Contribute
Register

[Guide] Intel IGPU HDMI/DP audio (all Sandy Bridge -> Kaby Lake [and likely later])

Joined
Nov 28, 2018
Messages
19
Motherboard
I still didn't read
CPU
the RULES
Graphics
so IGNORE me!
Mac
  1. MacBook Pro
  2. Mac Pro
Mobile Phone
  1. Android
What's wrong my system?
İf i plug the HDMİ cable system rebooting.
 

Attachments

  • debug_16305.zip
    2.8 MB · Views: 117
Joined
Apr 24, 2019
Messages
38
Motherboard
Lenovo E580 (20KS003AXS)
CPU
i5-8250U
Graphics
UHD620, RX 550
Hello, I need your help!
My laptop keep rebooting if I connect display through HDMI port. I'm using Clover config that you provided (for HD620 not spoofed). I've tried to uncomment everything that is described in this topic, alsdo tried FakePCIID kext - nothing helps..
 

Attachments

  • Screen Shot 2019-04-26 at 3.34.12 PM.png
    Screen Shot 2019-04-26 at 3.34.12 PM.png
    267.7 KB · Views: 150
  • debug_7058.zip
    3.9 MB · Views: 107
Joined
Feb 8, 2013
Messages
127
Motherboard
LG gram 17 17Z990-R.AAS8U1
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD620 2560x1600
Hi guys, I'm trying to setup HDMI audio on my LG Gram 17 (Whiskey Lake i7-8565U, UHD620, CX8200). I followed the guide in the 1-st post in this thread. check-list seems to be OK, I have no problems with video hdmi output and Intel HD audio also is working fine. But I see no hdmi device in the list of output audio devices. Can you help, please. gen_debug output file is attached
Thank you.
 

Attachments

  • debug_21653.zip
    8.4 MB · Views: 113
Joined
Apr 18, 2018
Messages
8
Motherboard
ASUS GL703VD-Clover
CPU
i7-7700HQ / HM175
Graphics
HD 630, GTX 1050, 1920x1080
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I have asus rog gl703vd. In ioreg/IGPU, I can't see anything then AppleIntelFramebuffer@0 (my internal display). I tried to delete the "#" of all "framebuffer-conX-enable=1" and " framebuffer-conX-pipe=<12 00 00 00>", but when I am connecting HDMI, the laptop restarts. I tried also to delete the "#" of all "framebuffer-conX-type". Could someone help me?
 

nss

Joined
Sep 16, 2019
Messages
99
Motherboard
Z490 Vision D
CPU
i7-10700
Graphics
RX 5700 XT
Mobile Phone
  1. Android
Frame Buffer Patching section fixed my HDMI sound thank u mr rehabman u are the man
 
Joined
Jan 7, 2018
Messages
5
Motherboard
MSI Z370A Krait Gaming
CPU
i7-8700k
Graphics
GTX 1080Ti
Mobile Phone
  1. Android
On HD4000 via HDMI max resolution 1920x1080@60? My monitor support 2K@144Hz
Laptop: Asus N56VB(i7-3610QM, HD4000+GT740M, HM76 Chipset)
 
Joined
Nov 19, 2017
Messages
39
Motherboard
Dell 3567
CPU
i3-7020U
Graphics
HD 620
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
Hi,
Why the system always trying to connect to DP port? I don't have one. My Dell laptop has only 1 video port - HDMI (no VGA, DP, DVI).

I see a lot of [IGFB][INFO] [Connection_probe] msgs in the log and during these connections my laptop hangs.

If eliminate DP port the system reboots every 5m ([IGFB][INFO] [Connection_probe] failed??) and after waking from sleep.


Any ideas?
 
Joined
Oct 15, 2012
Messages
8
Motherboard
Acer Aspire F15
CPU
i7-7500U
Graphics
HD 630
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. Android
I installed Catalina (10.15.2) on Acer Aspire. Few issues were quite easy to fix. Got stuck with HDMI and Audio. I use Lilu and AppleALC for Audio, WEG for video. Laptop has two SSD drives (one hold windows, another Hackintosh). HDMI was rebooting laptop on plugin. Opened pipes on fb 1,2 and now HDMI is dead. I do not see a display on neither of FBs
Audio is even greater enigma. I had it working and lost it when I started tinkering with HDMI.
Any help would be greatly appreciated. Let me know what else is of interest, please
 

Attachments

  • Acer.ioreg
    3.5 MB · Views: 136
  • config.plist
    11 KB · Views: 181

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
26,541
Motherboard
Asus N752VX-OpenCore
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD 530 1920 x 1080
Mac
  1. iMac
Mobile Phone
  1. iOS
I installed Catalina (10.15.2) on Acer Aspire. Few issues were quite easy to fix. Got stuck with HDMI and Audio. I use Lilu and AppleALC for Audio, WEG for video. Laptop has two SSD drives (one hold windows, another Hackintosh). HDMI was rebooting laptop on plugin. Opened pipes on fb 1,2 and now HDMI is dead. I do not see a display on neither of FBs
Audio is even greater enigma. I had it working and lost it when I started tinkering with HDMI.
Any help would be greatly appreciated. Let me know what else is of interest, please
inject intel should be set to false

this should be removed:
Code:
<key>ig-platform-id</key>
        <string>0x0</string>

this:
Code:
<key>Inject</key>
            <string>Detect</string>

should be:
Code:
<key>Inject</key>
            <string>No</string>

this:
Code:
<key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x0</string>

should be:
Code:
<key>CsrActiveConfig</key>
        <string>0x67</string>

MacBookPro14,1 would be a better choice of smbios

also there is a fix in hackintool to stop reboot on hdmi connect
 
Top