Contribute
Register

[Guide] Installing macOS Mojave (10.14.2) on Intel NUCi5BEH using Clover UEFI + updating to Mojave (10.14.6) on post#2

Joined
Jun 10, 2019
Messages
16
Motherboard
intel nuc8i3BEH
CPU
i3 8100
Graphics
Iris Plus 655
Mobile Phone
iOS
Kindly enlighten me " -v flag" , is this option during the boot up clover shellscript ?I am now waiting the NUCi3BEH to try run install again another round with default setting bios.

BIOS setting :
1)ACHI 2)DISABLE VT-D , 3) disable secure boot 4)USB boot 5)UEFI load

My NUC hardware as below:
1)NUC8I3
2)Western Digital SATA SSD.
3)8gb crucial
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,183
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
Kindly enlighten me " -v flag" , is this option during the boot up clover shellscript ?I am now waiting the NUCi3BEH to try run install again another round with default setting bios.

BIOS setting :
1)ACHI 2)DISABLE VT-D , 3) disable secure boot 4)USB boot 5)UEFI load

My NUC hardware as below:
1)NUC8I3
2)Western Digital SATA SSD.
3)8gb crucial
It may not be neccesary but please enable legacy boot and disable fast boot. See if that works...

If not at the clover boot screen press the space bar and select verbose (-v) and take a picture of where it hangs.

« Inter VT for directed I/VO (VT-d) » should be disabled
- « Secure Boot » should be disabled
- « Legacy Boot » should be enabled
- « Fast Boot » should be disabled
- Boot->Boot Devices-> « USB » should be enabled
- SATA mode should be AHCI
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,183
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
It just stopped as the buffer I/o
I see in the first screen shot you already have windows installed on your hard drive. (Windows Boot Manager is showing) You never really made that clear. Now as I look back I see in your third post a mention of it but I really didn't understand what you were referencing. Nothing in the guide, or any other I am aware, of points you to start with Windows installed on the hard drive first.

So having identified that as your issue dual boot is a little tricky to set up and off topic for this thread. If you want to install Mojave and get help here install another drive in your M2 slot and install Mojave there (removing the HDD during that process is recommended). Either that or start over and get rid of Windows on your existing hard drive, install Mojave and then add Windows after. There are guides that help navigate how, you would have to search for them though....meanwhile its much easier to set up dual boot with two hard drives as two separate installations. Less hassle, more stable and less prone to erroneous boot errors.
 
Last edited:
Joined
Jun 10, 2019
Messages
16
Motherboard
intel nuc8i3BEH
CPU
i3 8100
Graphics
Iris Plus 655
Mobile Phone
iOS
@Leesureone, it is really tough luck for me.
I did formatted the drive and only has one partition for it. Currently do not have any installed OS and still getting same error. Mojave real tricky as I used the same USB Drive to restore my macbook it is working perfectly.

I did tried reset NVRAM for the NUC but seems not changes. May I know if I need to recreate the single drive to APFS or Mac OS extended? Currently it is on exFat. I still waiting for my NVME SSD where estimated to be 18th Jun.

Any advise please do suggest so can I can try it out.
Thanks
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,183
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
I suggest you wait for the additional drive and go from there. In the meantime can you please update your signature so to confirm the model NUC you have. Also please post which bios version you have installed.
 
Joined
Jun 10, 2019
Messages
16
Motherboard
intel nuc8i3BEH
CPU
i3 8100
Graphics
Iris Plus 655
Mobile Phone
iOS
I suggest you wait for the additional drive and go from there. In the meantime can you please update your signature so to confirm the model NUC you have. Also please post which bios version you have installed.
I am having Intel NUC8i3BEH with latest bios which .71 I think.
Winbond chipset not supported as seen the error during the clover installation. Is it Crucial memory chipset?Western Digital SATA SSD don't seems having that chipset.
 
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,183
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
I am having Intel NUC8i3BEH with latest bios which .71 I think.
Winbond chipset not supported as seen the error during the clover installation. Is it Crucial memory chipset?Western Digital SATA SSD don't seems having that chipset.
I don’t think it is your memory, as I think back I had the same problem once, it would hang after FakeSMC.kext would load. It turned out the USB2 drive I had was causing it to hang. I switched it out for a newer USB3 16 MB drive and it booted every time. No idea why the USB2 drive wouldn’t work though.
 
Joined
Jun 10, 2019
Messages
16
Motherboard
intel nuc8i3BEH
CPU
i3 8100
Graphics
Iris Plus 655
Mobile Phone
iOS
I don’t think it is your memory, as I think back I had the same problem once, it would hang after FakeSMC.kext would load. It turned out the USB2 drive I had was causing it to hang. I switched it out for a newer USB3 16 MB drive and it booted every time. No idea why the USB2 drive wouldn’t work though.
I think maybe next thing to try out is USB3 peripherals as not sure my mouse and keyboard is USB 3/2 . Gotten my NVMe 512gb it is clean and yet having any OS pre-installed and I still got the same error message .
 

Attachments

Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,183
Motherboard
Gigabyte Aorus Master Z390
CPU
i9-9900K
Graphics
5700 XT
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
Android
I think maybe next thing to try out is USB3 peripherals as not sure my mouse and keyboard is USB 3/2 . Gotten my NVMe 512gb it is clean and yet having any OS pre-installed and I still got the same error message .
So you tried a different usb drive, used Unibeast to recreate the Mojave installer media? Then you mounted the EFI partition either through terminal or clover configurator or whatever, deleted the EFI folder Unibeast created and then replaced it with what I uploaded? I’m about 100% sure it’s not a peripheral issue, it would be a different error.
 
Last edited:
Top