Contribute
Register

[Guide] Intel Skylake NUC6 (and Skull Canyon) using Clover UEFI (NUC6i5SYK, NUC6i7KYK, etc)

Joined
Apr 30, 2013
Messages
8
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Sorry for the type error ... Its TG Pro;
https://www.tunabellysoftware.com/tgpro/
Both HWMonitor and TG Pro are system temperature monitoring apps , Before POST Installation all git ... Steps both working fine ; After POST Installation , HWMonitor can not Open , TG_Pro show "NA" from the menu ba and all temperature empty ; Please refer the attachment for detail info ... Thanks
 

Attachments

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,692
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Sorry for the type error ... Its TG Pro;
https://www.tunabellysoftware.com/tgpro/
Both HWMonitor and TG Pro are system temperature monitoring apps , Before POST Installation all git ... Steps both working fine ; After POST Installation , HWMonitor can not Open , TG_Pro show "NA" from the menu ba and all temperature empty ; Please refer the attachment for detail info ... Thanks
"Problem Reporting" files are incomplete.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 
Joined
Apr 30, 2013
Messages
8
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Rehabman ,
Here's the missing kextstat_Output file ;
I cant run ./gen_debug.sh , even I use IORegistryExplorer2.1 download from his site ;
Error :
=====================================

+ macOS DEBUG REPORT GENERATOR +

-------------------------------------

+ SCRIPT VERSION 4.2.9 +

=====================================



=====================================

+ AUTHOR: black.dragon74 +

=====================================



Found script data directory at /Users/davidtan/Library/debugNk

EFI Mount Script (RehabMan) found. No need to download.

IORegistryExplorer found at /Applications/IORegistryExplorer.app

Verifying if correct version of IORegistryExplorer is installed.

This version of IORegistryExplorer is not recommended.

Removing conflicting version.

Checking connectivity..

Unable to connect to the internet. Aborted.
 

Attachments

Joined
Apr 30, 2013
Messages
8
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
My internet connection 100% good :)
Hope can solve the issue , then I can monitor my hackintosh temperature and fan ...

Thanks :)
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,692
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi Rehabman ,
Here's the missing kextstat_Output file ;
I cant run ./gen_debug.sh , even I use IORegistryExplorer2.1 download from his site ;
Error :
=====================================

+ macOS DEBUG REPORT GENERATOR +

-------------------------------------

+ SCRIPT VERSION 4.2.9 +

=====================================



=====================================

+ AUTHOR: black.dragon74 +

=====================================



Found script data directory at /Users/davidtan/Library/debugNk

EFI Mount Script (RehabMan) found. No need to download.

IORegistryExplorer found at /Applications/IORegistryExplorer.app

Verifying if correct version of IORegistryExplorer is installed.

This version of IORegistryExplorer is not recommended.

Removing conflicting version.

Checking connectivity..

Unable to connect to the internet. Aborted.
Your kextcache output proves that the FakeSMC sensor plugins are not installed.
They are not installed by default in install_downloads.sh as I don't use them because they are not necessary and inefficient.
If you want them, you must install them manually.
They are in your ~/Projects/nuc.git/downloads folder.
You can read about how to install kexts properly in the laptop FAQ:
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
 
Joined
Apr 30, 2013
Messages
8
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Hi Rehabman ,

Issued solved .
Must install FakeSMC*.kext in correct location , previously I tried install your FakeSMC*.kext but in wrong location which caused reboot cycling and audio lost ;
Thanks for your great support :)

BestRegards
David
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,692
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi Rehabman ,

Issued solved .
Must install FakeSMC*.kext in correct location , previously I tried install your FakeSMC*.kext but in wrong location which caused reboot cycling and audio lost ;
Thanks for your great support :)

BestRegards
David
The correct location is mentioned in the laptop FAQ (linked previously): /Library/Extensions for 10.11 and later.
 
Joined
Oct 22, 2017
Messages
7
Hi, RehabMan

How to enable Thunderbolt? I want to use it to connect some external device.

Thank you.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,692
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Hi, RehabMan

How to enable Thunderbolt? I want to use it to connect some external device.

Thank you.
TB is not reliable, especially hotplug.
Plug the device in prior to booting.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,692
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Just a quick note on my experience updating my 10.13.6 install to 10.14.
Just completed a few minutes ago.

First, there are two branches in the github project that are intended to support 10.14 fully:
beta: uses WhateverGreen.kext patching for framebuffer and other required updates for Mojave
applealc: uses AppleALC.kext for audio instead of CodeCommander/KextsToPatch/zml.zlib files.

I used the applealc branch. I also experimented a bit and even put AppleALC.kext in EFI/Clover/kexts/Other (enables audio during the installer). I updated by directly running the "Install macOS Mojave.app".

Whatever you do, make sure you update everything as per post #1 instructions. I'm using my latest build of Clover.

Notes:
- had a couple of KPs, but unfortunately the data was cleared from NVRAM before I got a chance to look at it
- the KPs were very early in the boot process
- will try to repro the KPs by booting the installer again later, this time trying to capture the KP data
- just kept retrying to boot the installer and eventually it proceeded without crashing...
- suspect the KPs were due to AppleALC... (it is the newest thing I added since using the beta Mojave)
- it DID convert my HFS+J to APFS (willing to run it that way for a while)
- so far, everything seems to be working (only 10 minutes into it here)

I will merge the beta branch into master later today. The applealc branch will remain separate for a bit. You're welcome to test either/both if you like.

Will try to update the guide soon too (and move it to the Mojave forum).
 
Top