Contribute
Register

[Guide] Intel Framebuffer patching using WhateverGreen

Joined
Dec 11, 2020
Messages
4
Motherboard
Gigabyte H97M-D3H
CPU
i7-5775c
Graphics
Iris Pro 6200
Yes it would. Wondering why you didn't pick the 16,2 SMBIOS which is the closest match to your CPU. It used the Iris Pro 6200 graphics.

Thanks again for the quick response! I originally tried using 16,2 but in instantly kernel panics (something with USB, right at the beginning of the boot process), 14,4 boots but GPU is still stuck@300 :/ I'll see if I can find out what's causing the USB issue, maybe 16,2 would fix it.
[edit] fixed the USB issue (XHCI was badly set in BIOS), 16,2 booted but GPU is the same slow
 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2011
Messages
7
Motherboard
MSI Z170A Gaming M5
CPU
i7-6700K
Graphics
RX 580
Hello to all

I got this Mac mini clone (HP ProDesk 400 G3 mini) to work perfectly on all fronts only thing that I can't seem to get working is the secondary DP port.

So these are the specs:

i3-7100T
Intel HD 630
8GB ram
(using iMac18,1 on Opencore)


I tried following Tonys threads for a similar computer, and few others but nothing seems to work. Tried this on Catalina and Big Sur, and all the same result. The main DP works flawlessly and the secondary is black.


Tried to patch the frame buffer, and specify buses and connectors and nothing works, is maybe spoofing my iGPU a solution, if so what do you recommend .

can someone please try and help me.
 

Attachments

  • config.plist
    30.8 KB · Views: 70
Joined
Dec 3, 2020
Messages
6
Motherboard
HP Prodesk 600 G3 Mini
CPU
i5-7500T
Graphics
HD 630
Mobile Phone
  1. Android
Hello to all

I got this Mac mini clone (HP ProDesk 400 G3 mini) to work perfectly on all fronts only thing that I can't seem to get working is the secondary DP port.

So these are the specs:

i3-7100T
Intel HD 630
8GB ram
(using iMac18,1 on Opencore)


I tried following Tonys threads for a similar computer, and few others but nothing seems to work. Tried this on Catalina and Big Sur, and all the same result. The main DP works flawlessly and the secondary is black.


Tried to patch the frame buffer, and specify buses and connectors and nothing works, is maybe spoofing my iGPU a solution, if so what do you recommend .

can someone please try and help me.
Try disabling AGDC with boot argument igfxagdc=0 or device property disable-agdc.
 
Joined
Dec 1, 2020
Messages
1
Motherboard
Gigabyte
CPU
Core i7 3770k
Graphics
HD3000
Hello users! I have HD4400 with video driver crash

After enable by Lilu and WhateverGreen with standart patching device-id = 12040000, frameBuffer = 0x0D220003 at HD4400 on ASUS B85M-K, i3 4130 with
DVI-D -> DVI-D connection

MacOS has Quartz acceleration and transparent Dock with MacOS menus, but when I opening Terminal with "Homebrew" config, which uses transparent background - my hackintosh is unresponsible and image is freezing, blickling, and sometimes OS crashing

What should I fix? What it's indicate? What can I do?

Thanks
 
Joined
Sep 25, 2020
Messages
11
Motherboard
HP Z600
CPU
2x x5650
Graphics
r9 270
Having problems with my graphics it’s all magnified currently only scale option I have is 1024x768, I have whatever green installed as well as lilu... Thanks for any help in advance!
I have my system in my signature
HP Probook 460 i7 i7-8565U, 1.8 GHz/4.6 GHz, quad core turbo
Graphics: Intel UHD Graphics 620
Ram: 16384 MB (8192 × 2; dual channel
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
18,952
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
My head hurts from all the hours I have spent trying to get my uhd 630 working on big sur 11.2 with opencore 0.6.6. Can anybody help me out? My motherboard is the Asus Maximus XI Code.
You might get a better response if you took the time to:
  • Describe what settings you tried already
  • Posted your config.plist with serial numbers removed
  • Mentioned what exactly you want to do with the UHD 630 (is it to enable HDMI output or just to put UHD 630 in headless compute mode)
 

