Contribute
Register

[Guide] Intel IGPU HDMI/DP audio (all Sandy Bridge -> Kaby Lake [and likely later])

Joined
Feb 16, 2016
Messages
22
Motherboard
Haswell Toshiba Satellite Pro
CPU
i7-4700MQ
Graphics
HD4600
Mobile Phone
iOS
Hi Rehab,

I am on Mojave 10.14.3

Through your guides managed to get

the following working:
- DSDT error free + Patched
- disabled Discrete IGPU native power management
- Sleep/wake/lid closure
- Brightness control
- USB ports limitation
- wifi + BT
- HDMI sound on HDAU

Not Working:
Sound on HDEF with device ID pci8086,8c20, although device is listed in PCI, system report as attached. Tried to patch through AppleHDApatcher, no hope.

Could you help me please.

Thanks
 

Attachments

Joined
Oct 6, 2018
Messages
22
Motherboard
Asus Vivobook X510UA-BQ490
CPU
i5-8250u
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Note: In case you're wondering, Skylake (and Kaby Lake, and Coffee Lake) are similar to HD3000/HD4000 in that the HDMI/DP codec is on HDEF (typically HDAS in PC DSDT, renamed to HDEF for OS X) instead on a separate device HDAU.
Hello. Do I not need to rename B0D4 to HDAU or inject information to it if I have a Kaby Lake R system? More like can anyone tell me what B0D4 does if HDEF has the codec for HDMI on Sky Lake+? No use for it in macOS?
 
Last edited:
Joined
Apr 10, 2016
Messages
596
Mac
MacBook Pro
Didn't work for me. My Lenovo laptop HD5500, hdmi audio sometimes works. When it works, ioregistryexplorer shows connector type 00080000. But when it not works ioregistryexplorer shows connector type 00040000. Have checked all requirement , layout-id in HDEF HDAU, "hda-gfx" = "onboard-1". Can not change connector-type to 00080000
 
Joined
Nov 28, 2018
Messages
18
Motherboard
MSI MEGABOOK GE60 (MS-16GC)-Clover
CPU
i7 4710MQ/HM87
Graphics
HD4600 1920x1080/GTX 860M
Mac
MacBook Pro
What's wrong my system?
İf i plug the HDMİ cable system rebooting.
 

Attachments

Joined
Apr 24, 2019
Messages
13
Motherboard
Lenovo E580 (20KS003AXS)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD620, RX 550
Hello, I need your help!
My laptop keep rebooting if I connect display through HDMI port. I'm using Clover config that you provided (for HD620 not spoofed). I've tried to uncomment everything that is described in this topic, alsdo tried FakePCIID kext - nothing helps..
 

Attachments

Top