[Guide] Lenovo IdeaPad U330/U430/U530 using Clover UEFI

Discussion in 'Yosemite Laptop Guides' started by RehabMan, Jan 22, 2015.

  1. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 22, 2015 at 10:48 PM #1
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
  2. daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    Jan 23, 2015 at 4:02 AM #2
    daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    Wow, excellent GUIDE again. Thanks for your efforts, Mr. RehabMan. :)

    I choose this thread to feedback a issue to you. I have found a minor issue in your "OS-X-Clover-Laptop-Config" files.

    That is, maybe the DSDT Fixes Arg structure is changed. When I open your config.plist by Clover Configurator Version 4.21.0 , I found the "Fix Regions" arg was not represent in GUI. But it exactly exists in the context when I use Plist Editor to open it.

    Then, I try to use Clover Configurator Version 4.21.0 to config a new one to determine the difference and I have found the structure is changed.(Like following screenshot)
    DSDT_Fixes_Arg_Seems_Changed.png

    I'm not following Clover's changelog, so I'm not sure it is changed like that. So, I feedback it to here.

    Thanks for your efforts again. :)
     
  3. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 23, 2015 at 5:15 AM #3
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    It is a bug in Clover Configurator. The fact that it makes (unauthorized) changes to the file on its own is one reason I don't use it.

    Feel free to report the problem to the Clover Configurator developer.
     
  4. daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    Jan 24, 2015 at 2:59 AM #4
    daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    Hi, Mr. RehabMan.

    I have found out the reason.

    key_missing.jpg

    These files are missing the keyword:
    HTML:

    config_HD3000_1366x768
    config_HD3000_1600x900
    config_HD4000_1366x768
    config_HD4000_1600x900
    config_HD4400_5xxx
    config_HD4600_4200
     
     
  5. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2015 at 4:58 AM #5
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    OK... fixed. Thanks!

    Note: Inconsequential for this guide since the config.plist in the u430 repo is correct.
     
  6. daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    Jan 24, 2015 at 5:26 AM #6
    daxuenj

    daxuenj

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Messages:
    62
    Mobo:
    OS X 10.9.5
    CPU:
    intel core 2 duo T6570
    Graphics:
    Nvidia Geforce G 105m
    I'm sorry for that. But It seems that I can't PM you, so I only can contact you by replying one of your most relevant threads.
     
  7. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 24, 2015 at 5:44 AM #7
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    No worries... thanks for finding the problem. I was just stating that for people following this guide, it is not something that requires any corrections.
     
  8. alphakp295

    alphakp295

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    Lenovo U430
    Jan 25, 2015 at 8:27 AM #8
    alphakp295

    alphakp295

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    Lenovo U430
    wow great info!! thanks!! i will try this as soon as i can prepare usb drive... don't have mac, so i need to find out how i can create the usb...

    for rebranding, does any brand AR9280 AR5BHB92 work on u430?? I was searching online, but most AR5BHB92 were HP brand...
     
  9. RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    Jan 25, 2015 at 2:14 PM #9
    RehabMan

    RehabMan Moderator

    Joined:
    May 3, 2012
    Messages:
    140,179
    Mobo:
    Intel DH67BL
    CPU:
    Core i7-2600K
    Graphics:
    Intel HD 3000
    Mac:
    MacBook Air
    Mobile Phone:
    iOS
    You need a Mac or working hack. It is the only way to download Yosemite from the Mac App Store.

    Does not matter. Mine was an AzureWave that I purchased from ebay for $5.99 (w/ free shipping).

    Note: You also need a computer that has no whitelist in order to do the rebrand.
     
  10. alphakp295

    alphakp295

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    Lenovo U430
    Jan 25, 2015 at 8:59 PM #10
    alphakp295

    alphakp295

    Joined:
    Jan 25, 2015
    Messages:
    10
    Mobo:
    Lenovo U430
    Will pci-e wireless mini card usb adapter also work for rebranding?
     

Share This Page