CaseySJ

Moderator
Joined
Nov 11, 2018
Messages
18,952
Motherboard
Asus ProArt Z690-Creator
CPU
i7-12700K
Graphics
RX 6800 XT
Mac
  1. MacBook Air
  2. MacBook Pro
  3. Mac Pro
Classic Mac
  1. Quadra
Mobile Phone
  1. iOS
Having problems with my graphics it’s all magnified currently only scale option I have is 1024x768, I have whatever green installed as well as lilu... Thanks for any help in advance!
I have my system in my signature
HP Probook 460 i7 i7-8565U, 1.8 GHz/4.6 GHz, quad core turbo
Graphics: Intel UHD Graphics 620
Ram: 16384 MB (8192 × 2; dual channel
If the UHD 620 is properly activated in macOS and the only issue is the screen resolution being locked to a maximum of 1024x768, then please try SwitchResX from here. There is a free trial period.

To determine if UHD 620 is activated, simply run IORegistryExplorer, scroll the device tree on left side to IGPU@2 and check if the first child node is AppleIntelFramebuffer.
 
Joined
Mar 18, 2018
Messages
7
Motherboard
GIGABYTE Z370M D3H
CPU
i7-8700
Graphics
Intel UHD Graphics 630 1536 MB
Mac
  1. MacBook Pro
Mobile Phone
  1. iOS
Hi guys! Great community here, I want to send a big thank you to everyone involved!

I recently installed Big Sur and I have an issue with my secondary display - everything works fine if I connect it after a few minutes after I login to macOS, but I cannot boot the system with both displays connected - if I do this, both of my screens start flickering.

I read some of the posts I found here, but I'm not completely sure about what I need to modify in my config.plist - something related to connectors for sure.

I have 2 DELL monitors, main one is connected via hdmi, second one via DVI. I am attaching a few screenshots from IORegistryExplorer, Hackintool and my EFI zip. Thanks in advance!
 

Attachments

  • Screenshot 2021-03-09 at 09.05.47.png
    Screenshot 2021-03-09 at 09.05.47.png
    54 KB · Views: 83
  • Screenshot 2021-03-09 at 09.06.38.png
    Screenshot 2021-03-09 at 09.06.38.png
    53.9 KB · Views: 78
  • Screenshot 2021-03-09 at 09.06.45.png
    Screenshot 2021-03-09 at 09.06.45.png
    54.7 KB · Views: 81
  • EFI.zip
    2.4 MB · Views: 47
Joined
Mar 11, 2021
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-H110M-H
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz
Graphics
Intel HD Graphics 630
Hi guys!

Help!! I am able to sucessfully boot into Mac OS Big Sur (Kaby Lake)but whenever the system starts and boots the apple logo after completing the bar (below apple logo) it enters into no signal mode(use hdmi cable) for which I have to turn off monitor and turn it back on by which lets me enter to password screen of Hackintosh. SMBIOS 18,1 is what i am using if i use SMBIOS 18,3 this problem does not arise but the colour scheme goes out of control and shows blue as orange and all blue color items get displayed as orange.

So in short I have to turn my monitor off and turn it back again whenever I boot or reboot.
 

Attachments

  • config.plist
    31.4 KB · Views: 40
  • Screenshot 2021-03-12 at 2.25.57 AM.png
    Screenshot 2021-03-12 at 2.25.57 AM.png
    168.5 KB · Views: 66
  • EFI.zip
    34.7 MB · Views: 52
Joined
Mar 11, 2021
Messages
2
Motherboard
Gigabyte GA-H110M-H
CPU
Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz
Graphics
Intel HD Graphics 630
did you try MacMini 8,1 symbios ?
Sorry to ask a counter question but will it be fine to use MacMini 8,1 SMBIOS as its CPU is Coffee Lake where as I am using Kaby Lake??
 
Top