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Mouse.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Keyboard.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooPS2Controller.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext USBXHC_u430.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext file:///System/Library/Extensions/RTL8192CU8.kext/ is in hash exception list, allowing to load[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext RealtekRTL8111.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext IntelBacklight.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakePCIID.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext CodecCommander.kext[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#232323][FONT=Menlo]kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext ACPIBatteryManager.kext[/FONT][/COLOR]


Your trackpad is ELAN. This is covered in post #1.

Also, you did not follow the guide.

And you did not provide the files requested in post #1, "Problem Reporting".

Your bootlog (extracted from ioreg) shows you're still booting from USB:
Code:
0:100  0:000  SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x1,0x0)\HD(1,MBR,0x00000000,0x2,0x64000) @98923A98
 
Joined
Nov 17, 2015
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey together,
I`m actually trying to install OS X Sierra on my Lenovo U430 Touch but am stuck on the installation Screen because its like flickering (you can see at the picture)!
Can anyone help me?
Just followed the guide and was working around for hours but cannot fix it ...
Had El Capitan working on my notebook some time before!
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey together,
I`m actually trying to install OS X Sierra on my Lenovo U430 Touch but am stuck on the installation Screen because its like flickering (you can see at the picture)!
Can anyone help me?
Just followed the guide and was working around for hours but cannot fix it ...
Had El Capitan working on my notebook some time before!
No EFI/Clover attached.
But a guess: You didn't enable legacy boot in BIOS.
 
Joined
Nov 17, 2015
Messages
5
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hey RehabMan,
thanks for your help!
Enabling legacy boot didn't fix the problem (i think because i installed clover efi version on my USB-Drive.
I attached the Clover folder as zip without themes folder!
By the way: i can use os x installer when screen has horizontal lines, so its not frozen or like this.
But i can't read a thing.

Thx for help!
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hey RehabMan,
thanks for your help!
Enabling legacy boot didn't fix the problem (i think because i installed clover efi version on my USB-Drive.
I attached the Clover folder as zip without themes folder!
By the way: i can use os x installer when screen has horizontal lines, so its not frozen or like this.
But i can't read a thing.

Thx for help!
Nothing attached.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,134
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Sorry didn't work somehow :/
Now here it is!
This looks fine. Issue is very likely that legacy boot is not enabled.
If you don't know how to enable it properly, use an invalid ig-platform-id (0x12345678). It can be set in the Clover GUI.
 
Top