Contribute
Register

[Guide] Laptop backlight control using AppleBacklightFixup.kext

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, I've followed the guide in the first post from overview through installation, and I still do not see brightness control in my Display preference. My problem reporting files are attached; does anyone know what I need to do from here?
config.plist -> InjectKexts should be set to Detect, not sure why you changed that....
 
Joined
Oct 3, 2018
Messages
35
Motherboard
Asus ROG Strix Scar GL703GM (Clover)
CPU
i7-8750H/HM370
Graphics
GTX 1060/1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Classic Mac
  1. eMac
  2. iBook
Mobile Phone
  1. Android
I've changed InjectKexts to Detect, there has been no effect.
 

Attachments

  • debug_18309.zip
    1.5 MB · Views: 115
Joined
Mar 1, 2018
Messages
6
Motherboard
Clevo Notebook p651HP Intel HM 175 rev 31
CPU
i7 7700hq
Graphics
intel 630 nvidia gtx 1060 1920x1080 120hz
Mobile Phone
  1. Android
I've managed to get the slider working but nothing happens to the brightness. I might have tried a few too many fixes atm and I don't really know what is wrong.
 

Attachments

  • debug_7536.zip
    1.6 MB · Views: 102

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I've managed to get the slider working but nothing happens to the brightness. I might have tried a few too many fixes atm and I don't really know what is wrong.

As per rules, please update your hardware profile to allow others to help you easier

please read the faq for proper hardware profile setup:
 
Joined
Mar 1, 2018
Messages
6
Motherboard
Clevo Notebook p651HP Intel HM 175 rev 31
CPU
i7 7700hq
Graphics
intel 630 nvidia gtx 1060 1920x1080 120hz
Mobile Phone
  1. Android
Done.
 

Attachments

  • debug_7536.zip
    1.6 MB · Views: 68

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
your acpi/patched folder is very wrong, no need for all those files in there, best to read up on the patching guide:
 
Joined
Mar 1, 2018
Messages
6
Motherboard
Clevo Notebook p651HP Intel HM 175 rev 31
CPU
i7 7700hq
Graphics
intel 630 nvidia gtx 1060 1920x1080 120hz
Mobile Phone
  1. Android
your acpi/patched folder is very wrong, no need for all those files in there, best to read up on the patching guide:

Makes no difference if I remove them, I have compiled (disassembled first) all but one of the DSDT/SSDT I dumped from clover with 0 errors. I have not patched any of them, and as far as I understand it shouldn't be needed with the brightness fix? Or could some patch maybe fix make it work? Thank you in advance.
 

Attachments

  • debug_1508.zip
    1.6 MB · Views: 78
Last edited:

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
23,354
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Makes no difference if I remove them, I have compiled (disassembled first) all but one of the DSDT/SSDT I dumped from clover with 0 errors. I have not patched any of them, and as far as I understand it shouldn't be needed with the brightness fix? Or could some patch maybe fix make it work? Thank you in advance.
config.plist -> InjectKexts should be set to Detect

SSDT-PNLF.aml is missing from acpi/Patched folder
 
Joined
Mar 1, 2018
Messages
6
Motherboard
Clevo Notebook p651HP Intel HM 175 rev 31
CPU
i7 7700hq
Graphics
intel 630 nvidia gtx 1060 1920x1080 120hz
Mobile Phone
  1. Android
config.plist -> InjectKexts should be set to Detect

SSDT-PNLF.aml is missing from acpi/Patched folder

config.plist changed with Detect and SSDT-PNLF.aml added in ACPI/Patched. I patched the DSDT with the recommended patches from the laptop section. Nothing changes. I cannot boot without injecting Nvidia in config.plist. I cannot see the card in system info but I guess it is running. I have not tried to disable it. Best regards.
 

Attachments

  • debug_760.zip
    1.7 MB · Views: 111
Top