Contribute
Register

[GUIDE] Lenovo Ideapad S540-14IWL - (Mac OS X Catalina 10.15.4 with Clover) and (MacOS 11 BigSur with OpenCore)

Joined
May 6, 2020
Messages
3
Motherboard
Thinkpad X390
CPU
Intel® Core™ i5-8265U
Graphics
Integrated Intel® UHD Graphics 620
Mac
  1. MacBook Air
Classic Mac
  1. iBook
  2. iMac
  3. PowerBook
Mobile Phone
  1. iOS
Hey mate your laptop has similar configs as mine, X39o minus the intel wifi card do you think this should work for the models with a bit of tinkering?
 
Joined
Feb 2, 2013
Messages
335
Motherboard
HP 14-CE0501NA
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
I am curious to know whether SideCar works properly with your builds, as mine is quite similar(based on same chipset) - and I even have a DW1820a lying around if that is the issue (I am on a DW1560 atm which should have better compatibility)
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
104
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
I am curious to know whether SideCar works properly with your builds, as mine is quite similar(based on same chipset) - and I even have a DW1820a lying around if that is the issue (I am on a DW1560 atm which should have better compatibility)


Well.... sidecar is in system properties. It appears to be working...
sadly I don' t have the hardware to check...
 
Joined
Feb 2, 2013
Messages
335
Motherboard
HP 14-CE0501NA
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. iOS
  2. Other
Well.... sidecar is in system properties. It appears to be working...
sadly I don' t have the hardware to check...

I have it in system preferences, no problem. It even appears on the top ready to connect. However, when I select my iPad it inevitably times out whatever I do. I've tried:
* Numerous updates for kexts and/or plugins.
* Numerous updates to macOS (from 10.15.1 up to 10.15.6)
* Numerous iPadOS updates
* "Reset network settings"
* Sign-out and sign-in on all devices
* Changing brcmfx-country codes
* Changing SMBIOS to MacBookAir 2018

Meanwhile, my iPhone shows ready for an instant hotspot, but times out as well.
Import from iPad and iPhone both show up, but do not work. (time-out every time)
iMessage DOES work
Hand-off DOES work
Continuity DOES work
Copy/paste between devices DOES work
AirDrop DOES work (Albeit it takes a long time to discover the laptop...)
Generally speaking, bluetooth is somewhat problematic - where my MX Master3 mouse sometimes looses connectivity for a few seconds - and then "catches-up" on any actions I've taken with it.

.... suffice to say I am completely baffled! Any advice will be very highly appreciated.

happy hacking!
littlegreen
 
Joined
Aug 15, 2020
Messages
1
Motherboard
Laptop make & model # > See Rules!
CPU
I7-7500U
Graphics
HD 620
Mac
  1. iMac
Classic Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
Hello, I am planning to buy a S540-13IML. Can I use this guide to install Catalina?
 
Joined
Aug 20, 2020
Messages
5
Motherboard
Lenovo Ideapad S540
CPU
i5 8265u
Graphics
UHD 620
Mac
  1. MacBook Pro
dont buy it..
trackpad is a real problem..
also as usual, you have to change wifi card already installed..
I managed to get the trackpad working, I have the same laptop as you.
I'll attach the ssd patch that fixed it for me.
hope it work for you!
 

Attachments

  • SSDT-LPAD.aml
    920 bytes · Views: 17
Joined
Feb 1, 2015
Messages
25
Motherboard
Lenovo T440s
CPU
i5 4300u
Graphics
Intel HD Graphics 4400
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Is this guide usable for an S540 with i7 - 10510U CPU?
 
Joined
Nov 3, 2012
Messages
104
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android

Attachments

  • EFI.zip
    5.6 MB · Views: 35
Joined
Nov 3, 2012
Messages
104
Motherboard
Gigabyte GA-B75M D3V
CPU
i5-3570K
Graphics
RX 560
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
  3. MacBook Pro
  4. Mac mini
Mobile Phone
  1. Android
There is an ACPI error with the Big Sur - open core EFI, probably present in the Catalina - clover EFI too (i cannot test it).

The error presents in Console every time power is plugged or unplugged.

It will look like this:

default 20:41:52.987845+0200 kernel Failed to read nominal voltage rating key . voltage:0 rc:0x84
default 20:41:52.988087+0200 kernel SmartBattery: finished polling type 2
default 20:41:53.467324+0200 kernel ACPI Error:
default 20:41:53.467346+0200 kernel ACPI Error:
default 20:41:53.467355+0200 kernel [POWS]
default 20:41:53.467358+0200 kernel [POWS]
default 20:41:53.467364+0200 kernel Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
default 20:41:53.467366+0200 kernel Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND
default 20:41:53.467375+0200 kernel (20160930/psargs-463)
default 20:41:53.467380+0200 kernel (20160930/psargs-463)
default 20:41:53.467396+0200 kernel [_Q37] @00043 #002D:
default 20:41:53.467398+0200 kernel [_Q37] @00043 #002D:
default 20:41:53.467405+0200 kernel A
default 20:41:53.467406+0200 kernel A
default 20:41:53.467408+0200 kernel D
default 20:41:53.467411+0200 kernel D
default 20:41:53.467413+0200 kernel P
default 20:41:53.467416+0200 kernel P
default 20:41:53.467417+0200 kernel T
default 20:41:53.467421+0200 kernel T
default 20:41:53.467422+0200 kernel
default 20:41:53.467427+0200 kernel
default 20:41:53.467432+0200 kernel No Local Variables are initialized for method [_Q37]
default 20:41:53.467438+0200 kernel No Local Variables are initialized for method [_Q37]
default 20:41:53.467444+0200 kernel
default 20:41:53.467447+0200 kernel
default 20:41:53.467453+0200 kernel No Arguments are initialized for method [_Q37]
default 20:41:53.467458+0200 kernel No Arguments are initialized for method [_Q37]
default 20:41:53.467463+0200 kernel
default 20:41:53.467467+0200 kernel
default 20:41:53.467473+0200 kernel ACPI Error:
default 20:41:53.467475+0200 kernel ACPI Error:
default 20:41:53.467484+0200 kernel Method parse/execution failed
default 20:41:53.467487+0200 kernel Method parse/execution failed
default 20:41:53.467495+0200 kernel [_SB.PCI0.LPCB.EC0._Q37] (Node ffffff93783534b0)
default 20:41:53.467499+0200 kernel [_SB.PCI0.LPCB.EC0._Q37] (Node ffffff93783534b0)
default 20:41:53.467505+0200 kernel , AE_NOT_FOUND
default 20:41:53.467508+0200 kernel , AE_NOT_FOUND
default 20:41:53.467514+0200 kernel (20160930/psparse-632)
default 20:41:53.467516+0200 kernel (20160930/psparse-632)

This ACPI error can be solved with the provided here files.
STEPS:
1. Place the provided SSDT-POWS.aml in your ACPI folder (of clover or opencore)
2. Insert in the ACPI section of your config.plist the patch in the provided POWS.plist

I will update the EFIS as soon as can..
 

Attachments

  • POWS.plist
    834 bytes · Views: 7
  • SSDT-POWS.aml
    212 bytes · Views: 5
Top