Contribute
Register

[Guide] Intel Skylake NUC6 (and Skull Canyon) using Clover UEFI (NUC6i5SYK, NUC6i7KYK, etc)

Status
Not open for further replies.
Joined
Jan 21, 2013
Messages
81
Motherboard
SA25GG
CPU
2620m
Graphics
6630m
Mobile Phone
  1. iOS
Conneted two monitors through dp and hdmi which works normal in windows. But in mac os, the dp one was recognised as main display and the hdmi one as extension display. Both setup looks normal, mirror available and the differneciation rate could be changed but the hdmi one always dark without any signal input.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Conneted two monitors through dp and hdmi which works normal in windows. But in mac os, the dp one was recognised as main display and the hdmi one as extension display. Both setup looks normal, mirror available and the differneciation rate could be changed but the hdmi one always dark without any signal input.

No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.

Also, your profile/signature does not indicate you own a NUC6. Either your post is off-topic, or you need to fix your profile/signature.
 
Joined
Jun 22, 2016
Messages
13
Thanks @RehabMan for your guide and tips!
I've used your guide and now I'm running a Nuc6i5syh with 2 x ssd (sata+nvme) and a 27'' 4k monitor @ 60Hz on 10.13.2.
Fantastic setup. Audio is working, too.
A minor glitch: my screen is going dark for a few seconds from time to time (less than 3 times in 1h at present).
Do you have an idea on the possible cause ?

BTW - Apple just released 10.13.2 supplemental update righ today.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
A minor glitch: my screen is going dark for a few seconds from time to time (less than 3 times in 1h at present).
Do you have an idea on the possible cause ?

It is probably a cable problem (purchase high quality, short as possible video cable), or a problem with the RAM you chose to install (use only RAM recommended/tested by Intel).
 
Joined
Jan 21, 2013
Messages
81
Motherboard
SA25GG
CPU
2620m
Graphics
6630m
Mobile Phone
  1. iOS
No "Problem Reporting" files attached.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.

Also, your profile/signature does not indicate you own a NUC6. Either your post is off-topic, or you need to fix your profile/signature.
I use ASROCK Beebox S which has very similar configuration as NUC6. I know it's off-topic, but here is the best place to discuss it.

If I power on it with dp monitor and then hot-pluged hdmi, dual monitors work. But when it restart, hdmi monitor become black again. When I hot-plug again, mac os can recognize the model of hdmi monitor but still dark.

I use imac 14,2 config.plist.

Regards
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I use ASROCK Beebox S which has very similar configuration as NUC6. I know it's off-topic, but here is the best place to discuss it.

If I power on it with dp monitor and then hot-pluged hdmi, dual monitors work. But when it restart, hdmi monitor become black again. When I hot-plug again, mac os can recognize the model of hdmi monitor but still dark.

I use imac 14,2 config.plist.

Regards

The need to hotplug a second monitor is quite typical... no idea if it is necessary to do with the NUC as I use mine with only a single monitor (with a 30" monitor, I don't need additional space).

And no idea if the patches I have for the framebuffer are applicable to your port layout. You should check that the connector-type values are correct for each framebuffer connector. If you want me to check, attach problem reporting files, and let me know which monitor (DP vs. HDMI) is connected to which framebuffer connector (eg. @1 vs. @2, etc).
 
Joined
Jan 21, 2013
Messages
81
Motherboard
SA25GG
CPU
2620m
Graphics
6630m
Mobile Phone
  1. iOS
The need to hotplug a second monitor is quite typical... no idea if it is necessary to do with the NUC as I use mine with only a single monitor (with a 30" monitor, I don't need additional space).

And no idea if the patches I have for the framebuffer are applicable to your port layout. You should check that the connector-type values are correct for each framebuffer connector. If you want me to check, attach problem reporting files, and let me know which monitor (DP vs. HDMI) is connected to which framebuffer connector (eg. @1 vs. @2, etc).


beebox front.png beebox rear.png

Thank you so much for your help.

An apple Cinema Display was connected through DisplayPort with a miniDP to DP connector as the main. Another Samsung display was connected to the HDMI (60Hz) as the second monitor.
 

Attachments

  • pongchang's beebox s.zip
    2.5 MB · Views: 62
Joined
Jan 9, 2018
Messages
1
Unfortunately, like all Skylake NUCs, this unit has soldered WiFi, so no possibility to install a compatible WiFi module. USB WiFi is just too unreliable and the user interface is not good.

Just wondering if this is still the latest status. So, if I need WiFi I should still go with a Broadwell nuc5i5/i3myhe model? Can anyone confirm, please.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,623
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Just wondering if this is still the latest status. So, if I need WiFi I should still go with a Broadwell nuc5i5/i3myhe model? Can anyone confirm, please.

Yes.
 
Joined
Jul 19, 2015
Messages
49
Motherboard
Dell XPS 15 9570 (Clover UEFI)
CPU
i7-8750H/CM246
Graphics
UHD 630/1050Ti Max-Q, 3840x2160
Mobile Phone
  1. iOS
** never mind solved **
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top