Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
iOS
I have multiple Hp Folio 9470m. Once I had a good and stable running one, I owned several more and all I did was that I copied the SSD via Carbon Copy Cloner, installed Clover on the new SSD and copied the EFI Folder as well. This worked all the time for 4 HPs. But now I have another HP Folio 9470m, same specs as another one but the HP is only booting, Apple Logo shows up and then the Screen stays black. One can recognise that the light of the screen is on, but its black. If I hit some Keys I get the "Mägg" Error Sound out of the speaker, like you get it, when you type in the wrong password. I also tried to use my working SSD in the newer HP, in case the Clone was not perfect, but also my working SSD did not work on the newer owned HP. Its the same processor etc ... Same specs. I also updated BIOS and checked BIOS setting a lot of. Any idea?! I booted also in -v - the screen shot is what I get bevor it turns and stays black. Thank you.
 

Attachments

Joined
Dec 11, 2011
Messages
164
Motherboard
HP ProBook 4440s-Clover
CPU
i5-3360M
Graphics
HD 4000, 1366x768
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
I have multiple Hp Folio 9470m. Once I had a good and stable running one, I owned several more and all I did was that I copied the SSD via Carbon Copy Cloner, installed Clover on the new SSD and copied the EFI Folder as well. This worked all the time for 4 HPs. But now I have another HP Folio 9470m, same specs as another one but the HP is only booting, Apple Logo shows up and then the Screen stays black. One can recognise that the light of the screen is on, but its black. If I hit some Keys I get the "Mägg" Error Sound out of the speaker, like you get it, when you type in the wrong password. I also tried to use my working SSD in the newer HP, in case the Clone was not perfect, but also my working SSD did not work on the newer owned HP. Its the same processor etc ... Same specs. I also updated BIOS and checked BIOS setting a lot of. Any idea?! I booted also in -v - the screen shot is what I get bevor it turns and stays black. Thank you.
Make sure the follow post-installation guides for each laptop especially the part of building your DSDT folder, as using the same DSDT for all laptops is a bad thing. Even though their specs may be the same, there could be subtle differences in their hardware that you may not see.
 

Feartech

Moderator
Joined
Aug 3, 2013
Messages
12,209
Motherboard
Asus N752VX-Clover
CPU
i7-6700HQ / HM170
Graphics
HD530 + GTX 950m 1920 x 1080
Mac
iMac
Mobile Phone
Android
Make sure the follow post-installation guides for each laptop especially the part of building your DSDT folder, as using the same DSDT for all laptops is a bad thing. Even though their specs may be the same, there could be subtle differences in their hardware that you may not see.
this guide doesn't use DSDT
 
Joined
Feb 5, 2011
Messages
94
Motherboard
GA-Z87X-UD5 TH
CPU
i5-4460
Graphics
HD4600
Mobile Phone
iOS
I found to EFI Folders Online. I tried the first one and that one worked out of the box for booting. I have no Sound which is not important for me because I won't use the internal speakers anyway. But now I know that it is not a hardware oder BIOS issue - it's simply some settings in the EFI maybe Clover Setting. Haven't had the time to compare them. Tried it yesterday in the evening and I am happy for now that it boots and works. Thanks for your help !
 
Top