Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
Jun 30, 2019
Messages
17
Motherboard
HP Probook 840 G4-Clover
CPU
i5-7300U
Graphics
HD 620
Mobile Phone
iOS
Good, I continue with my Energy Saver problem, when I am working with battery. Do not lower the screen brightness or go to sleep. I have discovered that if I execute the command in terminal: sudo pmset -a hibernatemode 0 then the brightness goes down and it starts working. However when I work with ac connected, if everything works fine .... Please ... Any ideas?
 
Joined
Aug 25, 2019
Messages
1
Motherboard
HP
CPU
Intel Core i5 3320M
Graphics
Intel HD Graphics 4000
I am using hp 8470p laptop and installing Mac OS 10.14. I tried to install kexts according to the following commands:

mkdir ~/Projects
cd ~/Projects
git clone https://github.com/RehabMan/HP-ProBook-4x30s-DSDT-Patch probook.git
cd ~/Projects/probook.git
./download.sh
./install_downloads.sh

But kext is still not installed for the trackpad and keyboard. Can i help me ?
 
Joined
Jul 8, 2019
Messages
7
Motherboard
HP Elitebook 2560p
CPU
i5-2410M
Graphics
HD 3000, 1366x768
Mac
iMac, MacBook Pro
Mobile Phone
Android
I wanted to find out if i could reduce my cpu clock speeds the i get a really high temperature and noisy fan speed when an app like callservicesd uses 99%cpu. is it a problem with Power management? I have correct patched ssdt using rehabman guide and piker ssdtprgen.sh
I'm running macos mojave 10.14.1 with 8gb ram and using a HDD.
 
Joined
Dec 11, 2011
Messages
168
Motherboard
HP ProBook 4440s-Clover
CPU
i5-3360M
Graphics
HD 4000, 1366x768
Classic Mac
iMac, Power Mac
Mobile Phone
Android, iOS
I wanted to find out if i could reduce my cpu clock speeds the i get a really high temperature and noisy fan speed when an app like callservicesd uses 99%cpu. is it a problem with Power management? I have correct patched ssdt using rehabman guide and piker ssdtprgen.sh
I'm running macos mojave 10.14.1 with 8gb ram and using a HDD.
Normal operation is occurring here. You're not going to get 100% idle time with macOS, there will be services and processes that will run for about 60 seconds to about 10 minutes at a time, and they will utilize 100% of the CPU causing it to run at full speed.
 
Joined
Jun 13, 2016
Messages
91
Motherboard
Elitebk 840 G1
CPU
i5-4310U
Graphics
HD 4400, 1600x900
Mobile Phone
Android
I wanted to find out if i could reduce my cpu clock speeds the i get a really high temperature and noisy fan speed when an app like callservicesd uses 99%cpu. is it a problem with Power management? I have correct patched ssdt using rehabman guide and piker ssdtprgen.sh
I'm running macos mojave 10.14.1 with 8gb ram and using a HDD.

Disable those sync services

start here https://gist.github.com/pwnsdx/d87b034c4c0210b988040ad2f85a68d3
then also tailspind and spindump
 
Joined
Mar 9, 2019
Messages
21
Motherboard
Hp ProBook 450 G2
CPU
i5 5200U
Graphics
HD 5500
I am using hp 8470p laptop and installing Mac OS 10.14. I tried to install kexts according to the following commands:

mkdir ~/Projects
cd ~/Projects
git clone https://github.com/RehabMan/HP-ProBook-4x30s-DSDT-Patch probook.git
cd ~/Projects/probook.git
./download.sh
./install_downloads.sh

But kext is still not installed for the trackpad and keyboard. Can i help me ?
did you install clover first to your hdd( or ssd) after that mount efi and install kext with terminal
mkdir ~/Projects
cd ~/Projects
git clone https://github.com/RehabMan/HP-ProBook-4x30s-DSDT-Patch probook.git
cd ~/Projects/probook.git
./download.sh
./install_downloads.sh


FOLLOWING GUIDE
 
Joined
Jul 25, 2019
Messages
2
Motherboard
HP Elitebook 840 G4
CPU
Intel Core i7-7500U
Graphics
Intel HD Graphics 620
Hello all,

I did the guide and everything is fine when using close from the USB. BUT after the post install steps I am having issues with kernel panic when the reboots. Any help is greatly appreciated!

i used the follow files provided in the script:
config_8x0_G4_Kabylake.plist
install_8x0G4_Kabylake

This is my computer info:
Make/mobo: HP Elitebook 840G4
CPU: Intel Core i7-7500U
GFX: Intel HD Graphics 620
Memory: 16gb Samsung DDR4 – 2400 SDRAM
Wireless: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 802.11 a/b/g/n/ac (2x2) Wi-Fi and Bluetooth 4.2 combo (non-vPro)
Screen Rez: (14 in) diagonal QHD UWVA anti-glare ultraSlim LED-backlit non-touch with camera (2560 x 1440)
NIC: Intel Ethernet Connection I219-V 10/100/1000 Ethernet
SSD: not using nvme slot for mac, just req sata ssd (pny)
 

Attachments

Joined
Oct 3, 2013
Messages
224
Motherboard
HP Probook 450 G6-Clover
CPU
i7-8565U
Graphics
UHD 620, 1920x1080
Mobile Phone
iOS
Hello RehabMan, I just got a Probook 450 G6, I didn't see it in the list of your supported machines, so I've attached a file with the required unsupported laptop info. Please let me know if it can be added to the repo, and if you need me to get you any more info or run/test anything. I just got Mojave installed today, and grabbed the required files to upload here, to see if you can add it or not to your repo, before I start installing and configuring everything manually/on my own.

Sorry if this laptop has already been added and I missed it :)

My specs are on the sig, but they are:

Intel i7-8565U, UHD-620 (1920X1080, I've switched my video mem size to256 in BIOS), and NVIDIA MX130, this time around I plan to keep it enabled for Windows, so it is currently active.
I've replaced some components on mine, mainly put in a Samsung 970 EVO, and a Dell DW1560 for BT/WIFI.

The audio codec is Realtek ALC236, currently working with AppleALC/layout 3. I still included the coded dump from Linux (coded#0 and coded#2, codec#1 did not exist, even checked with ls -l /proc/asound/card0).

I retreaved the ACPI tables using the latest Clover, using the latest BIOS (0.1.08.02) released 07/2019.

If you need any more info or files etc, please let me know...

Thanks!
 

Attachments

Last edited:
Joined
Jun 21, 2011
Messages
331
Motherboard
GA-Z270XP-SLI
CPU
i7-7700K
Graphics
GTX 1060
Mac
iMac
Mobile Phone
Android, iOS
Ok I don’t know why but I can’t boot into Mojave if I don’t boot from the installer. Trying to boot from the hard drive doesn’t even give me a progress bar when on the apple logo.

Edit
problem solved. I copied my boot file and my config.plist from my installer.
 
Top