Contribute
Register

[Guide] Laptop backlight control using AppleBacklightFixup.kext

Joined
Feb 23, 2018
Messages
58
Motherboard
Lenovo LNVNB161216 (Clover UEFI)
CPU
i5-8250U @1.60GHz
Graphics
Intel UHD Graphics 620 1366x768
Mac
  1. iMac
  2. MacBook
Classic Mac
  1. iMac
  2. Performa
Mobile Phone
  1. iOS
You may need to patch EDID product Id as per post 1.
If I did that correctly it still does not work this way. Since it works without the kext, is there any potential issue with not using it?
 

Attachments

  • debug_1322.zip
    3.2 MB · Views: 44

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,689
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
If I did that correctly it still does not work this way. Since it works without the kext, is there any potential issue with not using it?
You cannot use Graphics/EDID with Devices/Properties. (EDID setting ignored). Must inject with Properties.
 
Joined
Aug 29, 2018
Messages
8
CPU
i5-3230M
Graphics
GT 730m + Intel HD 4000
ProductID is not a valid option under Graphics/Inject.
oh okay
So I just figured it out like this.. is it correct?
thanks for your reply!
 

Attachments

  • Screen Shot 2018-10-06 at 3.45.37 PM.png
    Screen Shot 2018-10-06 at 3.45.37 PM.png
    89.3 KB · Views: 126

mhk

Joined
Oct 8, 2018
Messages
10
Motherboard
HP Probook 6470b (179c) - Clover
CPU
i5-3320M
Graphics
HD 4000, 1600x900
Mobile Phone
  1. iOS
Hello, this is my first post and my first hackintosh on laptop. I update Mojave from Mojave beta and after I do this I cannot do brightness to work. Slider work. I follow this guide and read posts but still with no results. I did everything by my self but on this one thing I give up after a week. Can someone check my debug zip for help? Thanks
 

Attachments

  • debug_137.zip
    3.9 MB · Views: 36
Joined
Jul 16, 2015
Messages
9
Motherboard
Dell Vostro 15 3568
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
I followed the guide but after rebuilding the cache I cannot boot anymore, starts loading then I get the Ø symbol. I can boot from Recovery HD. To provide a bit of context I have my hackintosh perfectly working on macos 10.12.4 then I updated the bios and since then when I try to adjust the brightness the computer freezes, so I thought to upgrade to 10.12.6 to have original macos support for my kabylake cpu and maybe fixing the problem, I also removed FAKEPCIID.kext (it shouldn't be useful anymore right?) but I still get freeze if I try to adjust the brightness and no brightness bar appears under settings. I attach the problem reporting zip.
 

Attachments

  • RehabMan.zip
    2.7 MB · Views: 37

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,271
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I followed the guide but after rebuilding the cache I cannot boot anymore, starts loading then I get the Ø symbol. I can boot from Recovery HD. To provide a bit of context I have my hackintosh perfectly working on macos 10.12.4 then I updated the bios and since then when I try to adjust the brightness the computer freezes, so I thought to upgrade to 10.12.6 to have original macos support for my kabylake cpu and maybe fixing the problem, I also removed FAKEPCIID.kext (it shouldn't be useful anymore right?) but I still get freeze if I try to adjust the brightness and no brightness bar appears under settings. I attach the problem reporting zip.
all kexts you need should be installed to /Library/Extensions you are missing FakeSMC.kext from there
 
Joined
Jul 16, 2015
Messages
9
Motherboard
Dell Vostro 15 3568
CPU
i5-7200U
Graphics
HD 620
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. Android
all kexts you need should be installed to /Library/Extensions you are missing FakeSMC.kext from there
Thanks for the advice, I added the FakeSMC.kext and rebuilt the cache even though I wasn't using it on 10.12.4 and had no troubles.
Now on boot instead of the Ø symbol I get a black screen when the loading bar is at almost 3/4.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
24,271
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
Thanks for the advice, I added the FakeSMC.kext and rebuilt the cache even though I wasn't using it on 10.12.4 and had no troubles.
Now on boot instead of the Ø symbol I get a black screen when the loading bar is at almost 3/4.
boot verbose and take a pic
 
Top