Contribute
Register

[Guide] Intel Skylake NUC6 (and Skull Canyon) using Clover UEFI (NUC6i5SYK, NUC6i7KYK, etc)

Joined
Oct 8, 2018
Messages
2
Motherboard
Intel NUC Skull Canyon
CPU
i7-6770HQ
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. Android
Thanks for the reply. Would you mind if I ask what do you mean by the recommended build? I followed along the guide and I don't think I've made any mistakes.
PM981 is not compatible.I have pm981 pm961 intel600p, pm961 is compatible but pm981 cause the machine to reboot during installation.
 
Joined
Aug 19, 2012
Messages
5
Motherboard
Windows 7
CPU
Intel Core i5
Graphics
NVDIA
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
PM981 is not compatible.I have pm981 pm961 intel600p, pm961 is compatible but pm981 cause the machine to reboot during installation.
I guess this is why. I once got into the install process, but the system froze up and rebooted once I clicked to reformat the drive.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
2
Skull Canyon,Mac OS 10.13 worked perfectly,But Mac OS 10.14,only USB sound is working,the headphone jack doesn't work, I also rebuild cache,and do what I should do, but all were of no avail.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,702
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Skull Canyon,Mac OS 10.13 worked perfectly,But Mac OS 10.14,only USB sound is working,the headphone jack doesn't work, I also rebuild cache,and do what I should do, but all were of no avail.
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Jun 2, 2017
Messages
2
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.

Skull Canyon,Mac OS 10.13 worked perfectly,But Mac OS 10.14,only USB sound is working,the headphone jack doesn't work, I also rebuild cache,and do what I should do, but all were of no avail。

this is my file ,thank you very much !
 

Attachments

  • debug_20790.zip
    1.4 MB · Views: 117

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,702
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Skull Canyon,Mac OS 10.13 worked perfectly,But Mac OS 10.14,only USB sound is working,the headphone jack doesn't work, I also rebuild cache,and do what I should do, but all were of no avail。

this is my file ,thank you very much !

Don't forget to update your github copy (git pull).
As written in post #1, you need to run ./download.sh and ./install_downloads.sh (your kextcache proves AppleALC.kext is not installed).

Also, your drivers64UEFI is wrong. Read the guide:
https://www.tonymacx86.com/threads/guide-booting-the-os-x-installer-on-laptops-with-clover.148093/
 
Joined
Feb 10, 2018
Messages
5
Motherboard
Intel NUC6i7KYK - BIOS 0058
CPU
i7-6770HQ
Graphics
Iris Pro 580
Mac
  1. MacBook Air
Thank you very much for the good work! For me the installation went smoothly. I only have one problem with the sound card.
The sound output at the back of the device (speaker out) generates very low quality thin sound that lacks base.

Would you know how I can fix this? I suspect maybe my bios update to version 0058 might be to blame although I did this at the beginning of the install so had no chance to try the older bios. Also it is Not possible to downgrade the bios.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
186,702
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Thank you very much for the good work! For me the installation went smoothly. I only have one problem with the sound card.
The sound output at the back of the device (speaker out) generates very low quality thin sound that lacks base.

Would you know how I can fix this? I suspect maybe my bios update to version 0058 might be to blame although I did this at the beginning of the install so had no chance to try the older bios. Also it is Not possible to downgrade the bios.
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Top