Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
Aug 25, 2014
Messages
7
Motherboard
hp 450 g1
CPU
2.49 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 4600
hi rehabman, i have issue updating to high sierra from sierra i did both apfs and hfs+ method and im stuck at grey screen with loading cursor, what might be the problem?
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,867
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,867
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
  1. MacBook Air
Mobile Phone
  1. iOS
Joined
Jan 7, 2013
Messages
3
Motherboard
hp 2560p
CPU
intel core i5
Graphics
intel3000
hy rehabman i dont understand why under sierra 10.12.6 all the hardware is working fine but when i installed high sierra on another part hfs+ with your provided tutorial the sound and the wifi is not functioning // i don't know what i am missing // my hardware id for the sound and wifi are -> IDT92HD81B1X (0x14E4) (0x4353) maybe the wifi isn't anymore supported in the new OS ?
 
Joined
Oct 3, 2013
Messages
168
Motherboard
HP Probook 4340s
CPU
Interl i5 Ivy Bridge
Graphics
Intel hd4000
Mac
Classic Mac
Mobile Phone
  1. Android
Hi...i´m getting this message when i try to upgrade from Sierra to High Sierra: "file system verify or repair failed "...what can i do? Sierra is working fine
 
Last edited:
Joined
Aug 25, 2014
Messages
7
Motherboard
hp 450 g1
CPU
2.49 GHz Intel Core i5
Graphics
Intel HD Graphics 4600
hi rehabman i want to report some problem again after successful update to high sierra on hp 450 g1
  1. reboot not working properly even the lcd turned off i still have to press the power button to reboot
  2. HDMI not working both display and audio previously on 10.12 sierra it works fine (hd 4600)
  3. internal audio working but not external both headphone jack and microphone (idt 92hd91bxx)
  4. trackpad not detected in settings but it works (i think this is fine if not resolved since i rarely use it anyway)
after update i did download and install, install acpi from your repo and here is the file reporting
 

Attachments

  • Archive.zip
    2.2 MB · Views: 61
Joined
Apr 23, 2017
Messages
90
Motherboard
elitebook 2570p/ThinkPad x220/elitebook 840g3
CPU
i7-3520m/i7-2620m/i7-6600U
Graphics
HD 4000/HD 3000/HD 4520
Mobile Phone
  1. Android
Read post #1, "Problem Reporting".
Hey,RehabMan,When I use the usb3.0 port to connect U disk, will prompt: USB Accessory Needs Power, Connect "Mass Storage Device" to a USB port on this Mac. USB 3.0 port can not be used normally. USB3.0 port connected to the mouse when the normal, no Any warnings.
My laptop:
model:elitebook 2570p
Graphics:inter HD4000
CPU:i7-3520M
chipset:inter QM77
display:1366*768
Code:
MacBook-Pro:~ ningnan$ kextstat|grep -y acpiplat
   15    2 0xffffff7f828c5000 0x9c000    0x9c000    com.apple.driver.AppleACPIPlatform (6.1) 642EF8D6-8F86-3F92-B450-FDC9BAE4F3DD <14 12 11 7 6 5 4 3 1>
MacBook-Pro:~ ningnan$ kextstat|grep -y appleintelcpu
   37    0 0xffffff7f82e21000 0x2a000    0x2a000    com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagement (220.0.0) 34FC3C85-7ADA-3627-8988-076B93A55FD6 <7 6 5 4 3 1>
   46    0 0xffffff7f82eab000 0x3000     0x3000     com.apple.driver.AppleIntelCPUPowerManagementClient (220.0.0) 931165F8-BA12-3CBF-9987-2DD9B5FF9AFA <7 6 5 4 3 1>
MacBook-Pro:~ ningnan$ kextstat|grep -y applelpc
  102    0 0xffffff7f82986000 0x3000     0x3000     com.apple.driver.AppleLPC (3.1) 7C24E741-BD4A-3917-83AC-E956A03ADC20 <101 12 5 4 3>
MacBook-Pro:~ ningnan$ kextstat|grep -y applehda
  110    1 0xffffff7f824dd000 0x1d000    0x1d000    com.apple.driver.AppleHDAController (280.12) 55162F3D-B7E9-315C-A7E1-C5C4C02F03EC <109 108 93 12 7 6 5 4 3 1>
  138    0 0xffffff7f82661000 0xb7000    0xb7000    com.apple.driver.AppleHDA (280.12) 7FC2BABA-4D4F-34FC-93E2-3E3244DEB73D <137 110 109 108 96 93 6 5 4 3 1>
 

Attachments

  • RehabMan-2570p.zip
    58.5 KB · Views: 56
  • CLOVER.zip
    1.9 MB · Views: 65
  • MacBook Pro-2570p.ioreg
    3.6 MB · Views: 106
  • terminal log.zip
    1.6 KB · Views: 54
  • usb .png
    usb .png
    154.6 KB · Views: 105
  • usb3.0 error.png
    usb3.0 error.png
    25.2 KB · Views: 106
Joined
Dec 24, 2012
Messages
39
Motherboard
HP folio 1040 g2 (Clover V4813)
CPU
i5-5300u
Graphics
HD5500, FHD
Mobile Phone
  1. Android
hello, i followed this guide and after the "./install_downloads.sh" script i've been unable to boot.
I managed to boot again dropping the "SSDT-ZBook-G3-Skylake" file from EFI/clover/ACPI/patched (and adding "SSDT-DiscreteSpoof").
Now i got some acpi error on boot, too fast to be read, but the machine is up and running: graphics (HD 530), WiFi (a dell w1560), ethernet, backlight control (with even the brightness bar in the Display pane in sys. preference!).

The open issues are: audio, battery and reboot on shutdown. I guess that all this three issue are due to the SSDT-ZBook-G3-Skylake. Any hint about how to fix't?

EDIT: All solved. I'll post a guide asap

Regards,
Frank
 

Attachments

  • RehabMan.zip
    2.6 MB · Views: 55
Last edited:
Top