Contribute
Register

[Guide] Install 10.11 on HP EliteBook/ProBook/others with Clover UEFI

Status
Not open for further replies.
Joined
Feb 29, 2012
Messages
262
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
[Guide] Install 10.11 beta on HP EliteBook/ProBook/others with Clover UEFI

I think the USB was in the USB3 port.. let me try in a USB2 port now..

Posting from mobile phone: installing now. Use of USB3 port was the issue.
 
Joined
Feb 29, 2012
Messages
262
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
[Guide] Install 10.11 beta on HP EliteBook/ProBook/others with Clover UEFI

Back on laptop, running El Capitan. And finally Notes is syncing with my iPhone again. Thanks Rahab Man for your help. I'm surprised it just ran as an upgrade btw, didn't give the option for clean install as with previous versions. Oh well, this is better.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Back on laptop, running El Capitan. And finally Notes is syncing with my iPhone again. Thanks Rahab Man for your help. I'm surprised it just ran as an upgrade btw, didn't give the option for clean install as with previous versions. Oh well, this is better.

Clean install is accomplished by building a USB, erasing the target partition before installing.
 
Joined
Feb 29, 2012
Messages
262
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Clean install is accomplished by building a USB, erasing the target partition before installing.

I see, so is it that during installation it looks for an existing OS X installation and, if it finds one, it upgrades that to El Capitan, if it can't find one, it does a clean install?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
184,624
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
I see, so is it that during installation it looks for an existing OS X installation and, if it finds one, it upgrades that to El Capitan, if it can't find one, it does a clean install?

Kind of.
 
Joined
Feb 29, 2012
Messages
262
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hmmm.. Think I spoke too soon. Realised I had no sound so, as per the guide in post #1, I re-ran the probook installer, repaired permissions.. Restarted and.. Stuck with this:

EDIT: i guess you need me to boot in verbose mode. Let me do that now..
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    591 KB · Views: 79
Joined
Feb 29, 2012
Messages
262
Motherboard
HP 4530s (OS X 10.11.1) / Windows 10
CPU
2.39 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 3000 512 MB
Mac
  1. iMac
  2. MacBook Pro
Classic Mac
Mobile Phone
  1. iOS
Hangs for a minute or so on the first pic, then hangs indefinitely on the second pic:
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    787.9 KB · Views: 102
  • image.jpg
    image.jpg
    808.2 KB · Views: 104
Status
Not open for further replies.
Top