Contribute
Register

[Guide] Installing macOS Mojave (10.14.2) on Intel NUCi5BEH using Clover UEFI

Joined
Mar 29, 2019
Messages
22
Motherboard
Intel NUCi5BEH
CPU
i5-8259U
Graphics
Iris Plus 655
Mac
iMac
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
Other
Thanks to @Cric for this guide.
I want add informations that wasn't clear (for me).
In order to obtain working system I must use 56BIOS.
With 51BIOS after @RehabMan git-patch I obtain panic->reboot.
With 64-66BIOS the system wont start.
Is there anyone who can contradict my statements?
I have no problems with bios56 and bios66.
This is my EFI address
 
Joined
Apr 25, 2011
Messages
22
Motherboard
Intel NUC8i5beb
CPU
i5-8259U
Graphics
Iris Plus 655
Mac
Mac mini
I have no problems with bios56 and bios66.
This is my EFI address
Thank you @LittleBlack
but your build uses unofficial clover release (at the moment the latest is 4920).
To avoid stability surprises, it is preferable to use the regular channel.
 
Joined
Mar 29, 2019
Messages
22
Motherboard
Intel NUCi5BEH
CPU
i5-8259U
Graphics
Iris Plus 655
Mac
iMac
Classic Mac
iMac
Mobile Phone
Other
Thank you @LittleBlack
but your build uses unofficial clover release (at the moment the latest is 4920).
To avoid stability surprises, it is preferable to use the regular channel.
Thanks for reminding
I have no problem with 4928.
 
Joined
May 3, 2019
Messages
4
@madh93 - Sorry for not replying earlier, didn't have a chance to come back to this thread or work on my setup due to traveling for work.

@sulfum - The BIOS settings and replacing/reinstalling the network driver didn't work for me. So not sure if you want to try but for my fix I had to change the MTU to Jumbo (9000) for the network connection to remain stable and useable. Haven't had a issue since that change.
 
Joined
May 16, 2019
Messages
9
Hi, thanks for the guide.

But I have a problem when installing mojave and the error is the following.
406019


It shows couldn't alloc class " IntelMausi". But I have that in my clover.

Any thoughts?

Thanks!!
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
193
Motherboard
Asus ROG Strix Z390-I
CPU
i9-9900K
Graphics
RX 590
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Thanks for the reply.
Did you mean that remove the kexts and try again? When should i add them back?
Thanks~
Please update your signature to show your hardware, what are you working with? Also what version of OSX are you trying to load, it makes a difference. Mojave 14.4? 14.5? Lower? FYI, its not hanging on the network driver, there are several lines of information after that entry, it's hanging on APFS module which can mean a few different things. What version bios are you running? Above 56 and using Rehabmans clover.plist will cause it to hang on install. Or sometimes it may mean you have Secure Boot Enabled in the bios which you would have to change to disabled. Again if you are using the "git" downloads from Rehabman the version of clover may need to be updated if you are trying to load above Mojave 14.3. More information needed to have a better idea. There are a few EFI folders posted in this thread that have updated clover and bios fixes for above 56. Mine is attached to post 333 in this thread one page back, just copy it and replace your EFI Folder on your USB drive ad try again.

Try not to load the driver file first.
Sorry, the network driver is not the issue, he means remove it from your clover folder on your USB drive and try booting again but I don't see that doing anything for you. Easy to try though.
 
Last edited:
Top