Contribute
Register

[Guide] HP ProBook/EliteBook/Zbook using Clover UEFI hotpatch

Joined
May 2, 2013
Messages
71
Motherboard
HP ProBook 4540s- F.60-Clover
CPU
i3-3110M
Graphics
HD4000, 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
Today I have installed MacOS Mojave latest beta on the SSD of Probook 4540s. Again everything is working but still audio is not working. I tried everything switch to beta branch, download and installed as per guide. Restart PC many times but not working at all. I don't know what I'm missing. Audio kext seems to be loaded (Please see attached photo) showing in the DPCI Manager but not working at all. Can anyone please help me?
 

Attachments

Joined
May 2, 2013
Messages
71
Motherboard
HP ProBook 4540s- F.60-Clover
CPU
i3-3110M
Graphics
HD4000, 1920x1080
Mac
MacBook Pro
Mobile Phone
iOS
SORRY! forgot to mention. My kexts was out of date. I download and put them in EF! folder. Still not working.
 
Joined
Apr 6, 2016
Messages
44
Motherboard
Asus PRIME b250-mk
CPU
i3-7100
Graphics
HD 630
Your drivers64UEFI is wrong. Missing any Aptio fix!
As per guide, you need AptioMemoryFix.efi or OsxAptioFixDrv-64.efi.
Thank you ! For now there are no white lines

UPDATE: Unfortunately, unpleasant black and white lines appeared again when trying to record some video.
 
Last edited:

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Find the version of 2.1,Other required attachments have been uploaded;I hope you can help me look at it.
1. The touchpad is recognized but not usable;
You will need to be more specific regarding the problem.
Your ioreg shows Synaptics/working.

2. Sound is normal, inserting headphones is invalid..
Look into ALCPlugFix.

3. can not sleep,
Again, you will need to provide details on what happens when you use Apple->Sleep.
Also, you forgot to disable hibernation. Read post #1 carefully.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Today I have installed MacOS Mojave latest beta on the SSD of Probook 4540s. Again everything is working but still audio is not working. I tried everything switch to beta branch, download and installed as per guide. Restart PC many times but not working at all. I don't know what I'm missing. Audio kext seems to be loaded (Please see attached photo) showing in the DPCI Manager but not working at all. Can anyone please help me?
"Problem Reporting" files are incomplete/wrong.
Read FAQ, "Problem Reporting" again. Carefully. Attach all requested files/output.
https://www.tonymacx86.com/threads/faq-read-first-laptop-frequent-questions.164990/
Use the gen_debug.sh tool mentioned in the FAQ, that way it is less likely you'll omit something.
 

RehabMan

Moderator
Joined
May 3, 2012
Messages
188,929
Motherboard
Intel DH67BL
CPU
i7-2600K
Graphics
HD 3000
Mac
MacBook Air
Mobile Phone
iOS
Thank you ! For now there are no white lines

UPDATE: Unfortunately, unpleasant black and white lines appeared again when trying to record some video.
Don't forget to do EC reset.
 
Joined
Jul 28, 2016
Messages
125
Motherboard
ASRock B365M Pro4
CPU
i5-9600K
Graphics
RX 580
Mobile Phone
Android
You might check that your BIOS is up-to-date.
Also do EC reset.
I will try that. I happend only once so it's okay.

Off topic: I am waiting for my Wi-Fi card to arrive ! So excited ! I got it for like 32 dollars from a local second hand online store. There are so rare. I only found 2 of them in the country ! (BCM94352HMB) the higher end model is nowhere to be found except ebay.
 
Top