Contribute
Register

[GUIDE] Intel HD Graphics 5500 on OS X Yosemite 10.10.3

Joined
Dec 29, 2014
Messages
147
Motherboard
Lenovo X1 Carbon (Gen 3 20BS) - Clover
CPU
i7-5600U
Graphics
HD 5500, 1920x1080
A little further every time :D.

So I think I've finally caught up. After 2 minutes of com.apple.apc.launchd errors and warnings the kernel panics. In the backtrace, the first line is com.apple.drive.AppleIntelBDMGraphicsFramebuffer.

I skipped step 1&2 since my windows dedicated memory was 64mb, should I go back and try step 2.1 in the guide?

Edit: Here is a screenshot from the installers final seconds.

c37357e68d.jpg
 
Joined
Aug 31, 2014
Messages
266
Motherboard
Asus T300LA-DH51T
CPU
Intel Core i5 4200U
Graphics
Intel HD Graphics 4400
Mobile Phone
Android
why not just patch framebuffer in clover
DVMT pre-allocated memory in BIOS settings is 32 or 64MB
32MB stolen memory, 19MB frame buffer memory
0200 1616 0103 0303 0000 2002 0000 5001 to 0200 1616 0103 0303 0000 0002 0000 3001
 
Joined
May 24, 2011
Messages
248
Motherboard
Lenovo T440S / Toshiba X205-SLI6 / Toshiba C850 / Dell T110 / Lenovo T410 / MP3,1 / MBP4,1
CPU
i5 4300U / T9300 / i3 3110M / 8x 2.8Ghz Xeon / i5 560m / 8x 3.2Ghz X5482 / T9300
Graphics
HD4400 / 2x 8600M GT / Intel HD4000 / Intel IronLake / HD5770 / 8800GT & GTX650 / 8600M GT
Mac
MacBook Pro, Mac Pro
Classic Mac
eMac
Mobile Phone
iOS
A little further every time :D.

So I think I've finally caught up. After 2 minutes of com.apple.apc.launchd errors and warnings the kernel panics. In the backtrace, the first line is com.apple.drive.AppleIntelBDMGraphicsFramebuffer.

I skipped step 1&2 since my windows dedicated memory was 64mb, should I go back and try step 2.1 in the guide?

Edit: Here is a screenshot from the installers final seconds.
I see no image.
 
Joined
Dec 29, 2014
Messages
147
Motherboard
Lenovo X1 Carbon (Gen 3 20BS) - Clover
CPU
i7-5600U
Graphics
HD 5500, 1920x1080
Weird. It was still up for me but I uploaded to this site instead of the 3rd party one. Can you see it now?
c37357e68d.jpg
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
59
Motherboard
OS X 10.10.3
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Weird. It was still up for me but I uploaded to this site instead of the 3rd party one. Can you see it now?
View attachment 134395
Hi, can you post a problem report for OS X like this?

Snip20150417_1.png

(This report will appear after you restart OS X without injecting ig-platform-id)
 
Joined
Dec 29, 2014
Messages
147
Motherboard
Lenovo X1 Carbon (Gen 3 20BS) - Clover
CPU
i7-5600U
Graphics
HD 5500, 1920x1080
I never reach the OSX installer for a GUI interface to open like that.

Can I fetch the info you need from within clover?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
191,088
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
Core i7-2600K
Graphics
Intel HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
I never reach the OSX installer for a GUI interface to open like that.

Can I fetch the info you need from within clover?
Capture a photo of the entire screen... no cropping.
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
59
Motherboard
OS X 10.10.3
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
I never reach the OSX installer for a GUI interface to open like that.

Can I fetch the info you need from within clover?
Oh, I see. So you are installing OS X.
Try not to inject ig-platform-id and see whether you can reach the OS X installer.
 
Joined
Dec 29, 2014
Messages
147
Motherboard
Lenovo X1 Carbon (Gen 3 20BS) - Clover
CPU
i7-5600U
Graphics
HD 5500, 1920x1080
Oddly enough I cannot.

In verbose mode it still throws the Sound assertion messages from my image and then just pauses. (The kernel panic doesn't appear) it just stops. I restarted after waiting 2-3 minutes.

Any other tips? Again, I appreciate the support with me and my stubborn laptop :D

Edit #1: Without verbose mode I can actually see the loading cursor when it pauses.

Edit #2: Here is the panic info with ig-platform-id set.
Sorry for the image quality, it disappears so quick it is hard to capture.
Screen Shot 2015-04-18 at 1.10.35 AM.jpg
 
Joined
Apr 9, 2015
Messages
59
Motherboard
OS X 10.10.3
CPU
i7-4790K
Graphics
GTX970
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
Oddly enough I cannot.

In verbose mode it still throws the Sound assertion messages from my image and then just pauses. (The kernel panic doesn't appear) it just stops. I restarted after waiting 2-3 minutes.

Any other tips? Again, I appreciate the support with me and my stubborn laptop :D

Edit #1: Without verbose mode I can actually see the loading cursor when it pauses.

Edit #2: Here is the panic info with ig-platform-id set.
Sorry for the image quality, it disappears so quick it is hard to capture.
View attachment 134438
OK, I see. Kernel panic due to assertion failed.

Try to apply my patch in Clover's KextsToPatch, inject ig-platform-id and restart. :)
 
Top