Contribute
Register

[Guide] Lenovo Ideapad S340 Laptop on Catalina

Joined
Aug 1, 2020
Messages
1
Motherboard
Lenovo IdeaPad S340-15IWL
CPU
I5-8265U
Graphics
UHD 620
For some days I have installed macOS following this guide but I have noticed that the CPU temperature is slightly high and the fans always run very slowly. On Windows this problem does not presents. Is there any way to increase the fan speed without changing the setting from the bios?
 
Joined
Sep 3, 2020
Messages
8
Motherboard
Lenovo ideapad s340-14IWL
CPU
Core i7 8565U
Graphics
Intel UHD 630
I updated from Catalina 10.15.3 to 10.15.6, everything worked except HDMI (my laptop reboot when i connect the HDMI cable). Does anyone solved this?
 
Last edited:
Joined
Sep 22, 2019
Messages
10
Motherboard
Lenovo Ideapad S340-14
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
I updated from Catalina 10.15.3 to 10.15.6, everything worked except HDMI (my laptop reboot when i connect the HDMI cable). Does anyone solved this?

I have not found a way to get HDMI
 
Joined
Jul 3, 2018
Messages
87
Motherboard
MSI H370M Bazooka
CPU
i5-8600
Graphics
RX 570
Does the HDMI in your ideapad S-340 work?
I have not found a way to get HDMI
I had to reinstall 10.15.3 :banghead:

Hi all. FYI mine works with HDMI.
I believe in 10.15.4 there were changes in the framebuffer handling. Check your framebuffer patching, make sure your device-id is set to 0x3E9B0000
Also, be sure WhateverGreen is the latest version.

More/complete framebuffer patching would be this:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,GfxYTile</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>CQClPg==</data>
<key>AAPL,slot-name</key>
<string>Internal@0,2,0</string>
<key>device-id</key>
<data>mz4AAA==</data>
<key>device_type</key>
<string>VGA compatible controller</string>
<key>enable-hdmi-dividers-fix</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>enable-hdmi20</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>enable-lspcon-support</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con0-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con0-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-busid</key>
<data>BAAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-has-lspcon</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-type</key>
<data>AAgAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-busid</key>
<data>AgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-type</key>
<data>AAgAAA==</data>
<key>framebuffer-patch-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-unifiedmem</key>
<data>AAAAgA==</data>
<key>model</key>
<string>Intel UHD Graphics 630 (Mobile)</string>
</dict>
 
Joined
Sep 22, 2019
Messages
10
Motherboard
Lenovo Ideapad S340-14
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Hi all. FYI mine works with HDMI.
I believe in 10.15.4 there were changes in the framebuffer handling. Check your framebuffer patching, make sure your device-id is set to 0x3E9B0000
Also, be sure WhateverGreen is the latest version.

More/complete framebuffer patching would be this:
<key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key>
<dict>
<key>AAPL,GfxYTile</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>AAPL,ig-platform-id</key>
<data>CQClPg==</data>
<key>AAPL,slot-name</key>
<string>Internal@0,2,0</string>
<key>device-id</key>
<data>mz4AAA==</data>
<key>device_type</key>
<string>VGA compatible controller</string>
<key>enable-hdmi-dividers-fix</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>enable-hdmi20</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>enable-lspcon-support</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con0-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con0-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-busid</key>
<data>BAAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-has-lspcon</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con1-type</key>
<data>AAgAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-busid</key>
<data>AgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-pipe</key>
<data>EgAAAA==</data>
<key>framebuffer-con2-type</key>
<data>AAgAAA==</data>
<key>framebuffer-patch-enable</key>
<data>AQAAAA==</data>
<key>framebuffer-unifiedmem</key>
<data>AAAAgA==</data>
<key>model</key>
<string>Intel UHD Graphics 630 (Mobile)</string>
</dict>
Thanks, it really works, but I had to change SMBIOS to MacBookPro14,1
 

Attachments

  • Снимок экрана 2020-09-08 в 18.33.51.png
    Снимок экрана 2020-09-08 в 18.33.51.png
    178.8 KB · Views: 57
Joined
Sep 22, 2019
Messages
10
Motherboard
Lenovo Ideapad S340-14
CPU
i5-8265U
Graphics
UHD 620
Mobile Phone
  1. Android
  2. iOS
Could you share your EFI files?
I can't make the HDMI work.
I am using Opencore, the config must be opened through opencore configurator.
 

Attachments

  • EFI.rar
    1.9 MB · Views: 62
Joined
Sep 3, 2020
Messages
8
Motherboard
Lenovo ideapad s340-14IWL
CPU
Core i7 8565U
Graphics
Intel UHD 630
I am using Opencore, the config must be opened through opencore configurator.

I'm using Clover. I just replaced the whole section beginning with <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> to my config.plist and It worked!!!!! My HDMI is working again.


Thanks a lot !!!!
 
Top